Annonce
Hedensted

Ny midtbyplan er klar: Hedensted skal til at omstille sig til at være en større by

I 2016 blev der lavet en plan for bymidten i Hedensted, men siden er der ikke sket særlig meget. Nu er en ny plan på vej til at blive vedtaget. Foto: Mads Dalegaard
Bymidten i Hedensted skal have flere boliger, butikker og aktiviteter. Det er målet med en ny midtbyplan, som byrådet skal vedtage i næste uge.

Hedensted: Det er mange år siden, Hedensted var en landsby, og der er nok også mange år, til byen kan vokse sig lige så stor som Horsens eller Vejle.

Men byen er blevet større de senere år, og det skal afspejle sig i midtbyen. Det er i hvert fald en af tankerne bag den nye midtbyplan, som byrådet ventes at vedtage i næste uge.

- Hedensted er ved at undergå en tranformation til en større by, hvor der er plads til at bygge i højden, og hvor man måske skal parkere sin bil et sted og gå rundt til butikkerne, siger borgmester Kasper Glyngø (S).

Annonce

Eksempelvis er der i planen lagt op til, at der skal bygges boliger ovenpå dagligvarebutikker som Lidl, Fakta og Superbrugsen.

Der er tanken at bygge flere butikker langs Superbrugsens facade og i bunden af boligejendomme.

Mere liv i byen

- Det er altid et dilemma, hvor mange lokaler, der er brug for, men vi håber at kunne skubbe til en positiv udvikling. Når en by bliver mere spændende, så kommer der forhåbentlig også flere butikker til, siger Kasper Glyngø, der medgiver, at der er tomme butikslokaler i byen i øjeblikket.

Planen lægger også op til, at Østerbrogade skal ensrettes, og Bytorvet lukkes af i den ene ende for at skabe mere liv på blandt andet Brdr. Michaelsens Plads, mens Østerbrogade og Vesterbrogade forslås omdannet til restaurant- og  kulturgader.

Et nyt kulturhus skal danne bro hen over jernbanen og skabe et fyrtårn for byen, der kan tiltrække iværksættere og kulturarrangementer.

Annonce

Borgerne involveret

Det er ikke første gang Hedensted får en midtbyplan. Sådan en blev allerede vedtaget i 2016, men kun få elementer fra den er siden blevet realiseret.

Denne gang har forløbet været mere langstrakt med workshops, en borgergruppe, der har fulgt processen, og det såkaldte BID-samarbejde, som har budt ind med en forskønnelse af tunnelen under jernbane og en skaterpark.

- Vi har gjort meget ud af at involvere borgerne forud for planen, så derfor kommer der ikke en høringsfase. Der vil altid være nogle, der synes, dele af sådan en plan ikke er en god idé, men vi har en fornemmelse af, at mange aktører i byen, synes godt om planen, siger borgmester Kasper Glyngø, der understreger, at forskellige aktører vil blive inddraget i det videre forløb med planen.

Annonce

Første skridt til efteråret

Den nye plan skal ikke have lov til at ligge i en skuffe, understreger borgmesteren.

-  Vi har allerede penge i puljen til centerbyerne, og byrådet er enige om, at der skal flere penge til den pulje de kommende år. Vi kunne eksempelvis begynde med trafikken og byportene, siger Kasper Glyngø.

Han henviser til planens idé om at erstatte rundkørslen ved Haralds Plads med en lysregulering, samt planen om at sætte byporte, der guider til parkeringspladser op ved indfaldsvejene.

- Det er klart, at de store linjer som nyt kulturhus og flere boliger, ikke kommer lige med det samme, men det er vigtigt for os, at de mindre projekter kommer i gang, siger Kasper Glyngø (S).


Det er altid et dilemma, hvor mange lokaler, der er brug for, men vi håber at kunne skubbe til en positiv udvikling.

Kasper Glyngø (S)
Annonce
Hedensted For abonnenter

Porte, sten, diger, lave klitter og sandmotor: Her er forslagene til at sikre Juelsminde mod oversvømmelse

Danmark

Fredagens coronatal: 4559 nye smittede og ny top i coronarelaterede dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Se video: Anne blev overrasket af sin kollega: Du gør det værd for os alle sammen at stå op og gå på arbejde

Erhverv For abonnenter

164-årigt industrifirma går tilbage til historisk navn og opruster: Vi vokser så voldsomt, at vi skal bruge 20 nye

Horsens

Bowlingspil endte i slagsmål og ung mand kaldte betjente for hunde: Politiet blev kaldt ud i Horsens' natteliv

Erhverv

Martin har været mekaniker i 10 år: De svære fejl løser han derhjemme om aftenen

For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

Horsens For abonnenter

252 stemmer og en mistet plads i byrådet får ikke Anni Jakobsen til at give op: Jeg prøver igen om fire år

AC Horsens

AC Horsens-træner jubler: Profilerne leverede varen - vores mest helstøbte indsats i efteråret

Horsens

Politiet efter drama i Nim: Der kan komme flere sigtelser

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

AC Horsens

19-årige David Kruse dominerede på midtbanen, da AC Horsens slog de nærmeste konkurrenter: Nu jagter han flere chancer i Jens Berthel Askous startopstilling

Horsens For abonnenter

22-årig dømt til behandling: Brød loven 28 gange i løbet af en times kørsel på motorvejen

Horsens

Fire biler endte lørdag morgen i grøften: Politiet advarer trafikanter mod uopmærksomhed

Annonce