Annonce
Horsens

Ny skovbegravelsesplads klar til indvielse

Skovbegravelsespladsen bliver et alternativ til de skovkirkegårde, mange af de traditionelle kirkegårde har oprettet. Arkivfoto: Chr. Rimestad

Fra mandag 15. januar åbnes for begravelser i Stensballe Skov. Kirkeminister, borgmester og godsejer skal tale ved indvielsen.

Horsens: Stensballegård og Horsens Kommune melder nu klar til at indvie den nye skovbegravelsesplads i Stensballe Skov.

Det sker mandag 15. januar kl. 10.30 på dels pladsen, dels i Stensballe Golfklubs klubhus.

De officielle ord udtales af kultur- og kirkeminister Mette Bock (LA), borgmester Peter Sørensen (S) samt godsejer Henrik Ahlefeldt-Laurvig og hans søn Jannik Ahlefeldt-Laurvig, som har været med i hele processen.

Alle er velkomne til at deltage.

Annonce

Kun til urner

Skovbegravelsespladsen er den første herhjemme, som etableres i en privat skov.

Pladsen bliver ikke indviet som kirkegård. I stedet lyder udspillet på, at alle på tværs af religioner og livssyn kan købe et gravsted.

Der bliver kun tale om urnebegravelser - og vel at mærke i urner, der er biologisk nedbrydelige. På gravstederne må der lægges en natursten med navn eller initialer på afdøde. Ellers bliver det naturen, der står for "vedligeholdelsen" af pladsen.

I skovens dybe, stille ro

Begravelsespladsen ligger øst for golfbanen med adgang via en grusvej fra p-pladsen ved klubhuset. Området er typisk bøgeskov med høje, slanke træer og en klar fornemmelse af at være "i skovens dybe, stille ro".

Pladsens samlede areal er ca. 1,25 hektar. I og med en urnebegravelse fylder én kvm, betyder det plads til i pricippet 12.500 grave.

Horsens Kommune får det overordnede ansvar for og tilsyn med begravelsespladsen. Kommunen har allieret sig med Horsens Kirkegårde om det administrative, mens den daglige drift varetages af Stensballegård.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
HIC

Horsens IC triumferede i dramatisk topopgør

Leder For abonnenter

Leder: Hvorfor er kontrol og straf altid løsningen?

Fagbladet 3F og DR Nyheder har over de seneste dage afdækket en række uhyrlige forhold om kinesiske kokke ansat i danske restauranter. Kokke har fortalt om, at de bliver spist af med meget lav løn, kummerlige boligforhold og næsten ingen fritid. Dokumentationen viser, at nogle restauranter har spekuleret i at udnytte den såkaldte beløbsordning, der gør det muligt at hente ikke-EU-borgere til Danmark for at arbejde. Ordningen er sat i verden for at tiltrække højtuddannet arbejdskraft til Danmark, og den fungerer grundlæggende sådan, at hvis der betales en månedsløn på minimum 35.582 kr., og ansættelsen ellers er efter danske forhold, kan der udstedes opholdstilladelse. De to medier, Fagbladet 3F og DR Nyheder, har påvist, at der på et socialt medie i Kina søges efter kokke til danske restauranter - til ansættelsesvilkår, som er langt fra danske normer. DR har spurgt integrationsminister Mattias Tesfaye (S), hvordan han vil løse problemet, og her tyr han til en klassisk model: øget kontrol og hårdere straffe til de virksomheder, der snyder. Men hvorfor er det, at kontrol og straf (næsten) altid bliver standardsvaret til at løse problemer med brodne kar? I en sag som denne sker det endda, længe inden man har et billede af, hvor udbredt problemet er. Kunne det være, at der var en bedre løsning. Et velkomst-møde for alle, der kommer til Danmark på besøgsordningen måske? Eller kunne det være, at problemet slet ikke er så stort? Som Fagbladet 3F skriver, var der i 2018 582 kinesere i Danmark på beløbsordningen. Men det er ikke ensbetydende med, at alle 582 er blevet udnyttet af deres arbejdsgivere. Det kan godt være, at en nærmere undersøgelse viser, at der skal mere kontrol til, eller at der skal være hårdere straffe til restauratører, der udnytter arbejdsivrige kinesiske kokke. Men jeg bliver simpelthen så træt, når kontrol og straf igen og igen bliver danske politikeres standardsvar på, hvordan vi løser et problem. For kontrol og straf ændrer ikke ved, at der er folk, der vil forsøge at snyde systemet. Så lad os nogle gange prøve at se, om der kan være andre løsninger.

112 For abonnenter

Politiet måtte sende ekstra mandskab til Endelave for at tackle demensramt

Erhverv For abonnenter

17-årige Lasse måtte køres til salgsmøder af sin mor: Nu sælger han 225.000 lammeskind om året

Annonce