Annonce
Erhverv

Ny rekord: Nu begynder flere end nogensinde før på en håndværksuddannelse i Horsens

Murerfaget har tidligere savnet tilslutning i Horsens, men torsdag tager Learnmark imod 20 elever til uddannelsen. Den store tilslutning gælder også andre fag. Arkivfoto: Mads Hansen
Flere unge og voksne ønsker nu en erhvervsuddannelse i Horsens, konkluderer Learnmark. I forhold til 2018 er der tale om en stigning i optaget på 32 procent.
Annonce

Horsens: Torsdag træder 311 elever ind ad døren hos Learnmark Tech på Vejlevej for at uddanne sig til håndværker, og det er flere end nogensinde før.

Sidste år var optaget også rekordstort med 299 nye elever mod 235 forrige år.

Optaget fordeler sig på 16 forskellige erhvervsretninger inden for byggeri, metalindustri, transport eller hotel og restaurant, og det er godt nyt til de mange virksomheder i lokalområdet, der mangler kvalificeret arbejdskraft, mener skolens afdelingschef, Kim Clausen.

Aktuelt har flere end 70 navngivne virksomheder tilkendegivet på Learnmarks hjemmeside, at de forventer at ansætte lærlinge i 2020 - de og andre lokale virksomheder kan altså nu se frem til et stort ansøgerfelt fra de elever, der torsdag tager hul på en af skolens erhvervsuddannelser, påpeger afdelingschefen.

Annonce

Lidt flere voksne

De godt 300 elever starter alle på det såkaldte grundforløb 2, der er målrettet et specifikt fag - i modsætning til grundforløb 1, der introducerer eleverne til den brede vifte af erhvervsuddannelser. Elever, der kommer direkte fra folkeskolen, starter altid på grundforløb 1 i august, og i januar kan de fortsætte på grundforløb 2, som også tager imod unge og voksne, der har prøvet noget andet, siden de gik ud af folkeskolen.

Det store optag er sammensat af elever, der fortsætter fra grundforløb 1 og nu har valgt retning, samt unge og voksne, som kan komme fra ledighed, ufaglærte job eller anden uddannelse. Optaget er stigende inden for begge grupper, oplyser Kim Clausen.

- Nu profiterer vi af det rekordoptag, vi havde på grundforløb 1 i august. De fleste af eleverne har heldigvis valgt at fortsætte hos os på grundforløb 2, siger han.

Samtidig er der mindre stigning i antallet af voksne, der ønsker at starte på en uddannelse, tilføjer afdelingschefen.

34 af de 311 elever har valgt den særlige eux-retning, hvor det erhvervsfaglige grundforløb 2 kombineres med gymnasiale fag over et længere forløb.

På enkelte uddannelser melder Learnmark om fuldt hold og venteliste, men flere af uddannelserne har stadig plads til flere, og det er muligt at tilmelde sig helt frem til skolestart, understreger skolen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce