Annonce
Navne

Ny leder i KFUM’s Soldatermission har veteran-erfaring fra sit eget liv

Pia Hall får arbejdsplads på KFUM's Soldatermissions Landskontor på Treldevej i Fredericia. Foto: KFUM's Soldatermission
Pia Hall glæder sig til at komme i gang med sit nye job som leder i KFUM's Soldatermission, hvor hun skal udvikle og strømline indsatsen for veteraner.
Annonce

Ansættelse:  Pia Hall fra Aalborg tiltræder 1. marts i en ny stilling som veteranfaglig leder i KFUM’s Soldatermission, der har landskontor på Treldevej i Fredericia.

- Jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang, siger Pia Hall i en pressemeddelelse om ansættelsen.

Den 53-årige nordjyde er blandt andet uddannet ergoterapeut og har en kandidatgrad i socialt arbejde, og hun har de seneste mange år arbejdet med at implementere nye arbejdsmetoder.

Hun beskriver sig selv som praksisorienteret og kommer med en bred erhvervs- og uddannelsesmæssig erfaring.

Annonce

Dobbeltdiagnoser gør tingene komplekse

Senest har Pia Hall arbejdet i Nævnenes Hus i Viborg, hvor hun var leder af et fællessekretariat, og hun har også arbejdet indenfor beskæftigelsesområdet i blandt andet Hjørring Kommune.

- Min baggrund er i sundhedsindsatsen. Som ergoterapeut har jeg arbejdet med nogle konkrete værktøjer, som kan komme i spil i arbejdet med veteraner. Jeg er vant til at arbejde tværfagligt, og jeg har arbejdet med borgere, der har angst, stress, og depression og PTSD. En særlig udfordring er dobbeltdiagnoser, for her bliver problemstillingerne komplekse,  siger den nyansatte leder.

Hun lægger stor vægt på dialog og medarbejderinddragelse i sin ledelsesstil, og Pia Hall kommer ifølge pressemeddelelsen til soldatermissionen med både respekt og ydmyghed.

- I KFUM’s Soldatermission har jeg mødt ildsjæle, og jeg glæder mig til at møde flere. Den diakonale næstekærlighed er en er stærk drivkraft,  udtaler hun.

Annonce

Hun kan se udviklingsmuligheder

- Det er godt, når man kan støtte veteranerne i at bevare kontakten til pårørende, siger hun og tilføjer:

- Relationerne er vigtige for veteraner som for alle andre mennesker, og pårørende er en vigtig ressource i den social- og sundhedsmæssige indsats, som man ikke må overse.

Et andet punkt er deling af erfaringer.

- Jeg har oplevet en positiv effekt af at dele sine erfaringer med andre. Der skal være fokus på de gode historier. Ellers får man ikke oplevelsen af, at man løber mod det samme mål, tilføjer Pia Hall.

Dermed rammer den nye veteranfaglige leder præcis ned i den virkelighed, som KFUM’s Soldatermissions veteranarbejde befinder sig i lige nu. I den kommende tid er der lagt op til en vigtig udviklingsperiode for KFUM’s SoldaterRekreation og øvrigt veteranarbejde.

- Når KFUM’s Soldatermission ønsker en faglig leder på veteranområdet, må det betyde, at der sigtes efter fælles faglige fodslag. Jeg vil pege på effektmåling som et af de værktøjer, der skal i brug fremover, lyder det fra den nye chef.


I KFUM’s Soldatermission har jeg mødt ildsjæle, og jeg glæder mig til at møde flere

Pia Hall


- Man er nødt til at kende effekten af det, man gør, lyder hendes argument.

Annonce

Nysgerrig og forankret i kristendommen

Pia Hall beskriver sig selv som nysgerrig og drevet af en oprigtig interesse i andre mennesker.

Hun har veteranerfaringer tæt inde på livet via sin eksmand, og også en tilknytning til forsvaret via hendes kæreste, der er reserveofficer.

Pia Hall jonglerer med tre teenagebørn, der lige nu modtager hjemmeundervisning. Hun kan lide lide at læse, vinterbade eller på anden måde være aktiv.

Hun er opdraget med et kristent livssyn, Fadervor og er flittig kirkegænger.

- Der er meget styrke at hente i at tro på Gud. Jeg kan selv mærke det som ro og fordybelse. Det kan noget særligt blandt andet i vanskelige situationer, siger Pia Hall med henblik på veteranernes situation.

Her kan hjemløse veteraner bo

  • Veteraner er velkomne på alle KFUM’s 14 Soldaterhjem i Danmark. 
  • På fem af disse hjem tilbydes veteraner en midlertidig bolig i KFUM’s SoldaterRekreation. Det drejer sig om: Fredericia, Varde, Holstebro, Aalborg og i Høvelte (Nordsjælland).
  •  Flere steder har KFUM’s Soldaterhjem også forskellige cafétilbud målrettet veteraner.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce