Annonce
Horsens

Ny plan: Streetcenter skal bygges sammen med p-hus ved banegården

Projektet set fra oven.

Arbejdsgruppen bag et streetcenter i Horsens præsenterer nu et bud, hvor Horsens Kommune både får et streetcenter og et p-hus umiddelbart over for det kommende campus ved banegården. Ideen skal præsenteres for politikerne senere på foråret.

Horsens: Bilisterne får et nyt, tiltrængt p-hus klos op ad campus ved banegården, de unge får et streetcenter, projektet kan sikre den nødvendige klimasikring i området, og byens gæster får en indbydende og levende indgang til byen.

Det er en ren og skær win-win-win-win, hvis politikerne og ikke mindst finansielle investorer vælger at støtte en ny plan for et kombineret streetcenter/p-hus, som arbejdsgruppen bag projektet nu lægger frem.

Det mener i hvert fald arbejdsgruppen selv, der i et lille års tid aktivt har arbejdet for, at der skal etableres et streetcenter i Horsens. Der synes at være bred politisk opbakning til projektet, og streetcentret er nævnt i Horsens Kommunes budget for 2018. Finansieringen og placeringen af et streetcenter er dog endnu ikke for alvor gået i gang.

- Vi har fornemmet, at politikerne gerne ser et p-hus ved Campusgrunden. Det kan vi også se et behov for, så vi har lavet et bud på en løsning, hvor vi kan få begge dele. Vi har indtil nu kun mødt positive kommentarer fra politikerne, så vi er spændt på, hvordan vores nye idé bliver modtaget, siger Niels Ibsen fra arbejdsgruppen.

Arbejdsgruppen er blevet inviteret til at lancere sin idé for kultur- og civilisationsudvalget i løbet af foråret, fortæller Niels Ibsen, der selv sammen med sin søn, Gustav Ibsen, har konstrueret en model af projektet i størrelsesforholdet 1:300.

Annonce

Vi har fornemmet, at politikerne gerne ser et p-hus ved Campusgrunden. Det kan vi også se et behov for, så vi har lavet et bud på en løsning, hvor vi kan få begge dele.

Niels Ibsen
Niels Ibsen har lavet modellen med god hjælp fra sin søn, Gustav. Bowlerne til wakeboarding kan bruges som regnvandsreservoirer, når det er nødvendigt, og dermed være med til at undgå oversvømmelser.

Sammenkobling giver synergi

I princippet er der tale om den samme model, der blev præsenteret sidste forår. Den er nu bare koblet på et p-hus: Et projekt, der bl.a. indeholder en 2400 kvm stor overdækket skaterhal med skrånende tag, så man kan stå på ski eller snowboarde ned ad det om vinteren, inklusive en lift. Projektet indeholder også faciliteter til wakeboarding (en form for vandski, red.), og et stort kuperet street-område til skatere, bmx'ere og løbehjuls-entusiaster.

- Vi har nu også tilføjet muligheden for e-sport og streetfood, siger Niels Ibsen.

Koblet sammen med p-huset giver det synergier, f.eks. at bilerne, når de skal ud af p-huset, kører på streetcentrets skrå tag. Arbejdsgruppen har også - helt uforpligtende - foreslået at placere ungdomsboliger og et hostel på arealet ved siden af streetcentret/p-huset.

Økonomisk vurderer Niels Ibsen også, at det kan give en besparelse at tænke de to projekter samlet.

Taget kan bruges til ski, snowboarding, kælk og måske også koncert-tribune. Inderst på taget ses fire udkørsler til biler fra p-huset. Foto: Thomas Schütt

Den bedste placering

Folkebladet har tidligere skrevet, at Det Gule Pakhus på Madevej lidt længere mod vest har foreslået, at et kommende streetcenter kunne placeres i forbindelse med ungdomshuset. Den placering er arbejdsgruppen foreløbig gået væk fra.

- Vi er enormt glade for opbakningen fra Det Gule Pakhus og vil meget gerne fortsætte samarbejdet. Men vi har altid ønsket den mere fremtrædende placering helt tæt på banegården og det nye campus, og det får vi med denne løsning. Den fine placering kan betyde, at streetcentret bliver et nyt vartegn for byen.

Prisen for et streetcenter/p-hus er endnu ukendt.

- Nogle siger 50 mio. kr., men alt andet lige må det blive billigere, hvis man tænker de to projekter sammen. Og når man samtidig tænker klimasikring ind i projektet, ser vi gode muligheder for, at staten vil kunne finansiere en del af det, siger Niels Ibsen.

Det er tanken, at såkaldte bowls skal bruges til skater-aktiviteter og samtidig på dage, hvor det regner ekstraordinært meget, kan fungere som regnvandsreservoir, der er med til at sikre byen mod oversvømmelse.

Arbejdsgruppen forestiller sig, at vandet fra skaterbowlen/regnvandsreservoiret skal ledes til Bygholm Å, når vandstanden tillader det. Foto: Thomas Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Unik flyvetur i lukket luftrum: Se lufthavn fra oven

Annonce