Annonce
Erhverv

Nyt netværk: Her mødtes 14 virksomheder

Logistikchef ved Normal Morten Thomsen var vært ved dagens klyngearrangement. Foto: Jens Amtoft
Onsdag blev der holdt netværksmøde hos Normal i Gedved. Jobcenter Horsens stod bag initiativet.
Annonce

Gedved: Jeg bliver så glad, når jeg hører, hvor godt snakken går rundt om ved bordene, sagde Ann Cathrine Lebech Hoe, da hun onsdag formiddag havde givet et oplæg om trivsel på arbejdspladserne for erhvervsvirksomheder i Gedved og omegn.

Formålet med mødet var, udover at diskutere trivsel på arbejdspladserne, at etablere en lokal erhvervsklynge for Gedved og omegn. Resultatet af mødet blev, at Jobcenter Horsens vil indkalde til endnu et møde i Gedved.

Ann Cathrine Lebech Hoe var inviteret til at holde et oplæg om trivsel på arbejdspladserne som repræsentant for virksomheden Cabi.

Cabi rådgiver virksomheder og kommuner med at få flere udsatte ledige i job og med at fastholde udsatte medarbejdere.

Rundt om ved bordene gik snakken ganske rigtigt lystigt, og der blev i løbet af nogle timer delt mange personlige erfaringer vedrørende medarbejderes trivsel og erfaringer med, hvordan man undgår sygemeldinger, og hvordan man får syge medarbejdere tilbage på arbejdsmarkedet.

Det er Jobcenter Horsens herunder jobtaskforcen, der havde taget initiativ til mødet.

- Vi har inviteret en række virksomheder fra lokalområdet, og tanken er, at der gerne må blive etableret et samarbejde mellem virksomhederne her i området. Der er 14 lokale virksomheder, der er repræsenteret her i dag, fortalte chefkonsulent ved jobtaskforce, Sanne Ravn.

Jeg kan sagtens se fordele ved et tættere samarbejde med flere af de lokale virksomheder.

Morten Thomsen, Normal

Annonce

Ny i området

Mødet fandt sted hos Normal på Egeskovvej i Gedved.

Her var Logistikchef ved Normal, Morten Thomsen, vært.

- Vi er en ny virksomhed her i området, og vi har, siden vi flyttede hertil, haft en god kontakt til jobcenteret. Vi har bl.a. været med til at implementere CSR. Derfor blev vi spurgt, om vi ville holde mødet, forklarede Morten Thomsen.

CSR står for Corporate Social Responsibility og er et projekt, der skal fremme virksomhedernes motivation til at tage et socialt ansvar og ansætte folk på kanten af arbejdsmarkedet.

- Vi kender ikke så mange af de andre virksomheder i området i forvejen. Vi kender vores nærmeste naboer, men jeg kan sagtens se fordele ved et tættere samarbejde med flere af de lokale virksomheder. Et eksempel kunne være, at hvis vi havde en ung medarbejder, der ikke umiddelbart passede ind hos os, kunne det jo være, at vedkommende passede bedre ind i en af de andre lokale virksomheder. Det er sådan noget, man kunne snakke sammen om i et mindre netværk, så det håber jeg, at vi kan få etableret, sagde Morten Thomsen.

Annonce

Otte møder i år

De godt 30 virksomheder, der var inviteret til mødet hos Normal, ligger i en radius af godt én kilometer.

Det er virksomheder, der har mere end fem medarbejdere.

Ifølge Sanne Ravn og Per Fjord, der er leder af virksomhedsservice ved Jobcenter Horsens, er det planen, at der skal holdes otte møder af samme slags rundt om i Horsens Kommune i 2020 med henblik på at etablere flere erhvervsklynger.

- Det er 3. gang, vi holder sådan et møde i år. Vi har holdt ét i Horsens og et i Brædstrup. Vi vil gerne vil lave nogle lokale netværkgrupper for virksomhederne. Vi har en i Brædstrup, og vi har en i Gedved. Vi har i Lund, Hatting, Hovedgård, Midtbyen og sydbyen. På den baggrund vil vi gerne lave otte af den her slags møder, men med forskellige temaer. Vi håber, at virksomhederne kan blive inspireret af hinanden. På et tidspunkt kan de måske holde netværksmøder uden jobcenterets medvirken, sagde Per Fjord efter mødet.

Onsdagens netværksmøde vil blive fulgt op af endnu et møde i Gedved.

- Vi tager initiativ til endnu et møde i Gedved. De virksomheder, der ikke kom i dag, vil selvfølgelig også blive inviteret til næste møde. I første omgang skal vi finde en vært. Vi skal have en virksomhed til at sige: vi vil gerne lægge hus til det næste møde. Jeg tænker, det næste møde skal finde sted i løbet af foråret, sagde Per Fjord.

Der blev diskuteret ivrigt rundt om ved bordene. Omkring 25 deltog ved dagens møde. Foto: Jens Amtoft
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Forstå kravet om mundbind i Horsens: Hvor skal man have dem på? Hvem kan slippe for dem? Må man bruge et af stof?

Annonce