Annonce
Østjylland

Ny mulighed fra Aarhus: Nu kan du bestille billetter til Samsøs hurtigfærge

Den kommende færge skal hedde Lilleøre og har en midgårdsorm malet på siden. Pr-foto
Færgen Aarhus-Sælvig begynder sejladsen 15. juni og har plads til 300 passagerer.
Annonce

AARHUS: Den nye hurtigfærge mellem Aarhus og Samsø begynder sejladsen 15. juni. Selskabet bag færgen meddeler, at man nu kan købe billetter, og sejlplanen er offentliggjort.

Færgen sejler mellem Aarhus Havn ved Dokk1 og Sælvig. Turen varer 60 minutter. Færgen har plads til 300 passagerer og 75 cykler. Men den tager ikke biler med. Ved Dokk1 lægger færgen til på den nordlige side af Dokk1 - den side, der vender væk fra byen. Der bliver en billetautomat lige i nærheden. Første lørdag i måneden sejles den sidste afgang fra Aarhus først kl. 23.30 så for samsinger giver det mulighed for en lang dag i byen.

I Sælvig bliver der lavet en ny mole som erstatning for en gammel mole, der er i meget dårlig stand. Hurtigfærgen vil kunne ligge inde bag denne mole i sin egen havn. Det vil desuden give den eksisterende færge, Prinsesse Isabella, bedre besejlingsforhold, når den skal lægge til i Sælvig.

Samsø Kommunalbestyrelse står bag færgen, der bliver bygget på det kinesiske værft Afai Southern Shipyard. Værftet er valgt efter et åbent EU-udbud. Færgen skal hedde Lilleøre efter et sted på den nordlige del af Samsø. Den får en rød midgårdsorm malet på siden.

Hurtigfærgen vil være i drift frem til 31. oktober 2020. I 2021 ventes den i drift 1. marts–31 oktober. I 2022 og 2023 ventes hurtigfærgen i drift hele året.

Den plan tager højde for de økonomiske udfordringer, der er ved at oprette en ny færgerute. Før hurtigfærgen kan sættes i drift helårligt, skal ruten have tid til at vokse sig ind i markedet.

Den nye rute

Samsøs hurtigfærge "Lilleøre" begynder at sejle mellem Aarhus og Sælvig 15. juni. Der er netop åbnet for billetsalget. Færgen bliver bygget på et kinesisk værft.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Annonce