Annonce
Kommentar

Ny serie om livet i oplandet: Vi har brug for din undren

Annonce

Kære læser.

Hvordan går det derude på landet?

Trives du i en landsby, der emmer af aktivitet og arrangementer i forsamlingshuset, i hallen og på skolen – når altså det ikke lige er corona-tid som nu. Eller ser du bekymret til, mens dine naboer bliver ældre og ældre og den måske eneste aktivitet er en gudstjeneste i kirken nu og da?

På hsfo.dk og i Horsens Folkeblad har vi løbende et øje på, hvad der foregår på landet og i landsbyerne, men får vi det hele med? Er der noget vigtigt, vi overser? Er der noget, du undrer dig over og gerne vil have svar på? Er der noget, du gerne vil fremhæve og fortælle mere om? Så får du chancen nu. Vi inviterer dig, kære læser, på banen via temaet ”Spørg Folkebladet – Vores liv i oplandet”.

Annonce

I journalistikkens maksinrum

Her vil vi invitere dig til at komme med ideer, inden artiklerne bliver til. Du får altså mulighed for at påvirke, hvad vi skriver om.

Måske har du gået og undret dig over nogle ting i hverdagen. Hvorfor bliver der ikke bygget nye boliger her - eller hvorfor gør der? Uanset hvad er du meget velkommen til at kontakte os.

Samme invitation har vi sendt ud et par gange før, men dengang handlede det om først den store renovering af Søndergade og gågadenettet og senere om de mange nybyggerier i Horsens centrum og på havnen. Dengang var overskriften ”Spørg Folkebladet – Vores gågade” og ”Spørg Folkebladet – Vores by vokser”. Begge gange tog dejligt mange læsere imod invitationen til at komme med ind i journalistikkens maskinrum.

Annonce

Udviklingen på landet

Metoden stammer fra USA og hedder public powered journalism. Udtrykket dækker over, at læserne er med til at sætte den dagsorden, vi journalister laver journalistik efter.

For selv om vi hver uge har kontakt med mange borgere og læsere, kan der sagtens være ideer og spørgsmål, vi overser.

For at komme godt i gang med den nye kampagne har vi lavet nogle artikler om livet og udviklingen på landet rundt om Horsens. Vidste du for eksempel, at der har været et seniorboom i Træden de seneste 10 år? Eller at Nim er det yngste sogn uden for Horsens by, men også har flest, der går ledige?

Du kan stille spørgsmål eller tippe os om historier ved at gå ind på spoergfolkebladet.hsfo.dk. Vi glæder os til at høre fra dig.

Chefredaktør Lene Vestergaard, Horsens Folkeblad. Foto: Morten Pape

Spørg Folkebladet - Vores liv i oplandet

Horsens er en kommune fyldt med landsbysamfund. Samfund, der er optaget af velfærd, foreningsliv, busforbindelser og... ja, det er her, vi gerne vil have dig på banen.

Horsens Folkeblad sætter fokus på landsbysamfundene med "Spørg Folkebladet - Vores liv i oplandet". Her kan du være med til at sætte dagsordenen for, hvilke artikler Horsens Folkeblad skal skrive.

Vi giver dig her mulighed for at sende os en undren eller et spørgsmål om livet i oplandet - stort eller småt - som du gerne vil have avisen til at undersøge. Det kunne handle om handelsliv, byudvikling, frivillige indsatser eller noget helt fjerde.

Skriv til os ved at gå ind på spoergfolkebladet.hsfo.dk - her samler vi alle spørgsmål og svar - og så kan det være at netop dit spørgsmål bliver udgangspunktet for en artikel i Folkebladet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

Kampen minut for minut: AC Horsens var nedspillet totalt og tabte trods fin slutspurt

Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce