x
Annonce
Kultur

Marianne skabte gys, gru og grin i Vejles gader: Hun vil sætte fut i RemisenBrande

Marianne Jeppesen er lige tiltrådt som ny chef for RemisenBrande. Hun afløser Pia Stræde Palmelund, der efter 14 år på posten er tiltrådt stillingen som direktør for kulturhuset ”Slagteriet” i Holstebro. Foto: Mikael Lund
Marianne Jeppesen, ny chef i RemisenBrande, har tidligere været citychef i Vejle. Hun har også arbejdet med erhvervsturisme i Fængslet i Horsens.

Brande: - Nogen siger, det er et fedt sted, ingen siger, det ikke er, og mange kender det ikke.

Ordene er Marianne Jeppesens. Hun er kulturhuset RemisenBrandes nye leder, og i mandags tiltrådte hun officielt sin nye stilling.

Fredag tog hun afsked med stillingen som citychef i Vejle ved en velbesøgt afskedsreception, men mandag var forholdene lidt mere ydmyge i en Remise-bygning, der var ved at skifte ham fra søndagens loppemarked til onsdagens Anders Agger-besøg.

Marianne Jeppesen afløser Pia Stræde Palmelund, der efter 14 år på posten er tiltrådt stillingen som direktør for kulturhuset ”Slagteriet” i Holstebro.

Annonce
Jeg glæder mig til at skabe netværk; jeg håber, folk vil hjælpe mig lidt.

Marianne Jeppesen, tidligere citychef i Vejle, nu leder af RemisenBrande

Den rette balance

Lørdag havde Marianne Jeppesen også lige været en tur forbi sin nye arbejdsplads for at deltage i Kulturforum #5, og hun ser et stort potentiale i Brandes kulturhus.

Selvom hun erkender, at hun af natur er utålmodig, har hun lovet sig selv at starte med at være tålmodig, at lytte og lære stedet at kende. Samtidig lægger hun ikke skjul på, at der er ændringer på vej - ikke så meget med hensyn til rammerne som til indholdet.

- Jeg har stor respekt for det arbejde, der er gjort, understreger hun, men hun ser samtidig gode muligheder for at ændre på retningen - ikke mindst for at følge med udviklingen i en branche, der konstant er i bevægelse - og for at tiltrække gæster fra et endnu større geografisk område. - Jeg føler mig ikke så begrænset af, ”hvad vi plejer”, fastslår hun, og uden at blive konkret fortæller hun, at hun allerede pusler med planer om at få puttet lidt flere kulturelle arrangementer i Remisens arrangementskalender inden sommerferien - det hele skal bare lige passe sammen.

Hun pointerer, at hun er meget bevidst om at finde den rette balance i respekt for husets status og omdømme, og at der er en stor lokal stolthed over Remisen.

- Hvad er det for en rolle, det her hus skal ha’ i forbindelse med den stolthed? funderer hun.

En af hendes første opgaver er at lære Brande at kende, så hun kan finde ud af, ”hvordan vi udfylder den rolle?”

- Jeg glæder mig til at skabe netværk; jeg håber, folk vil hjælpe mig lidt, siger Marianne Jeppesen. At der ikke er så langt fra tanke til handling i Marianne Jeppesens verden, illustreres meget godt af, at der går mindre end 10 minutter, fra jeg ringer for at aftale et tidspunkt for et ”tiltrædelses-interview”, til vi er i fuld gang med snakken bænket ved et bord i Remisen. På sin første ”rigtige” arbejdsdag havde hun allerede været med ved opbygningen af siddetribunen i koncertsalen - for bedre at kunne tale med om, hvordan arbejdet foregår i praksis.

- Jeg er ikke typen, der bare sidder på min stol, fastslår Marianne Jeppesen.

RemisenBrande står på fire ”ben”: Kulturarrangementer, koncerter og underholdning, private arrangementer og dagkonferencer. Især indenfor det sidste område ser Remisens nye leder store muligheder for vækst og udvikling, noget af det, hun ser sig selv som eksponent for.

- Jeg er bedst, så længe vi kan udvikle os, pointerer hun og angiver manglende mulighed for at udvikle yderligere som årsagen til, at hun kvittede jobbet som citychef i Vejle efter godt fire år.

I løbet af den periode lykkedes det at forøge antallet af medlemmer i City Vejle fra omkring 130 til 300, mens flere nabobyer i samme periode oplevede fald i medlemstallet, oplyser hun.

Får ting til at ske

En af de største succeser i hendes ”regeringstid” i Vejle har været lanceringen af et halloween-arrangement i midtbyen baseret på lokale folkemundefortællinger om Bjergfolket i Pilkebakken - der hvor Vejle Sygehus ligger i dag.

Her var det vigtigt for Marianne Jeppesen, der brugte sin far som researcher i processen, at autenticiteten - det lokale præg - blev bevaret, så det ikke bare blev endnu et kopiprodukt importeret fra USA, men noget der kunne være med til at brande Vejle som by.

- Jeg får ting til at ske - jeg tør godt satse mig selv. Jeg håber, det er derfor, bestyrelsen har ansat mig, siger Marianne Jeppesen.

Efter gymnasietiden og studentereksamen blev de planlagte ni måneder som rejseleder til tre et halvt år, inden hun endte i skobranchen. Valget stod mellem Mærsk og Ecco, og det blev skoene, der vandt. Fordi hun hos Ecco kunne få medindflydelse på, hvor hun skulle udstationeres.

Her var hun i cirka 10 år beskæftiget med design og opbygning af kvalitetsstyringssystemer i både Europa og Asien, inden hun fortsatte karrieren indenfor skobranchen hos Sanita, siden hos Blend og derefter Bianco.

Efter to årtier med sko skiftede hun for otte år siden spor til Fængslet i Horsens - ikke som indsat, men som leder af en helt ny satsning på erhvervsturisme, der skulle opbygges fra scratch. Opgaven var at tiltrække flere erhvervsturister til Horsens-området, en opgave hun arbejdede med i tre et halvt år inden skiftet til posten som citychef i Vejle. På privatfronten danner hun efter en ”skilsmisse” (uden nogensinde at have været gift) i 2015 par med Lars Feldskov, der er CPO (den øverste ansvarlige for indkøb) hos Danish Crown i Randers.

Begge har to børn fra deres tidligere parforhold; Marianne har sønnerne Oskar på 17 og Anton på 14, der begge går i skole i Horsens, og dertil kommer Lars’ to børn på henholdsvis 15 og 22.

Parret bor på skift en uge ad gangen i Horsens og Vejle, men lige nu er basen Vejle, fordi huset i Horsens er ved at blive renoveret. Der er således også fuld gang i den på hjemmefronten, men udsigten til at tilbringe mere tid på lande- og motorvejen afskrækker på ingen måde Marianne Jeppesen.

- Jeg synes, jeg er jordens heldigste, fastslår hun og understreger endnu engang det kæmpemæssige potentiale, hun ser i RemisenBrande.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Politiet og kommunen advarede om at besøge Den Genfundne Bro: - Hvis der havde været for mange her, var vi gået igen

Hedensted

On the Corner kan ikke få corona-lån: Vi ved ikke, hvornår hjælpepakkerne kommer

Hedensted

Påskefrokost og familiesamvær er rykket udenfor: Vi er nødt til at gøre, som Mette siger

Annonce