Annonce
Brædstrup

Ny midtbyplan på vej: Ny banetorv og banesti godkendes i august

Sådan forstiller arkitekterne i Møller & Grønborg, at den nye banesti vil tage sig ud. Det skal være et grønt, rekrativt spor, som samler byen på tværs. Illustration: Møller & Grønborg
Byrådet skal godkende forslaget til en ny midtby i Brædstrup med et nyt banetorv og banesti på et byrådsmøde 27. august. De første skitser er allerede sat op i byen.

Brædstrup: De første plakater med tegningerne til Brædstrup nye bymidte blev forleden sat op ved Restaurant Det Gamle Posthus på Jernbanegade. Plakaterne viser de indledende skitser til, hvordan Banetorvet og Banestien forventes at komme til at se ud, når begge dele forventes at kunne indvies i løbet af 2020.

Det er arkitektfirmaet Møller & Grønborg, som har slået stregerne til den nye bymidte, og ideerne kommer fra Brædstrup Lokalråd og de 30 borgere, som deltog i en workshop om bymidten 29. april i Brædstrup Hallen.

Ud fra de mange input er arkitekterne i samarbejde med Horsens Kommune ved at lægge sidste hånd på et forslag til, hvordan Banetorvet kan disponeres og indrettes, samt hvordan Banestien bedst genskabes.

Forslaget er klar til at blive præsenteret for Horsens Byråd 27. august, hvor politikerne skal tage stilling til det. Det ser den nye formand i Brædstrup Lokalråd frem til.

- Genetableringen af det gamle banespor som byens nye livgivende åre er en mærkesag for lokalrådets bestyrelse. ”Det genfundne spor” vil forbinde midtbyen med Folkeparken og skoven til glæde for byens borgere og aktive turister. Banetorvet vil være med til at føre banestien synligt gennem byen på værdig vis. Her vil Brædstrups nye, dynamiske samlingspunkt ligge og vise vores by frem på bedste vis med dens blomstrende handelsliv, kultur og fællesskab, siger Søren Munk.

Annonce

Borgerdrevne projekter i Brædstrup

  • Puljen til borgerprojekter er en del af områdefornyelsen i Brædstrup, som byrådet i Horsens Kommune vedtog at igangsætte i 2018.
  • Puljen er tiltænkt støtte til lokale initiativer, der skaber generel værdi i Brædstrup - enten af social, kulturel eller fysisk karakter.
  • Der er i alt afsat 500.000 kr. til borgerdrevne projekter fra 2018 til 2022, og der er nu cirka 350.000 kroner tilbage i puljen.
  • Borgere kan søge om midler fra puljen til borgerdrevne projekter, hvis man bor og/eller arbejder i Brædstrup eller har særlig interesse for og tilknytning til byens liv.
  • Har du en god idé eller spørgsmål til et borgerdrevent projekt, kan du henvende dig til Brædstrup Lokalråd på munk@surfpost.dk eller Horsens Kommune på jfr@horsens.dk.

Et grønt spor igennem byen

Banetorvet, retableringen af Banestien og de borgerdrevne projekter er en del af områdefornyelsen for Brædstrup.

Banetorvet og Banestien er de mest centrale elementer i fortællingen om den gamle stationsby og i fornyelsen af midtbyen, som indeholder nye rekreative og kulturelle forbindelser og pladser som nye mødesteder.

Den retablerede banesti skal skabe en synlig, grøn forbindelse gennem midtbyen og Banetorvet. Begge dele forventes at blive midtbyens nye trækplaster for både lokale og turister.

Projekter til glæde for alle

Som led i områdefornyelsen er der også afsat en pulje til borgerdrevne projekter. Puljen er tiltænkt støtte til lokale initiativer, der skaber generel værdi i Brædstrup - enten af social, kulturel eller fysisk karakter.

Indtil videre har Horsens Kommune givet støtte til en foredragsrække på Klippen og en temaweekend om H.C. Andersen i Tinghuset. Desuden støttede kommunen Bakkelandets Byfest i Folkeparken med ca. 100.000 kr. fra puljen.

Der er ca. 350.000 kr. tilbage i puljen, der løber frem til og med 2022. Formålet med puljen er at støtte lokale initiativer, der er til glæde for hele byen.

Horsens Kommune søger for tiden nye ideer til borgerdrevne projekter, så hvis man går med en god idé, er man velkommen til at henvende sig til kommunen eller Brædstrup Lokalråd, oplyser projektchef for områdefornyelsen Jens Friis-Pedersen.

De første plakater med idéoplægget fra arkitekfirmaet Møller & Grønborg blev forleden sat op ved Restaurant Det Gamle Posthus. Foto: Horsens Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Unik flyvetur i lukket luftrum: Se lufthavn fra oven

Annonce