Annonce
Hedensted

Ny opgørelse: Flyt til Hedensted og spar 250.000 kr.

Prisforskellen på et hus i Hedensted i forhold til Horsens eller Vejle er det seneste år blevet større. For en villa på 170 kvm er der nu i gennemsnit op til 250.000 gode grunde til at søge mod 8722. Arkivfoto: Morten Pape
Boligkøbere kan i gennemsnit få godt 20 kvadratmeter mere for de samme penge ved at at købe en villa i Hedensted frem for Horsens eller Vejle. Nok til at overbevise en potentiel tilflytter, lyder det fra ekspert.
Annonce

Hedensted: Når Hedensted skal konkurrere med nabobyerne Horsens og Vejle om at lokke tilflytterne til, er det helt store salgsargument gerne, at man får meget mere hus for pengene.

Og i løbet af sidste år blev det argument yderligere forstærket, viser en opgørelse, Boligsiden har lavet for Folkebladet.

Heraf fremgår det, at den gennemsnitlige salgspris i postnummer Hedensted i 2018 faldt en enkelt pct., mens dittoen i både Horsens og Vejle til gengæld steg med fire pct.

I runde tal betyder det, at et 170 kvm hus i Hedensted - en passende størrelse til de børnefamilier, Hedensted Kommune er på jagt efter - nu er 220.000-250.000 kr. billigere end hos de to konkurrerende nabobyer.

En forskel, der nok skal få flere potentielle huskøbere til at skele mod 8722, lyder vurderingen.

- Man kan gøre det op i, at der enten er mange penge at spare, eller at man kan få godt 20 kvm mere for det samme beløb. Når vi er helt deroppe, vil det for mange familier være helt naturligt at genoverveje bopælen. Særligt fordi infrastrukturen er rigtig god, og man trods alt ikke er længere fra en arbejdsplads i Horsens eller Vejle end en rask cykeltur - og så kan man endda samtidig spare fitnessabonnementet, siger Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

At priserne i Hedensted sidste år faldt med en pct. kan lige så vel skyldes tilfældigheder og statistiske usikkerheder. Som boligejer kan man berolige sig med, at tingene helt generelt udvikler sig fremadrettet.

Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør, Boligsiden

Annonce

Kan hale ind på nabobyerne

Til gengæld er det også tydeligt, at argumentet om mere hus for pengene i høj grad skal findes i de seneste års udvikling.

I 2010 var der eksempelvis tæt på ingen forskel i kvadratmeterpriserne mellem Hedensted og Horsens.

Det betyder dermed også, at boligejerne i de to store nabobyer kan varme sig over en pænere udvikling i friværdien. Ganske naturligt, lyder det fra Birgit Daetz, som rent faktisk mener, det kan være endnu en fordel for 8722.

- Historisk set sker den positive prisudvikling i de store byer først, hvorimod mindre byer som Hedensted skal have længere tid til at indhente efterslæbet. Derfor kan det også have en betydning, at man som boligkøber kan spejde mod udviklingen i Horsens og se, at der er gode muligheder for at nå et højere niveau, siger hun.

Ønsker man endnu mere for pengene, er Tørring ifølge opgørelsen fra Boligsiden i øjeblikket det bedste bud. Her er der efter sidste års prisfald på 8,4 pct. nu mere end 850.000 kr. at spare i forhold til Vejle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce