Annonce
Horsens

Ny service: Få kæledyret passet af en lokal dyreven

Gennem Petsbnb kan man enten finde en dyrepasser eller selv blive dyrepasser. PR-foto
En ny service gør det muligt at finde en lokal dyreven, der kan passe dit kæledyr. Servicen hedder Petsbnb, og den er blevet skabt i samarbejde med Maxi Zoo.

Dyreliv: Mange kæledyrsejere skal i de kommende uger afgøre om den pelsede ven skal med på ferie eller blive passet hjemme hos en god ven af familien. Det er dog ikke altid helt nemt med den sidste løsning.

I år er der dog en anden mulighed, for 20. maj gik en helt ny service i luften, der gør det muligt at finde en dyreven i ens lokalområde, som man kan lave en aftale med. Det er Maxi Zoo, der i samarbejde med iværksætteren Henrik Jessen Jensen står bag den nye platform, som hedder Petsbnb.

- Vi ved, at det for de fleste dyreejere kan være en stor udfordring at få passet sit kæledyr i forbindelse med ferier af kortere og længere varighed. Derfor var vi ikke i tvivl om, at vi ville samarbejde med Henrik Jessen Jensen, fortæller Bo Demant, direktør i Maxi Zoo Danmark, i en pressemeddelelse.

Annonce

Airbnb for kæledyr

Platformen er bygget op på lige fod med udlejningsservicen Airbnb, hvor både private passere og ejere kan gå ind og søge efter tid og sted for pasning og fodring af hunde, katte, fugle, gnavere med videre.

- Jeg har en tro på, at kæledyrsejere er de bedste til at skabe gode og trygge rammer for pasningen af andre kæledyr - og derfor glæder det mig nu at lancere denne platform, fortæller Henrik Jessen Jensen, stifter af Petsbnb.

Før en egentlig booking opfordrer platformen til et indledende "hilse-på"-møde. Når man booker gennem Petsbnb følger en forsikringsordning for hunde og katte.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Inklusion skal være for barnets skyld, ikke for økonomiens

Læserbrev: Vi kendte ham godt. Vi lærere i skolens ældste klasser havde, med en vis ængstelse, på afstand fulgt Frederik op igennem de små klasser, hvor hans adfærd havde været ganske bekymrende. I frikvartererne var han nærmest mandsopdækket, for ellers endte det forudsigeligt nok i ballade. Da han nåede 7. klasse, gik Frederik stadig på skolen. I timerne sad han mest alene med hovedet begravet i computerspil. Af og til blev frustrationerne dog for store, og så måtte klassen gå et andet sted hen, hvis den ville undgå at dele skæbne med stole, borde og penalhuse, som blev kylet rundt i lokalet. Sidst i 7. klasse fik Frederik en plads i et specialtilbud. Alt, alt for sent. Man har I Vejle Kommune lovet at tilføre folkeskolen mere personale for et beløb stigende fra 10 mio. kr. i 2019 til 40 mio. kr. efter fire år. Det kvitterer vi lærere med glæde for. Men virkeligheden har vist, at vi alligevel ikke rigtig har fået flere kolleger ude på skolerne. En af grundene er, at flere og flere elever bliver skilt ud fra almenskolen og placeret i meget dyrere specialtilbud. Det betyder, at pengene går til dem og dermed ikke kan mærkes ude i skolen. I Vejle Kommune er det den enkelte skole, der skal finde pengene i budgettet til at sende elever i specialtilbud, og det er dyrt, så det fløjter. En folkeskoleelev koster 56.000 kr. om året, mens en plads i et specialtilbud kan koste 200.000 kr. Ideen fra kommunens side er at straffe skolen økonomisk, hvis den ikke magter at inkludere sine elever. Desværre betyder det, at børn med særlige behov bliver hængende alt for længe i folkeskolen, hvis skolen ikke har råd til andet. En af årsagerne til stigningen skal findes i, at inklusionsindsatsen i folkeskolen har været underfinansieret. Inklusionen har simpelthen været en spareøvelse. Derfor har disse børn ikke fået den hjælp, de har haft brug for, mens de kunne have haft glæde af den. Nu banker de så på til specialtilbuddene, bl.a. fordi de er blevet holdt for længe ude i almenskolen. Vi må gøre op med et system, der straffer skolerne, hvis man giver eleverne det tilbud, de har brug for, men der skal samtidig sikres ressourcer nok til at rumme børn som Frederik, både for Frederiks skyld, men også for Frederiks klasses. Især hvis folkeskolen fortsat skal være familiernes førstevalg.

Annonce