Annonce
Hedensted

Ny præst indsat i to kirker: Her er hendes holdning til fem kirkelige dilemmaer

Vibeke Fosgerau blev søndag indsat som sognepræst i Hvirring og Hornborg Sogne. Her ses hun foran Hvirring Kirke. Foto: Michael Svenningsen
Hvirring og Hornborg fik søndag ny præst. Hun vil gerne foretage kirkelige handlinger udendørs og bruger mest tid på begravelsestalen.
Annonce

Hvirring/Hornborg: Søndag 18. august blev Vibeke Fosgerau indsat som ny sognepræst i Hvirring og Hornborg Sogne. Den 45-årige præstedatter har tre døtre på 18, 15 og 12 år og er flyttet ind i Hvirring Præstegård med sin kæreste Torben Simonsen, der arbejder med økonomisk kriminalitet som politikommissær i Vejle og har en pige på 14 og en dreng på 12.

Udover at læse faglitteratur bliver fritiden brugt på løbe- og cykelture, samt mindre vandreture med overnatninger.

Vi har stillet Vibeke Fosgerau fem hurtige spørgsmål om hendes kirkelige ståsted. Læs også Dagens Portræt på side 21.

Annonce

1. Vil du vie homoseksuelle?

- Ja, og det har jeg også gjort. Jeg regner med, at Gud er så stor, at han kan rumme alle slags mennesker. To mennesker, der elsker hinanden, kan jeg kun se som noget godt.

Annonce

2. Vil du foretage kirkelige handlinger udendørs?

- Ja, det har jeg ikke noget problem med, jeg har holdt flere vielser udenfor og har f.eks. også haft barnedåb til friluftsgudstjenester, men jeg er også vild med at bruge de kirkelige bygninger.

Annonce

3. Brænder du mest for bryllup eller begravelse?

- Det er to meget forskellige kirkelige handlinger. Jeg bruger nok mest forberedelsestid på begravelsestalen, fordi jeg ved, det er så utroligt vigtigt for de pårørende, at jeg får fat i, hvem personen var. Men jeg kan også godt lide bryllupper og at gøre det lidt humoristisk, så folk får en god kirkelig oplevelse.

Annonce

4. Vil du tillade verdslige sange i kirken?

- Ja, men vi plejer gerne lige at tale om, hvilken sang det er. Det skal selvfølgelig ikke være noget, der konflikter med kirkens budskab, så jeg går f.eks. ikke med til at spille "Highway til Hell" eller noget i den dur.

Annonce

5. Er det ok for en præst at tvivle på Gud?

- Jeg tror, at tro og tvivl går hånd i hånd. I min dagligdag har jeg en helt enfoldig barnetro på det gode, men det er klart, når ulykker eller forfærdelige ting hænder, så kommer også jeg til at tvivle, hvilket i øvrigt er enormt vigtigt at tale om. Heldigvis når jeg sammen med pårørende for det meste frem til at, Gud er med i sorgen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce