Annonce
Horsens

Ny nabo gør det umuligt at drive forretning: Rema 1000 lukker butik i Horsens

Rema 1000 på Sankt Helene Vej har sidste åbningsdag 29. juni. Foto: Claus Skovholm
Den seks år gamle Rema 1000-butik på Sankt Helene Vej i Horsens drejer nøglen om i slutningen af juni. Lukningen skyldes følgerne af det ny butikscenter på Lilli Gyldenkildes Torv.

Horsens: Rema 1000 på Sankt Helene Vej i Horsens lukker i slutningen af juni.

Med byggeriet af det nye butikscenter på Lilli Gyldenkildes Torv (også kendt som Kvicklygrunden) er de trafikale forhold ved Rema-butikken blevet så besværlige, at ledelsen i Rema 1000 har truffet beslutning om at dreje nøglen om i butikken.

- Vi stiller høje krav til vores butikker. Der skal være de bedste forhold til vores kunder og samarbejdspartnere. Det nye butikscenter betyder, at parkering for vores kunder og varelevering forringes markant, så det ikke længere er muligt at fortsætte driften af butikken, siger Ronni Jessen, regionschef i Rema 1000, i pressemeddelelse.

Med det nye butikscenter som nabo ville vareleveringen således skulle foregå over en trafikeret vej, og butikkens kunder ville skulle parkere i et parkeringshus længere nede ad vejen.

Annonce

Jeg er ked af, at den lukker, for butikken har været et hjertebarn for mig. Rema er ikke kendt for at lukke butikker, så det gør ondt.

Flemming Madsen

Har været et hjertebarn

Beslutningen, om at butikken skal lukke, har gjort ondt på franchisetager Flemming Madsen, der har været købmand i butikken, siden den åbnede i 2013.

- Jeg er ked af, at den lukker, for butikken har været et hjertebarn for mig. Rema er ikke kendt for at lukke butikker, så det gør ondt, siger Flemming Madsen, der allerede tog afsked med butikken i marts.

Her overtog han ansvaret for Rema 1000 på Bygholm Søpark.

- Jeg havde set den (lukningen, red.) komme, for det blev sværere og sværere at være dernede. Men Rema var meget fair over for mig. Da muligheden for, at jeg kunne komme til Rema 1000 på Bygholm Søpark, bød sig, slog jeg til, siger han.

Selvom Flemming Madsen begræder lukningen, forstår han til fulde beslutningen.

- Når adgangsforholdene er, som de er, er den eneste mulighed at lukke. Som franchisetager er det en umulig opgave at drive forretning med de adgangsforhold, siger Flemming Madsen.

Frem til lukningsdatoen har Kim Bloch overtaget ansvaret for driften af butikken. Han var souschef, mens Flemming Madsen endnu var i butikken på Sankt Helene Vej.

Hjælper ansatte videre

Rema 1000 arbejder i øjeblikket på at skaffe nye stillinger til de ansatte på Sankt Helene Vej. Den proces går ifølge Jonas Schrøder, kommunikationschef i Rema 1000, planmæssigt.

- Vi er godt i gang med at finde andre steder til de ansatte, og vi regner med at kunne hjælpe dem alle videre, siger han.

To af de ansatte har fået job i butikken på Bygholm Søpark.

Altid på udkig

Med lukningen af butikken på Sankt Helene Vej driver Rema 1000 i alt syv butikker i Horsens. Foreløbig er der ingen meldinger om, at koncernen vil åbne en ny butik.

- Men vi leder altid efter gode beliggenheder. Det handler om placering og adgangsveje, siger Jonas Schrøder.

- Der står i øjeblikket et stort, nyt butikslokale ledigt på Sønderbrogade. Er det noget, I har kig på?

- Nej, det er ikke noget, vi aktuelt har kig på, siger Jonas Schrøder.

Rema 1000 på Sankt Helene Vej har sidste åbningsdag 29. juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap fire milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og "Fars Pige" - lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle TV3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Annonce