Annonce
Østjylland

Ny plan for skyggeplaget børnehave: Legeplads på taget af seks etager høj bygning

Daginstitutionen Børnely kan få nye lokaler på sjette sal med en legeplads i skyerne, hvis det står til byudvikler Rune Kilden, der har en plan i Valdemarsgade.

AARHUS: Måske skulle de overveje en navneforandring i daginstitutionen Børnely.

Måske var 'Børnesky' et mere passende navn i forhold den nye beliggenhed, den private daginstitution kan få, hvis det står til byudvikler Rune Kilden.

Hans firma Kilden og Hindby Aps står bag forslaget om at opføre en seks etagers ejendom, hvor den nuværende daginstitution ligger, og i stedet give daginstitutionen plads i den øverste etage med adgang til en stor legeplads på taget.

- Vi fik en henvendelse, om vi var interesserede i at hjælpe, og gik derefter i dialog med daginstitutionens bestyrelse om et koncept for et projekt, fortæller Rune Kilden.

Dialogen endte med et forslag om at rive den gamle daginstitution ned og opføre et nyt hus i seks etager, som stiger til 8-10 etager mod nordvest ved at udnytte grundens meget skrånende terræn.

Annonce

Fra skygge til sol

Siden juni 2018 har Børnely med sine to børnehavegrupper og en vuggestuegruppe boet midlertidigt i pavilloner på Godsbanen på grund af byggeri på nabogrunden, som lagde daginstitutionen i skygge. Børnely klagede til kommune og byråd, men uden effekt på nabobyggeriet.

Med det nye forslag kan en løsning være på vej:

- Vores forslag går ud på at løfte daginstitutionen derop, hvor der er lys og luft - op i luften med en stor plads på taget. Det skal samtidig være en plads, som der kan være offentlig adgang til om aftenen og i weekender, så taget får flere udnyttelsesmuligheder, forklarer Rune Kilden.

Til at slå stregerne til det nye hus, har han bestilt Sleth Arkitekter, men det er endnu for tidligt at vise tegninger.

Stor tagterrasse og legeplads

Byggeriet bliver et aflangt hus med et samlet etageareal på 8.000 kvadratmeter. I stueetagen mod Valdemarsgade forestiller byudvikleren sig serviceerhverv ud mod en mindre pladsdannelse ind mod det gamle hospital i Valdemarsgade.

Ud over daginstitution vil ejendommen komme til at huse lejligheder i flere størrelser.

- Det vil nok især være et fedt sted at bo for unge, men vi bygger som regel lejligheder i blandede størrelser, men det er ikke fastlagt endnu, siger Rune Kilden.

Parkering til bebyggelsen skal ske i en underjordisk p-kælder med adgang fra Lønvejen.

Elevator op i "skyen"

Bebyggelsen får hovedindgang fra Margrethepladsen, hvor der også er parkeringsplads foran Scandinavian Center. Af hensyn til den offentlige adgang til taget er tanken at etablere en "one-stop"-elevator med direkte adgang til pladsen på taget.

I Børnely er formanden for bestyrelsen, forælder Rune Birk Jensen, meget glad for samarbejdet med Rune Kilden.

- Der er mange muligheder i forslaget, som er meget spændende. Vi får en for børnene dobbelt sikker løsning med en legeplads inderst på taget, mens det offentlige område er udenom.

Rune Birk Jensen tilføjer, at man har lagt konflikten bag sig og nu ser fremad.

- Vi har et rigtigt godt samarbejde med kommunen - både i Teknik og Miljø og Børn og Unge, siger Børnelys formand.

Dele af området indgår i forvejen i et område med potentiale for højhuse, men forslaget til en bebyggelse vil kræve, at byrådet vedtager et kommuneplantillæg.

Skitseforslaget er netop nu i forundersøgelse hos alle myndigheder til 11. januar. Derefter skal kommunen tage stilling til, om man ønsker et højt hus netop der. Hvis man vil det, starter en egentlig lokalplanlægning, som også skal i byrådet og senere ud i offentlig høring.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce