Annonce
Hedensted

Ny omfartsvej: Man kan kun håbe, at byrådet besinder sig

Læserbrev: Det haster ikke med den omfartsvej. Den er unødvendig på nuværende tidspunkt.

På de eksisterende veje kan trafikken afvikles uden problemer mange år ud i fremtiden. Kun grusgraverne i Ørum-området har sikkert et ønske om at komme hurtigere ud på hovedvejen mellem Vejle og Horsens.

I årevis har det været muligt at grave grus i området og køre det bort på de eksisterende veje. Omfartsvejen ved Ørum var en nødvendig kommunal udgift for at lede den tunge trafik uden om denne lille landsby.

Skatteborgerne har krav på nogle gode forklaringer, inden kommunen smider penge ud til denne helt unødvendige vej. Der må være områder i de kommunale budgetter, hvor pengene kan anvendes med større fornuft.

I 2018 blev denne vej drøftet på adskillige lukkede møder i udvalg og byråd. Hvorfor måtte borgerne ikke vide noget? Havde man problemer med at finde en gangbar begrundelse for etableringen af denne unødvendige vej?

Måske kan byrådets forhandlingsprotokol fra mødet 30. maj 2018 give svaret. Her står der bl.a.:

"Omfartsvejen skal samtidig afhjælpe de aktuelle problemer med tung trafik fra grusgravningen ved Ørum."

Hvilke "aktuelle problemer" er der pludselig opstået? Det kommer man ikke nærmere ind på. Det vil nok også være svært at opfinde "aktuelle problemer".

For at sløre at det drejer sig om en vej til grusgraverne, taler man om behovet for at "skabe den nødvendige infrastruktur for den fortsatte udbygning af den østlige del af Hedensted."

Det kan så undre, at det haster så meget, for der er endnu ikke lavet en plan for dette område.

Det er ikke særlig elegant at koble grusgravernes aktuelle ønske om en "grusvej" sammen med et ikke-eksisterende trafikalt behov i et endnu ikke planlagt boligområde.

Man kan kun håbe, at byrådet besinder sig.

Under alle omstændigheder skylder byrådets politikere skatteborgerne nogle nye og bedre begrundelser for vejen. I øjeblikket er borgeres modstand mod denne unødvendige vej de mest seriøse.

Indtil videre har forvaltningen parkeret de fleste indsigelser med påskriften: "Administrationen vurderer, at bemærkningerne ikke giver anledning til ændringer eller tiltag."

Det er ikke særlig elegant at koble grusgravernes aktuelle ønske om en "grusvej" sammen med et ikke-eksisterende trafikalt behov i et endnu ikke planlagt boligområde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
FERIE I DANMARK

En anderledes sommer: Ferie i Danmark - få inspiration her

Annonce