Annonce
Horsens

Ny rekord-investering i Horsens: Slagteri opgraderes for trecifret millionbeløb

Der er sket meget, siden slagteriet blev opført for 15 år siden, og det er igen tid til store investeringer, lyder det fra Danish Crown, som blandt andet snart er klar med et særligt anlæg, der kan reducere vandforbruget væsentligt. Arkivfoto: Lars Juul
Danish Crown er klar til at investere et rekordstort beløb næste år, hvor der blandt andet skal automatiseres i Horsens og implementeres et anlæg, der sikrer vandbesparelser i millionklassen.
Annonce

Gedved: Slagterikoncernen Danish Crown løfter investeringsbudgettet fra 1,6 milliarder kroner i år til omkring to milliarder kroner i det kommende år.

Den rekordstore investering skal først og fremmest puttes i automatisering, som på en gang fremtidssikrer produktionen og løfter arbejdsmiljøet, fremgår det af en pressemeddelelse.

Pressechef Jens Hansen fortæller, at et trecifret millionbeløb investeret i Horsens. Blandt andet investeres "et stort tocifret millionbeløb" i et nyt fuldautomatisk robotanlæg til det såkaldte palleteringsområde på slagteriet ved Gedved.


Det er et fascinerende syn, når et fuldautomatisk robotanlæg med ekstrem præcision sorterer et virvar af hvide papkasser med grisekød ud på forskellige paller. Lige så vigtigt er det, at robotterne skåner medarbejderne i pakkerierne for tusindvis af løft.

Jais Valeur, koncerndirektør i Danish Crown


- Det er vejen til at give både arbejdsmiljøet og vores konkurrenceevne et løft, hvilket igen er vejen til at sikre arbejdspladserne. Så selv om det er et enormt stort beløb, vi investerer, så giver det på alle måder mening, udtaler koncerndirektør Jais Valeur.

Annonce

Horsens går forrest

Koncernen investerer desuden stort i at nedbringe koncernens klimaaftryk og miljøpåvirkning, og her skal Horsens gå forrest. Det har affødt forskellige projekter i koncernen, og et af de helt store er snart på plads i Horsens, oplyser Danish Crown.

Helt konkret handler det om at opsamle det brugte procesvand fra den rene slagtegang og piskelinjen, hvor man fjerner hårene fra grisehuden, og føre det hen til et rensningssystem, hvor det bliver renset for både farve, protein og bakterier. Processen betyder, at vandet efter behandlingen opfylder de bakteriologiske krav til drikkevand. Efter rensningen bliver vandet ført tilbage til brug i hårstøderen.

- Det at genbruge og spare vand er ikke nyt for os, men det her tiltag er det første af sin slags i slagteribranchen, hvor man opkvalificerer vand på denne måde og genbruger det direkte i produktionen, siger Thomas Fløe Chemnitz, miljøspecialist i Danish Crown.

Han understreger, at der har været et tæt samarbejde med Fødevarestyrelsen for at sikre, at man ikke går på kompromis med fødevaresikkerheden.

Annonce

Millionbesparelse på vand

I dag arbejder Danish Crowns tekniske afdeling med projekteringen af anlægget i Horsens, og forventningen er, at det bliver sat i drift i løbet af sommeren 2021.

Det betyder, at slagteriets vandforbrug med et slag reduceres med cirka ni procent, og der er potentiale til at spare helt op til 15 procent, fortæller Thomas Fløe Chemnitz.

I dag bruger slagteriet i Horsens i gennemsnit 245 liter vand for hver gris, der slagtes. Med tiltaget vil man spare cirka 340 kubikmeter vand om dagen og omkring en million kroner om året på vandforbruget.

- Det bidrager til en mere bæredygtig produktion og giver samtidig besparelser i millionklassen. Det må jo siges at være en win-win, fastslår Thomas Fløe Chemnitz.

Når anlægget i Horsens er sat i drift og kører, som det skal, er det planen at brede det ud til andre slagterier og dermed spare endnu mere vand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder

Gør noget: Gå en tur

Annonce