Annonce
Brædstrup

Ny madbutik klar til åbning: Vi håber, vi kan tilbyde byen noget ekstra

Thea Puggaard Strand (t.v.) og Amalie Lantto vil gerne udnytte placeringen til den kommende banesti og lave udendørsservering. Indtil det står klar, bliver der lavet en midlertidig løsning på siden af butikken. Foto: Morten Pape
Onsdag 24. juni slår madbutikken Spis Brædstrup dørene op for første gang på Bredgade 2 i Brædstrup. Indehaverne bag håber, byens nye madbutik kan blive et frisk pust, som kan tilbyde noget, byen ikke har i forvejen.
Annonce

Brædstrup: Det med at åbne butik er ikke noget, man bare gør.

Det har de to nye indehavere, 35-årige Thea Puggaard Strand og 32-årige Amalie Lantto, i Brædstrups nye madbutik, Spis Brædstrup, mærket på egen kroppe i de forløbne uger.

Byens nye madhus åbner dørene for første gang for kunder onsdag 24. juni, men inden åbningen er der lagt mange og lange arbejdstimer for at gøre butikken helt klar.

- Det har været en lang proces, og tingene har taget noget længere tid, end vi havde forventet. Her op til åbningen har vi haft nogle virkelige lange arbejdsdage fra klokken 7 til 23. Så vi er godt trætte, men vi er også spændte, og vi glæder os til at møde folk i Brædstrup, siger Amalie Lantto.

Annonce

Travlhed før åbning

Mens dette interview finder sted, er der stadig mange ting at gøre, før butikken står færdig. Thea Puggaard Strand er et smut i Jem & Fix for at hente brædder. I køkkenet er de to nye ansatte, Rikke og Lene, i gang med at lave prøvebagninger, så der er helt styr på temperaturen på den nye industriovn og pakning af sandwich, inden maden kan serveres for kunderne.

- Der er mange ting, vi skal have styr på, men vi skal nok nå det hele inden åbningen. Selvom det hele godt kan føles lidt kaotisk lige nu, siger Amalie Lantto med et grin.

Annonce

Kommer med noget nyt

Spis Brædstrup bliver en madbutik, der bygger på to koncepter, som er salg af måltidskasser til aftensmaden og takeaway.

Begge dele kan man købe i butikken. Måltidskasserne kræver ikke abonnement, og dermed kan den travle familie let købe sig en omgang aftensmad, hvis det en dag kniber med tiden

Thea Puggaard Strand og Amalie Lantto har kendt hinanden siden ungdomsårerne, og nu er de klar til at leve en fælles drøm ud med deres egen madbutik. Foto: Morten Pape

Kasserne indeholder ingredienser til forskellige typer aftensmåltider. Det kan være klassisk dansk mad, thai-retter eller måske vegetar- eller veganer-retter. Det andet koncept er takeaway til frokost, som typisk sandwich og salater.

- Der er selvfølgelig allerede mange spise-muligheder i Brædstrup i forvejen, men vi synes, at vi kommer med et nyt koncept, som ikke er i byen i forvejen. Vi håber, vi kan være et friskt pust, og vi kan tilbyde byen noget ekstra. På den måde tror vi godt, at vi kan være her allesammen. Vi er i hvert fald ikke ude på at konkurrere nogen ud, siger Amalie Lantto.

Annonce

Åbner med billig is

Den store åbningsreception kan det ikke rigtig blive til på grund af pladsmangel og coronafare.

- Vi ville gerne have holdt en åbningsreception for at hilse på byen, men vi har nogle små lokaler, og når der samtidig er Covid-19, har vi valgt at gøre det på en anden måde.

Ideen om en madbutik tog fart for Amalie Lantto og Thea Puggaard Strand, da de fik øje på den tidligere vaskeributik. Fra på onsdag 24. juni leves drømmen så endelig ud, når de åbner Spis Brædstrup. Foto: Morten Pap

Noget tyder på, at der allerede er mange lokale, som glæder sig til, at Spis Brædstrup åbner. I hvert fald er der allerede solgt de første bestillinger til mad ud af huset.

- Vi synes, vi mærker en ret stor opbakning fra byen. Folk kommer faktisk dagligt ind for at høre os til, hvornår vi åbner, og det er rigtigt dejligt at mærke, at folk gerne vil besøge os. Vi glæder os også til at tage imod kunderne og møde byen, siger Amalie Lantto.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce