Annonce
Erhverv

Ny skov i Baltikum skal gøre Palsgaard 100 procent klimaneutral

For et par år siden lykkedes det ingrediensproducenten Palsgaard at gøre selve produktionen klimaneutral. Nu investerer man i skov for at kompensere for rejseaktivitet.
Annonce

Juelsminde: Flere og flere virksomheder er ifølge Hededanmark interesserede i at investerede i at rejse skov i Baltikum.

Det skyldes særligt den positive klimaforskel, men også for det stabile økonomiske afkast. Ingrediensvirksomheden Palsgaard planlægger for eksempel at nå sit målet om at blive klimaneutral netop ved at plante ny skov i Baltikum.

Da Palsgaard, som har hovedsæde i Juelsminde, i 2010 satte sig som mål at få en klimaneutral produktion, var der ikke mange, der forudså, at det ville lykkes. Slet ikke inden for de 10 år, som virksomheden selv forventede, lyder det i en pressemeddelelse fra Hededanmark.

Men allerede i 2018 lykkedes det virksomheden, som forsyner fødevarevirksomheder i det meste af verden med specialiserede emulgatorer, at nå i mål.

Annonce

Skoven supplerer op

Siden da har Palsgaard arbejdet hårdt for at blive 100 procent CO2 neutral. Produktionen udgør 98-99 procent af virksomhedens totale CO2-udledning, mens de sidste få procent er udledning fra transport i firmabiler og på flyrejser.

- Det har bestemt ikke været en nem eller billig rejse. Men vi har valgt at foretage en række nødvendige investeringer i tiltag, som har medvirket til klimaneutralitet – blandt andet udnyttet vandkraft, afbrænding af halm og biogas, siger Anders Brix koncerndirektør i Schou-Fondet, der blandt andet ejer Palsgaard A/S.

- Plantningen af ny skov er en vigtig del af at kompensere for de dele af vores forretningsaktiviteter, som vi ikke kan udvikle os ud af – for eksempel flytransport til vores lokationer uden for landets grænser, siger Anders Brix.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

Se alle målene: Rekordmål af Kjær og kanonkugle af Therkildsen knækkede Hobro

AC Horsens For abonnenter

Tredobbelt-gevinst til AC Horsens, men sportslig succes kan i sidste ende koste million-præmie

Annonce