Annonce
Hedensted

Ny spejdergård koster over 10 millioner: Sådan skal pengene skaffes

I den nye spejdergaard i Rask Mølle skal der være plads til Flemming Spejderne, men også mulighed for at kirken og andre foreninger kan bruge huset til f.eks. konfirmandundervisning, legestue i dagplejen, foredrag, strikkeklubber mv.. Tegning: Spejdergården Rask Mølle
Planen om at lave et nyt kraftcenter i Rask Mølle i form af en ny spejdergård tager form. Politikere er positive overfor projektet.

Rask Mølle: Om alt går vel vil den eksisterende spejdergård på Møllersmindevej i Rask Mølle blive revet ned om et år og en ny moderne spejdergård se lyset i løbet af 2022.

Sådan lyder ambitionen fra den selvejende institution Spejdergården Rask Mølle, der er i fuld gang med at skaffe de godt 10 mio. kroner projektet vil koste.


Annonce

I et samfund som Rask Mølle vil det være uvurderlig med et kulturhus/ Spejdergården.

Ellen Thomsen i en kommentar til projektet på undervaerker.dk


Et projekt, der ikke kun er til gavn for de godt 100 medlemmer af spejdergruppen Flemming Spejderne, men for hele byen, da tanken er, at den nye spejdergård også vil kunne bruges af kirken, foreninger og institutioner.

- Vi har hverken kirke eller forsamlingshus i Rask Mølle, hvorfor der ikke er noget naturligt sted at mødes omkring kulturelle aktiviteter, foredrag, mindre koncerter mv., fortæller Brian Slot, næstformand i Spejdergården Rask Mølle.

Han håber blandt andet, at Hedensted Kommune vil bidrage med 2,5 mio. kroner til projektet, og umiddelbart er politikerne positive over for ideen.

- Generelt gør vores spejdere et kæmpe stykke arbejde i kommunen, men de er ikke dem, der løber os på dørene for støtte. I fritid- og fællesskabsudvalget synes vi, det er helt genialt projekt. Udgangspunktet er en ny spejdergård, men der er også er lagt op til, at det bliver et kulturelt kraftcenter og mødested for foreninger mv. Noget som man ikke rigtig har i lokalområdet i forvejen, fortæller Liselotte Hillestrøm (S), formand for udvalget for fritid og fællesskab i Hedensted Kommune.

Lokal finansiering

Sammen med det øvrige udvalg har hun indstillet til byrådet, at der i 2022 afsættes 2,5 mio. kroner på det kommunale anlægsbudget til den nye spejdergård.

De øvrige 7,5 mio. kroner håber Spejdergården Rask Mølle bl.a. at finde gennem fonde, og lokale samarbejdspartnere som kirken, virksomheder mv.

- Første skridt er en blåstempling fra kommunen, herefter går vi videre med at finde øvrig lokal finansiering i form af bidrag fra kirken, lokale virksomheder og en indsamling i lokalområdet. Når det er på plads, kan vi gå i gang med at søge fonde, fortæller Brian Slot.

Ny spejdergård i Rask Mølle

Sådan håber man at kunne skaffe penge til den nye spejdergård, der er budgetteret til at koste 10,5 mio. kr.

Endnu er der ikke bevilliget nogle penge til projektet, og kun Hedensted Kommune og Realdania er indtil videre søgt om støtte.

  • Hedensted Provsti: 3 mio. kr.
  • Hedensted Kommune: 2,5 mio. kr.
  • Jysk: 1 mio. kr.
  • AP Møller Fonden: 1 mio. kr.
  • Real Dania underværker: 1 mio. kr.
  • Nordeafonden: 1 mio. kr.
  • Øvrige fonde: 760.000 kr.
  • Spejdergården Rask Mølle: 250.000 kr.
  • Donationer fra lokalbefolkning, lokale firmaer mv. 250.000 kroner
  • Flemming Spejderne: 100.000 kr.

Planen er, at stort set hele driften af huset skal betales af Flemming Spejderne.

En enkelt fond er dog allerede søgt, nemlig Realdanias Underværker-kampagne, hvor Spejdergården Rask Mølle søger om en mio. kroner.

Her vidner 539 likes og næsten 60 kommentarer om, at der er stor interesse for en ny spejdergård i byen.

F.eks. skriver Ellen Thomsen i en kommentar til projektet.

- I et samfund som Rask Mølle vil det være uvurderlig med et kulturhus/spejdergården. Dette hus kan samle os på tværs af alder, interesser og foreninger. Det vil give ny energi og kraft, det vil virke positivt i forhold til tilflyttere, det vil give mulighed for kultur i byen, det synes uundværlig - et fantastisk projekt.

Annonce

Provsti skal med

Hos Hedensted Provsti, hvorfra Spejdergården Rask Mølle håber på at få omkring tre millioner kroner fra til anlægget af den nye spejdergård, er man også positiv overfor projektet- om end lidt mere afmålt.

- Vi har ikke fået nogen officiel henvendelse endnu om projektet, men vi vil meget gerne tage en drøftelse om, hvordan vi evt. kan bidrage, lyder det fra provst Hanne-Birgitte Kristiansen.

Den eksisterende spejdergård i Rask Mølle er indrettet i en en gammel svinestald, som Flemming Spejderne fik stillet til rådighed af kommunen i 1978. Bygningen er ejet af den selvejende institution Spejdergården Rask Mølle. Foto: Kortforsyningen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Se højdepunkterne: En vigtig redning gav AC Horsens endnu et point mod AaB

Annonce