Annonce
Horsens

Ny nabo gør det umuligt at drive forretning: Rema 1000 lukker butik i Horsens

Rema 1000 på Sankt Helene Vej har sidste åbningsdag 29. juni. Foto: Claus Skovholm
Den seks år gamle Rema 1000-butik på Sankt Helene Vej i Horsens drejer nøglen om i slutningen af juni. Lukningen skyldes følgerne af det ny butikscenter på Lilli Gyldenkildes Torv.

Horsens: Rema 1000 på Sankt Helene Vej i Horsens lukker i slutningen af juni.

Med byggeriet af det nye butikscenter på Lilli Gyldenkildes Torv (også kendt som Kvicklygrunden) er de trafikale forhold ved Rema-butikken blevet så besværlige, at ledelsen i Rema 1000 har truffet beslutning om at dreje nøglen om i butikken.

- Vi stiller høje krav til vores butikker. Der skal være de bedste forhold til vores kunder og samarbejdspartnere. Det nye butikscenter betyder, at parkering for vores kunder og varelevering forringes markant, så det ikke længere er muligt at fortsætte driften af butikken, siger Ronni Jessen, regionschef i Rema 1000, i pressemeddelelse.

Med det nye butikscenter som nabo ville vareleveringen således skulle foregå over en trafikeret vej, og butikkens kunder ville skulle parkere i et parkeringshus længere nede ad vejen.

Jeg er ked af, at den lukker, for butikken har været et hjertebarn for mig. Rema er ikke kendt for at lukke butikker, så det gør ondt.

Flemming Madsen

Har været et hjertebarn

Beslutningen, om at butikken skal lukke, har gjort ondt på franchisetager Flemming Madsen, der har været købmand i butikken, siden den åbnede i 2013.

- Jeg er ked af, at den lukker, for butikken har været et hjertebarn for mig. Rema er ikke kendt for at lukke butikker, så det gør ondt, siger Flemming Madsen, der allerede tog afsked med butikken i marts.

Her overtog han ansvaret for Rema 1000 på Bygholm Søpark.

- Jeg havde set den (lukningen, red.) komme, for det blev sværere og sværere at være dernede. Men Rema var meget fair over for mig. Da muligheden for, at jeg kunne komme til Rema 1000 på Bygholm Søpark, bød sig, slog jeg til, siger han.

Selvom Flemming Madsen begræder lukningen, forstår han til fulde beslutningen.

- Når adgangsforholdene er, som de er, er den eneste mulighed at lukke. Som franchisetager er det en umulig opgave at drive forretning med de adgangsforhold, siger Flemming Madsen.

Frem til lukningsdatoen har Kim Bloch overtaget ansvaret for driften af butikken. Han var souschef, mens Flemming Madsen endnu var i butikken på Sankt Helene Vej.

Hjælper ansatte videre

Rema 1000 arbejder i øjeblikket på at skaffe nye stillinger til de ansatte på Sankt Helene Vej. Den proces går ifølge Jonas Schrøder, kommunikationschef i Rema 1000, planmæssigt.

- Vi er godt i gang med at finde andre steder til de ansatte, og vi regner med at kunne hjælpe dem alle videre, siger han.

To af de ansatte har fået job i butikken på Bygholm Søpark.

Altid på udkig

Med lukningen af butikken på Sankt Helene Vej driver Rema 1000 i alt syv butikker i Horsens. Foreløbig er der ingen meldinger om, at koncernen vil åbne en ny butik.

- Men vi leder altid efter gode beliggenheder. Det handler om placering og adgangsveje, siger Jonas Schrøder.

- Der står i øjeblikket et stort, nyt butikslokale ledigt på Sønderbrogade. Er det noget, I har kig på?

- Nej, det er ikke noget, vi aktuelt har kig på, siger Jonas Schrøder.

Rema 1000 på Sankt Helene Vej har sidste åbningsdag 29. juni.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Efter skrotning af Lindholm-planer: Send de afviste asylansøgere til Nørrebro - eller helt hjem!

Læserbrev: Det er jo rendyrket hykleri, at socialdemokraterne med udlændinge- og integrationsministeren i spidsen nu vælger at droppe placeringen af de mange afviste - og dømte kriminelle - asylansøgere på øen Lindholm. Før valget og i valgkampen støttede socialdemokraterne jo en placering af de dømte kriminelle på øen Lindholm i Stege Bugt. Men nu har de så føjet De Radikale, SF og Enhedslisten, som synes, det er så synd for de kriminelle, at de ikke skal kunne rende rundt omkring i de danske byer og fordrive tiden med endnu mere kriminalitet! Det bliver ikke mindre komisk, når regeringen så begrunder det med, at det er dyrt at lave et udrejsecenter på øen. Jamen, kære venner, det er jo endnu dyrere, at de får lov til at bevæge sig rundt frit i det danske samfund og koster kassen i forbindelse med statsbetalte beskikkede forsvarer, anbringelsesdomme i landets fængsler, domstolsudgifter, tolkeudgifter, sociale udgifter til deres daglige fornødenheder, socialpædagogisk støtte og al mulig anden service, som der stilles til rådighed for de kriminelle. Så hvis socialdemokraterne virkelig gør det her på grund af kroner og ører, så send dem da helt hjem i stedet, så vi ikke har dén økonomiske belastning! Hver og en af de omtalte er jo dømt for grov kriminalitet i Danmark! Samtidig skylder regeringen og deres støttepartier at fortælle, hvor de så skal være placeret. De skal vel ikke forblive på Kærshovedgaard i Ikast-Brande Kommune og skabe endnu mere kriminalitet og lokal utryghed? Den logiske placering må jo være Nørrebro lige midt på stenbroen i hjertet af København, hvor alle de åbenhjertede, radikale, folkesocialisterne, Enhedslistens og Alternativets frisindede og tolerante vælgere bor i skønt flertal. Så kan de jo hygge sig med en kulturberigelse på nært hold!

Annonce