Annonce
Brædstrup

Ny restaurant på vej: Det skal være en oplevelse at komme til os

Holdet bag Brædstrups nye spisested Restaurant Det Gamle Posthus må vente til sommer, før de første gæster kan tage plads i restauranten. Fra venstre ses Tommy Pedersen, Helle Voldby fra PHC Ejendomme, Betina Heimann samt Knud og Jonna Plougmann Rishøj. Foto: Henrik Sandvad
Fire Brædstrup-borgere står bag byens nye spisested Restaurant Det Gamle Posthus, som åbner 1. juni. Kendetegnet vil være en hyggelig stemning og gode, lokale råvarer.

Brædstrup: Håndværkere arbejder i øjeblikket for at omdanne det tidligere posthus lige midt i Brædstrup på Jernbanegade 1 til en ny og lækker restaurant.

Nogle af dem, som ser mest frem til, at restauranten står færdig, er fire Brædstrupborgere: Knud og Jonna Plougmann Rishøj samt Tommy Pedersen og Betina Heimann. De er nemlig de nye lejere af Restaurant Det Gamle Posthus, som åbner i det tidligere ekspeditionskontor 1. juni.

- Vi glæder os helt vildt. Vi ser frem til, at vi bliver færdige med alle forberedelser og papirarbejdet, så vi kan gøre det, vi er gode til - nemlig at tage imod gæster i restauranten og give dem en god oplevelse, siger Betina Heimann.

Vi er så spændte og kan næsten ikke vente. Vi har alle allerede lagt mange timer i det, så det bliver dejligt, når vi kan tage imod de første gæster. Vi vil gerne skabe et hyggeligt spisested, hvor man føler sig velkommen, og det er rart at være.

Betina Heimann, Restaurant Det Gamle Posthus

Spændende projekt gjorde en forskel

Betina Heimann er uddannet tjener, og hun har netop sagt sit job op på Knudhule Badehotel i Ry for at forfølge drømmen om en restaurant i Brædstrup.

Det samme har de to kokke og fætre Knud Plougmann Rishøj og Tommy Pedersen fra deres arbejdsplads på Hindsgavl Slot i Middelfart, mens Johnna Plougmann Rishøj, som er uddannet pædagog, for tiden holder barselsorlov med sin datter på to uger. Hun er dog også på sigt tiltænkt en rolle i den nye restaurant.

- Det er egentlig ikke, fordi vi altid har haft en brændende lyst til at blive iværksættere. Vi synes dog, at projektet så spændende ud, og da det er her i Brædstrup, valgte vi at springe ud i det, siger Jonna Plougmann Rishøj.

Et fedt sted

De forventer alle fire, at placeringen i Brædstrup centrum op ad Banestien og med et kommende Banetorv på vej i forbindelse med områdefornyelsen bliver den helt ideelle placering for byens nye restaurant.

- Det er en rigtig flot bygning, som har sin egen historie, så jeg er sikker på, at det bliver et rigtig fedt sted. Vores målgruppe er især de lokale og så også turister om sommeren. Vi vil få en kæmpe terrasse med masser af borde, så vi håber, det bliver et sted fyldt med liv om sommeren, siger Tommy Pedersen.

Lokale råvarer

Netop hygge og atmosfære er kodeordene for Restaurant Det Gamle Posthus, og holdet bag den nye restaurant har også gjort sig mange tanker omkring, hvordan byens nye spisested skal være.

- Vi skal tilbyde gode madoplevelser og hygge og samvær. Der vil være et åbent køkken, så folk kan se, hvad der sker, så det på den måde bliver en helstøbt oplevelse.

- Vi vil satse på gode, lokale råvarer. Det kan være en pølse fra Skovgård Gårdbutik i Them eller en ost fra et lokalt mejeri. Det skal gerne være en oplevelse at komme ind til os, siger Betina Heimann.

Hun fortæller, at restauranten også vil tilbyde forskellige lokale arrangementer f. eks ølsmagning, vinaftener, gin og andet, hvor folk kan lære mere om de ædlere drikke.

De nye lejere glæder sig til at overtage nøglerne til restauranten, hvilket sker omkring 1. maj. I mellemtiden har man lov at drømme og planlægge, hvordan tingene skal være. Foto: Henrik Sandvad

Mad ud af huset

Restaurant Det Gamle Posthus kommer også til at tilbyde et ”to go”-element for dem, der vil have en hurtig frokost med på vejen. Derudover satses der også på mad ud af huset.

- Vi vil lægge rimelig meget energi i mad ud af huset. Vi er heldigvis vant til at håndtere store selskaber, så folk kan bare henvende sig, siger Knud Plougmann Rishøj.

Selvom Brædstrup allerede har Hotel Pejsegården, ser det nye restaurationshold ikke hotellet som sin konkurrent.

- Vi ser mere Jytte på Pejsegården som en kollega, og vi tror på, at der er plads til alle, siger Betina Heimann.

Ser frem til åbning

Følger håndværkerne tidsplanen, kan de nye lejere rykke ind i restauranten 1. maj. Herefter skal der sættes køkken op, og lokalet skal gøres klar til gæster.

- Vi er så spændte og kan næsten ikke vente. Vi har alle allerede lagt mange timer i det, så det bliver dejligt, når vi kan tage imod de første gæster. Vi vil gerne skabe et hyggeligt spisested, hvor man føler sig velkommen, og det er rart at være. Det skal ikke være så fint, at man føler, at man ikke kan være der, siger Betina Heimann.

Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Endnu et mislykket forsøg: Tre upålidelige pile udsætter behandling af syg vildhest

Annonce