Annonce
Odder

Ny landsby på vej i vestbyen

En lille sø i en eksisterende lavning på området og et orangeri tæt ved. Det er nogle at de ting, som er tænkt ind i byggeriet.
Lokal arkitekt bag de 66 boliger, som det lokale boligselskab Domi Bolig vil bygge tæt på Vestermarkskolen
Annonce

Odder: 66 rækkehuse bygget i klynger, i forskudte plan i forhold til hinanden og med en intimitet, som man sjældent oplever i en boligforening.

Det er nogle af overskrifterne for den afdeling, som det almene boligselskab Domi Bolig har planer om at opføre på et 16.000 kvadratmeter stort areal på hjørnet af Vestermarken og Løkkegårdsvej i Odder. Afdelingen får navnet Løkkegårdsparken.

I første omgang har byrådet givet forhåndsgodkendelse til, at selskabet må arbejde videre med projektet, som forventes at stå færdigt i løbet af 2023.

- Vi glæder os rigtig meget til at komme i gang med projekteringen, og det skal ikke være nogen hemmelighed, at netop denne afdeling bliver lidt af et flagskib. Blandt andet fordi arkitekten bag den er det lokale arkitektfirma Kenneth Arboe Arkitektur. Han har virkelig tænkt anderledes - også hvad angår tekniske løsninger og i forhold til klimatilpasning, siger direktør for Domi Bolig Preben Jacobsen.

Løkkegårdsparken

De 66 lejeboliger i Løkkegårdsparken bliiver to-, tre- og fireværelses lejligheder i rækkehuse på 65-115 kvadratmeter.

Byggeriet forventes at gå i gang i 2021, når lokalplaner og byggetilladelser har været gennem de politiske system.

Annonce

Som at komme hjem

Et kig på projektet vidner da også om, at arkitekt Kenneth Arboe har lagt stor vægt på fællesskabet i byggeriet, som er delt op i tre klynger med grønne områder udenom og i midten. På sigt skal der også etableres deciderede naturområder.

Tanken er ifølge bygherren, at man skal få følelsen af at komme hjem, at høre til og være en del af et forpligtende fællesskab. Som en lille landsby i byen.

Projektet bliver budt velkommen af borgmester Uffe Jensen (V):

- Løkkegårdsparken bliver et byggeri noget ud over det sædvanlige, og jeg er superglad for, at det kommer til at ligge tæt på skole, stisystemer og i nærheden af indkøb. Desuden vil det udsende et godt signal til besøgende, som komme ind til Odder fra vest om, at her er en by med mange forskellige boformer, siger han.

Domi Bolig har ifølge Preben Jacobsen i øjeblikket 400-600 boligsøgende til de boligtyper, som ønskes opført ved Vestermarken og Løkkegårdsvej. Selskabet har i forvejen afdelingerne Høghus og Vesterhåb med henholdsvis 49 og 32 rækkehuse i vestbyen.

Domi Bolig kalder projekt Løkkegårdsparken for en landsby i byen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Rekordmange smittede plejehjemsbeboere døde sidste uge

Horsens

Tirsdagens coronatal i Horsens: Laveste antal nye smittede i over to måneder

Annonce