Annonce
Horsens

Ny regional busplan: X-busser forsvinder og erstattes af jævnlige lynbus-afgange på parallelle strækninger

Efter at have været i høring i januar er et forslag til en ny regional busplan nu endeligt vedtaget af regionsrådet og kan træde i kraft 27. juni. Foto: Region MIdtjylland
En ny regional busplan sikrer betjening af det nye, store hospital i Gødstrup, og både i øst og vest forsvinder de nuværende X-busruter og erstattes på de pågældende ruter af lynbusafgange på udvalgte tidspunkter.

Regionen: Opgaven har været at finde frem til, hvordan man får det bedst mulige ud af de i alt 342,7 millioner kroner, som Region Midtjylland har budgetteret med at bruge på den kollektive trafik i 2021.

Det er blevet til et forslag fra Midttrafik til en ny regional busplan, som efter at have været i høring i januar onsdag fik den endelige godkendelse i regionsrådet.

Med den nye plan sikres blandt andet busbetjening af det nye storhospital i Gødstrup ved Herning, og samtidig nedlægges de X-busruter, som ikke stopper mellem de større byer.

Der bliver ikke direkte lukket ruter med den nye køreplan, men de X-bus-ruter, der i dag forløber parallelt med almindelige standsende regionalruter mellem Aarhus og Silkeborg, Aarhus og Ringkøbing og mellem Aarhus og Randers bliver fremover indarbejdet i de standsende ruter.

På udvalgte afgange vil Midttrafik til gengæld indføre lynbusafgange, der svarer til den hidtidige X-busbetjening.

- I Region Midtjylland ønsker vi en bæredygtig kollektiv trafik, som bedst muligt passer til borgernes behov, inden for den ramme af skattekroner, der nu engang er til rådighed. Det er forslaget til køreplansændringer et godt eksempel på.

- Enkelte passagerer må leve med lidt længere rejsetid, men de fleste vil opleve flere afgange fra deres stoppested, og jeg er glad for at det er lykkedes at bevare lynruter på udvalgte afgange og gennemgående ruter, og at der i tillæg hertil er er indarbejdet en god dækning af vores nye regionshospital i Gødstrup, siger formand for regionsrådet Anders Kühnau (S).

Annonce

Fra 27. juni

Også Jørgen Nørby (V), der er formand for regionsrådets udvalg for regional udvikling, glæder sig over den nye busplan.

- Med de ændringer af køreplanerne, vi nu har vedtaget, får vi en god løsning for de borgere – og de medarbejdere – der har brug for at tage kollektiv trafik til og fra hospitalet i Gødstrup. Samtidig får vi, takket være samarbejdet med kommunerne og Midttrafik i det hele taget en høj grad af service i den kollektive trafik, hvor vi bruger de skattekroner, der er til rådighed effektivt, siger han.


Enkelte passagerer må leve med lidt længere rejsetid, men de fleste vil opleve flere afgange fra deres stoppested, og jeg er glad for at det er lykkedes at bevare lynruter på udvalgte afgange og gennemgående ruter, og at der i tillæg hertil er er indarbejdet en god dækning af vores nye regionshospital i Gødstrup.

Anders Kühnau, regionsrådsformand (S)


Busbetjeningen af sygehuset i Gødstrup fra Videbæk og Ringkøbing har været et direkte krav fra regionsrådet. Det var der ikke taget højde for i Midttrafiks første forslag til ændringer, der var i høring i januar. Dette er der nu rådet bod på med fem direkte busafgange, i hver retning.

De nye køreplaner træder i kraft 27. juni 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Borgmester og hele kommuneledelsen i coronaisolation: Kommunen flirter med omsiggribende nedlukningsgrænse

Annonce