Annonce
Brædstrup

Ny plan vil rykke byudvikling fra yderkanten ind mod centrum

I Nim Fællesråd glæder man sig over, at kommunen ønsker at trække byudviklingen i Nim ind til centrum og tæt på byens nye købmand. Her ses formanden for Nim Fællesråd, Jens Pedersen (t.h.), i selskab med bestyrelsesmedlem Sven Jørgensen. Arkivfoto
Der skal i fremtiden etableres nye boligområder i den vestlige og sydlige del af Nim, foreslår en ny planstrategi fra Horsens Kommune. Det vil styrke byens nye butik, mener fællesrådet.
Annonce

Nim: Byudviklingen i Nim skal i fremtiden rykkes fra yderområdet i den østlige del af byen og ind til centerområdet omkring den nye købmandsbutik på Præstevænget. Det står at læse i Horsens Kommunes nye planstrategi 2019, som byrådet netop har sendt i høring.

Planstrategien er en forløber for en ny kommuneplan, der skal gælde i perioden 2021-2025, og i Nim Fællesråd håber formanden, Jens Pedersen, at der i fremtiden måske kan komme boliger tæt på byens nye købmand.

- Det er et forslag, vi har stillet til kommunen, så vi er glade for, at den har været lydhør. Vi vil gerne have noget mere liv omkring centrum og købmanden, og på den måde spiller kommunens forslag godt sammen med det, siger Jens Pedersen.

Ifølge planstrategien skal det undersøges, om der kan udlægges et nyt boligområde vest for byen. Samtidig skal det undersøges, om et tilsvarende planlagt område øst for byen skal fjernes.

- Formålet med evt. at flytte areal til boligformål vest for byen er at opnå en bedre sammenhæng til den eksisterende by, understøtte detailhandlen i centerområdet og evt. minimere arealudlæg, der kan påvirke de landskabelige værdier negativt, hedder det i planstrategien.

Annonce

Rækkehuse tæt ved købmanden

Også i området syd for Hovedgaden i Nim - på marken bag ved eller ved siden af dagligvarebutikken - skal der undersøges, om der kan etableres tæt-lav bebyggelse.

- Vi har længe presset på for, at vi kunne få nogle rækkehuse på omkring 100 kvm til nogle pensionister, enlige eller unge par lige omkring købmanden. På den måde kunne det være med til at understøtte butikken, og samtidig får vi dækket et behov i byen. Vi mangler nemlig boliger af den type i Nim, siger Jens Pedersen.

Formanden oplyser, at Nim Fællesråd er i kontrakt med et byggefirma omkring grundene ved købmandsbutikken, men der forelægger dog ikke et konkret projekt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce