Annonce
Horsens

Ny lokalplan skal lokke flere virksomheder til Bygholm Bakker

Ændringen i lokalplanen for Bygholm Bakker får betydning for erhvervsområdet ud mod Silkeborgvej (øverst på billedet). Kort: Horsens Kommune
Det kniber med at få virksomheder til at flytte ind i erhvervsområdet langs Silkeborgvej. Nu åbnes der op for flere typer virksomheder, der må etablere showroom og indendørs lager i området.

Horsens: Det går trægt med at sælge grundene i erhvervs-delen af udstykningen Bygholm Bakker. Derfor skal lokalplanen ændres, så flere typer virksomheder får mulighed for at etablere sig på strækningen langs Silkeborgvej.

Sådan lyder meldingen fra et enigt plan- og miljøudvalg, der nu sender et forslag til en mindre restriktiv lokalplan i høring.

- Som det ser ud nu, er det kun liberalt erhverv såsom advokater og revisorer, der kan etablere sig i området. Det har aldrig været meningen, og den restriktive lokalplan er nok også en af årsagerne til, at der ikke er sket så meget derude, siger Charlotte Lyrskov, konstitueret teknisk direktør i Horsens Kommune.

Indtil nu er det kun festudlejningsvirksomheden Festgården, der har vist interesse for at flytte ind i det nye erhvervsområde. Hvis det skal blive til virkelighed, kræver også det en ændring af lokalplanen.

Bliver den nye lokalplan vedtaget, vil det også blive muligt for andre typer virksomheder at etablere sig med showroom og indendørs lager til eget materiel.

- Vi er i øjeblikket ved at tjekke vores lokalplaner igennem for at se, om der kan laves nogle ændringer, så det ikke er unødvendige restriktioner i lokalplanen, der sætter hindringer for udviklingen, siger Charlotte Lyrskov.

Annonce

Det æstetiske udtryk er uændret

Martin Ravn (V), formand for plan- og miljøudvalget, påpeger, at det er vigtigt for Venstre, at den ændrede lokalplan ikke skaber gener for de beboere, der er flyttet ind i Bygholm Bakker efter bestemmelserne i den eksisterende lokalplan.

- Det har tidligere været et tema i Bygholm Bakker, men vi har fået at vide, at det æstetiske udtryk vil være det samme med den nye lokalplan. Det er kun anvendelsen, der bliver ændret, siger han.

I området skal der også være en dagligvarebutik, og størrelsen af den ændres med en ny lokalplan fra 1000 kvadratmeter til 1200 kvadratmeter. Grunden har været i udbud, og der er i øjeblikket forhandlinger med en eller flere bydere, siger Charlotte Lyrskov.

Den nye lokalplan træder i kraft uden yderligere politisk behandling, hvis der ikke kommer høringssvar ind.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

'Dybt bekymrende': Øget arveafgift er gift for små og mellemstore virksomheder

Læserbrev: Tirsdag 22. oktober forhandlede vi i Folketinget det finanslovsforslag, som regeringen har fremsat for 2020. Et af de emner, der blev grundigt debatteret, var det forfærdelige forslag fra de røde partier om at tredoble generationsskiftebeskatningen af danske familieejede virksomheder. Det er godt for Danmark, at vi har mange veldrevne familieejede virksomheder. Det er faktisk ikke en dårlig ting, sådan som venstrefløjen ellers gerne vil have det til at lyde, når de gang på gang påstår, at "det drejer sig om rige godsejere". Fakta er nemlig, at det overvejende drejer sig om små og mellemstore virksomheder - iværksættere, servicevirksomheder, blikkenslagere, tømrermestre, snedkere osv. Produktion, service og erhverv, altså en helt central del af dansk erhvervslivs dna. Således er det ikke grever, baroner og milliardærer, som vil nyde glæde af succesfuld generationsskifte. 23.000 virksomheder med 300.000 ansatte står foran et generationsskifte inden for de næste 10 år. Det er kun godt, at en lav arveafgift har øget sandsynligheden for, at disse virksomheder kan bevares på den enkelte families hænder i forbindelse med generationsskifte. Selvfølgelig har vi også Lego og Danfoss og et par håndfulde godsejere, som nyder godt af afgiftsnedsættelsen på lige fod med alle andre. Men det er faktisk heller ikke nogen dårlig ting. Danmark ville være et fattigere sted uden Lego og Danfoss - også i kroner og ører! Derfor er det dybt bekymrende, at regeringen nu lægger op til at øge skatten med over en mia. kr. Det er dårligt nyt for dansk erhvervsliv og ikke mindst de 800.000, som er ansat i de familieejede virksomheder. Det er en kortsigtet beslutning, som måske nok på kort bane kan skaffe finansiering til alle de milde gaver, som regeringen og deres røde støttepartier ønsker at tilgodese udvalgte grupper, eksempelvis 300 mio. kr. til overvejende herboende udenlandske børnefamilier på passiv forsørgelse. Naturligvis skal der finde en rimelig beskatning sted, når virksomhedsejere udlodder dele af virksomhedens værdier via aktieudbytte eller alt muligt andet til virksomhedens ejere. Det er kun ret og rimeligt. Men det svarer til at save i den gren, man selv sidder på, når man vil gøre generationsskifte så meget dyrere for familieejede virksomheder.

Annonce