Annonce
Erhverv

Ny rekord for husbygger-firma fra Horsens: Nu venter der højere udbytte til aktionærerne

Huscompagniet afleverede sidste år 1638 huse og solgte 1921. Begge tal er det højeste i koncernens historie. Ifølge rapporten er årets vækst især hentet i Sverige, hvor Huscompagniet sælger træhuse, samt herhjemme på det såkaldte B2B-marked, som i dette tilfælde dækker over projektsalg af rækkehuse. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Huscompagniet solgte og afleverede sidste år flere huse end nogensinde før. Omsætningen er dog ikke helt så høj, som investorerne blev stillet i udsigt, da husbyggeren sidste år gik på børsen. Til gengæld venter der mere i udbytte.

Horsens: Det Horsens-baserede husbygger-selskab Huscompagniet landede sidste år 1921 salgsaftaler og afleverede 1638 nybyggede huse. Det fremgår af en børsmeddelelse, som blev offentliggjort onsdag.

Omsætningen er ifølge børsmeddelelsen løbet op i tæt på 3,6 milliarder kroner, svarende til en vækst på tre procent i forhold til 2019. Indtjeningen før renter, skatter og afgifter voksede med syv procent til 317 millioner kroner.


Annonce

Jeg er meget glad for, at vi selv i et udfordrende år som 2020 var i stand til at levere stærke resultater.

Martin Ravn-Nielsen, administrerende direktør i Huscompagniet A/S


- Samlet set et tilfredsstillende resultat, ikke mindst i lyset af covid-19-pandemien, skriver Huscompagniet, og administrerende direktør Martin Ravn-Nielsen tilføjer:

- En fleksibel forretningsmodel, der giver os mulighed for hurtigt at tilpasse os markedet, har i disse skiftende tider bevist sin værdi. Samtidig er det lykkedes at opretholde stabile forsyningskæder, så vi har nået vores vigtige mål om at aflevere 98 procent af vores huse til tiden.

65 procent til udbytte

I november entrerede Huscompagniet på fondsbørsen Nasdaq Copenhagen, hvor der blev udbudt knap 10 millioner eksisterende aktier til en kurs på 117 kroner per aktie.

Forud for børsnoteringen stillede Huscompagniet investorerne i udsigt, at ledelsen forventede en 2020-omsætning i niveauet 3,8-4,15 milliarder kroner, og det er altså knapt nået.

Til gengæld levede driftsresultatet op til prognosen, og Huscompagniet foreslår nu at udbetale et udbytte på 3 kroner per aktie, i alt cirka 60 millioner kroner, svarende til 65 procent af koncernens resultat efter skat. Ved børsnoteringen lød det, at bestyrelsens mål for udbytte til aktionærerne hed mindst 50 procent af årets nettoresultat.

- Vi er glade for, at årets økonomiske resultater gør det muligt for os at uddele udbytte og derved lade vores aktionærer få del i årets overskud, udtaler økonomidirektør Mads Winther.

Aktiekursen, som på første dag svingede mellem 117 og 120, var ved åbningen torsdag på 126.

I år venter selskabet at øge omsætningen yderligere til et leje på 3,8-4,15 milliarder kroner, og driftsresultatet ventes at vokse til niveauet 325-335 millioner kroner.

Egenkapitalen voksede i regnskabsåret fra 1777 til 1857 millioner kroner, og det gennemsnitlige antal af fuldtidsansatte steg fra 436 til 452.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

39-årige Katrine tager kampen op med skoletræthed for at blive elektriker: Jeg er et bedre forbillede for mine børn nu

Annonce