Annonce
Læserbrev

Ny regering. Somalierne elsker Mette Frederiksens slapper-regering

Læserbrev: Mette Frederiksen har hele tiden sagt, at hun ville fastholde en stram udlændingepolitik, hvis hun en dag skulle blive statsminister.

Nu er hun så statsminister, og vi er allerede blevet præsenteret for store lempelser. Så det var altså en stor, fed løgn.

Jeg havde selvfølgelig forventet lempelser. Man ville være naiv, hvis man troede andet. Men jeg er alligevel overrasket over, hvor hurtigt vi har fået dem. Regeringen og dens verdensfjerne støttepartier vil nu tage kvoteflygtninge, tage afviste børnefamilier ud af Sjælsmark, give flere ydelser til udlændinge, integration i stedet for hjemsendelser og skrotte øen for udviste kriminelle udlændinge. Det er skræmmende læsning og vi har ikke engang haft regeringen i en måned. Jeg frygter, hvor lang listen ser ud om bare ét år.

Lempelserne på udlændingeområdet har allerede fået det somaliske miljø i Danmark til at blive begejstret. Før den nye slapper-regering så dagens lys, var vi netop begyndt at inddrage opholdstilladelser fra somaliere, da der igen var sikkert i deres hjemland. Vores holdning i Dansk Folkeparti har nemlig altid været, at alle flygtninge skal vende tilbage til deres hjemlande, lige så snart det er muligt. Men sådan ser den nye regering ikke på tingene - de vil have, at flere flygtninge skal blive i Danmark.

Nu har den nye regering stoppet inddragelserne af opholdstilladelserne, da Mette Frederiksen gerne ser, at alle udlændinge, der har været i beskæftigelse i to år, bliver i Danmark. Det betyder bl.a., at en 36-årig somalisk buschauffør i Viborg nu kan blive i Danmark. Men det er ikke kun buschaufføren den nye regering vil give lov til at blive. Det er også hele hans familie, der består af en kone uden arbejde og syv børn. Jeg gentager - syv børn. Jeg kunne godt tænke mig at vide, hvorfor Mette Frederiksen og co. er så glade for at lade somaliere blive i Danmark.

Er det fordi mange somaliere er ledige, eller fordi de begår mere kriminalitet end gennemsnittet her i landet? Somaliere er nemlig een af de befolkningsgrupper, der er sværest at integrere i Danmark. Men det er den nye regering åbenbart fuldstændig ligeglade med. Det er hovedrystende dumt.

Annonce
Peter Skaarup.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Nye tegn på jødehad er skændige

I disse dage er det 81 år siden den uhæmmede ondskab blev sluppet løs, da nazisterne og deres medløbere angreb jødiske synagoger, forretninger og hjem. Cirka 600 værgeløse mennesker blev myrdet i perioden mellem den 7. og den 13. november, mens omkring 30.000 blev sendt i koncentrationslejre som optakt til en forfølgelse, der senere blev uendelig meget værre med seks millioner myrdede jøder i den tysk kontrollerede del af Europa. Men en af de sørgelige og mest tåbelige fordomme, nemlig antisemitismen, lever stadig – også her i Danmark. Således kan Randers Amtsavis berette, hvordan flere end 80 gravsteder på byens jødiske begravelsesplads natten til søndag blev skændet med maling og klistermærker i form af gule davidsstjerner med påskriften ”Jude”. Denne stjerne blev forfølgelsens symbol for ofrene, der var tvunget til at bære tegnet på deres religiøse tilhørsforhold fra 1941 og indtil deres død eller for de få heldiges vedkommende frem til krigens afslutning. Samme afskyelige klistermærke er også blevet placeret på postkassen foran en jødisk families bopæl i Silkeborg. Blandt antisemitismens mange fædre er uvidenhed, fordomme og banal trang til at gøre andre mennesker ondt. For rationelt tænkende mennesker er fænomenet derfor uforståeligt. I Danmark har der levet jøder i hvert fald siden 1600-tallet og måske endnu længere tilbage. Siden 1814 har jøderne haft nøjagtig de samme rettigheder som alle deres øvrige danske landsmænd og er en fuldt integreret del af vores fælles fædreland. Naturligvis har jødiske danskere ydet enorme bidrag til dansk kultur, videnskab og økonomi. Men reelt er der ingen grund til specielt at fremhæve den dansk-jødiske histories stjerner. Vores indbyggere med jødisk baggrund bidrager uanset deres position til vores samfund ganske som alle andre danskere. Og uanset religiøs baggrund har alle danskere ret til et liv i frihed og tryghed. Disse fornyede tegn på jødehad er ganske enkelt skændige.

Annonce