Annonce
Odder

Ny sognepræst ser frem til nærkontakt

Kåre Schelde Busk foran Torrild Kirke, som er hans nærmeste nabo, idet han og familien er flyttet ind i præstegården ved siden af. Foto: Søren E. Alwan
Kåre Schelde Busk kommer fra et job som Folkekirkens meget uofficielle udenrigsminister. Nu glæder han sig til det helt tætte samarbejde med præstekolleger, menighedsrådene og ikke mindst alle sognebørnene i Fjordpastoratet.
Annonce

Torrild: Med to forholdsvis nye storpastorater i Odder Provsti har der løbende været debat om, hvorvidt nærheden til sognebørnene går fløjten. Den bekymring respekterer den nye præst i Fjordpastoratet, Kåre Schelde Busk. Samtidig glæder han sig til storpastoratets mulighed for at kunne samarbejde på tværs af sognene og til at virke på et felt, hvor det nære møde med mennesker stadig er det centrale.

44-årige Kåre Schelde Busk tiltrådte 1. august og er i disse dage ved at finde sig til rette i Torrild Præstegård sammen med hustruen Carina Schelde Busk og sønnen Lauge på knap to år.

Den nye præst kommer fra en stilling som generalsekretær i "Folkekirke og Religionsmøde", der er en institution i Folkekirken, som arbejder specifikt på mødet med mennesker med andre religioner. En slags udenrigsministerium for Den Danske Folkekirke, kalder Kåre Schelde Busk institutionen.

- Jobbet i "Folkekirke og Religionsmøde" har på mange måder gjort min verden større, fordi jeg meget naturligt har skullet forholde mig til mennesker med anden tro. Det har været en spændende udfordring og givet mig større forståelse for andre religioner - samt ført til samarbejde med religiøse ledere fra mange trosretninger. Det har været super givende, siger Kåre Schelde Busk, der har arbejdet for den folkekirkelige organisation i 10 år. Det meste af tiden i København, hvor han og familien også har boet i en årrække.

Det er altid spændende at være med til at udvikle noget nyt - specielt hvis det sker i respekt, for det, der var engang.

Ny sogneræst i Fjordpastoratet, Kåre Schelde Busk om planerne om at nedlægge de små menighedsråd

Annonce

Kirken i er forandring

Men nu er det tid at vende tilbage til noget af det, der oprindelig fik Kåre Schelde Busk til at læse teologi.

Hans opvækst foregik i landsbyen Smidstrup syd for Vejle og i et hjem, hvor kirkegang var en almindelig del af hverdagen. Den baggrund fik både ham og søsteren Berit Schelde Christensen til at slå sig på teologi. Hun er i dag sognepræst i Hasle ved Aarhus.

Både før og under studierne på Aarhus Universitet rejste Kåre Schelde Busk bl.a. i Sydøstasien og i Indien, hvor han gennem et halvt år studerede islam and interfaith relations. Siden fulgte et par år som sogne-arresthuspræst i Abildgård Sogn i Frederikshavn, inden han blev ansat i "Folkekirke og Religionsmøde."

Annonce

Fælles menighedsråd

Nu er han så tilbage i det religiøse miljø, han så at sige fik ind med modermælken.

- Og så måske alligevel ikke. Den Danske Folkekirke fylder stadig meget på landkortet, og det er jeg selvfølgelig glad for. Men jeg er også klar over, at tiderne skifter, og at folk i dag er meget mere søgende end for år tilbage. De accepterer ikke længere automatisk folkekirken som det eneste åndeligt tilbud, og mængden af alternativer er jo også stor. Den samtale er jeg klar til at tage med sognebørnene, ligesom jeg glæder mig til at udvikle Fjordpastoratet sammen med min præstekollega Marianne Lyst og menighedsrådene, siger Kåre Schelde Busk og fremhæver planerne om, at de tre menighedsråd i Fjordpastoratet skal slås sammen til et fælles menighedsråd indenfor et par år.

- Det er altid spændende at være med til at udvikle noget nyt - specielt hvis det sker i respekt, for det, der var engang. Og det er måske særlig vigtigt i det nye Fjordpastorat, siger han.

Kåre Schelde Busk indsættes som sognepræst i Fjordpastoratet søndag 18. august. Det sker ved en gudstjeneste i Gylling kirke kl. 9, i Hundslund Kirke kl. 11 og endelig i Ørting Kirke kl. 14. Bagefter er der reception i Ørting Sognegård.

Kåre Schelde Busk er ny præst i Fjordpastoratet. Her ses han foran familiens nye hjem Torrild Præstegård. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Vaccinationscenter er i mål med ældregruppe, men i Horsens Kommune mangler der stadig nogle

Horsens

Forældre opfordres til at holde små børn hjemme: Otte ud af 10 børn møder op i vuggestuer og børnehaver i Horsens Kommune

Annonce