Annonce
Østjylland

Ny restaurant: Ægtepar bag succesfuld café er flyttet ind i historiske lokaler

Bo Marcussen og Sara Bernth har åbnet restaurant i Guldsmedgade, hvor Margueritten tidligere lå. Foto: Axel Schütt
Ægteparret bag en af byens mest populære sandwich-forretninger åbner ny restaurant i en baggård i Guldsmedgade, hvor Margueritten i over 20 år havde sine velmagtsdage.
Annonce

AARHUS: Det var tid til noget mere for ægteparret Bo Marcussen og Sara Bernth.

Parret har i flere år været hyldet for deres sandwichforretning i Borggade, Bernth og Co, der flere gange har fået skudt i skoene at være blandt de allerbedste, hvis ikke det bedste sted til en velsmagende sandwich i Aarhus.

Men nu er butikken lukket, og Bo og Sara er i stedet rykket til en baggård i Guldsmedgade, hvor de skal prøve kræfter med en restaurant.

- Jeg har altid sagt til Sara, at hvis vi skulle åbne en restaurant, så skulle det være her, fortæller Bo Marcussen.

De har længe ventet på at "komme til" lokalerne i nummer 20 og ikke mindst baggården, som de selv kalder hjertet i Latinerkvarteret.

Deres nye restaurant, som også hedder Bernth og Co åbnede i sidste uge i de samme lokaler, som indtil 2019 husede Restaurant Margueritten, der efter 20 år måtte dreje nøglen om.

Jeg har altid sagt til Sara, at hvis vi skulle åbne en restaurant, så skulle det være her

Bo Marcussen

Annonce

Uprætentiøs mad

Bo Marcussen er uddannet kok fra Ferdinand, ligesom han har været med til at starte bagerkæden Emmery's op. Skridtet om at starte op fra bunden, var derfor ikke nogen umulig opgave, selvom det var hårdt at lukke sandwichforretningen helt ned.

- Vi vurderede, at vi ikke ville køre begge steder på én gang. Hellere hellige os ét sted, så vi ikke gør det halvt begge steder, siger Sara Bernth.

Det var især brødet, som satte Bernth og Co på madkortet i Aarhus, og det har de taget med til den nye restaurant, der byder på sæsonserveringer på enten fire eller syv retter.

- Vi har ikke lagt os fast på et koncept for restauranten. Et koncept er for tankstationer. Vi vil bare lave god mad, der smager godt, og hvor det er råvarer i sæson, der er i centrum. Man skal ikke forvente et madteater, men en uprætentiøs og ærlig omgang mad, lyder det fra parret, der selv er berejst i store dele af den gastronomiske verden.

- Vi har spist på de Michelin-restauranter, vi skal, og man kan godt blive lidt træt af alt det opstyltede.

Annonce

Flyvende fra start

Lørdag kulminerede flere års ventet på at kunne servere mad i lokalerne ud mod Pustervig.

- Det var en virkelig succesfuld dag. Vi havde 100 mennesker til brunch og omkring 50 gæster om aftenen, og folk var glade, siger Sara Bernth.

Men det har ikke været uden neglebidderi undervejs, da depositummet til restauranten blev betalt to dage, inden coronakrisen blussede op.

- Vi var lidt nervøse for, om folk ville være for forsigtige til at gå på restaurant på den anden side af krisen. Men vi har i stedet mærket, at folk har hungret efter at komme ud, siger Sara Bernth.

Torsdag kan du læse en madanmeldelse af den nye restaurant.

Bernth og Co

 • Guldsmedegade 20, 8000 Aarhus C
 • Åbnede lørdag 23. maj
 • Åbningstider:
  • Mandag-tirsdag: Lukket
  • Onsdag: 17-21
  • Torsdag-lørdag: 10-21
  • Søndag: 10-14
Byens hyggeligste baggård, kalder de gården ved Pustervig, hvor man vil servere mad og vin, som ikke skal koste en formue. Foto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce