Annonce
Horsens

Ny kunstgræsbane i Lund bliver prøveklud

Lund-borgerne kan med stor sandsynlighed tage byens ny kunstgræsbane i brug til efteråret. Arkivfoto: Martin Ravn
Bane kan stå klar til efteråret - arbejdet skal gøre Horsens Kommune klogere på fremtidens kunstgræsbaner.

Lund: Når efteråret banker på, kan borgerne i Lund formentlig indtage en helt ny kunstgræsbane i byen.

Ifølge Jakob Bille (LA), som er formand for Horsens Kommunes kultur- og civilsamfundsudvalg, har udvalget netop sagt god for at bruge de 3,5 mio. kr., som projektet koster. Byrådet skal også blåstemple udgiften, men alt tyder på, at byggeriet kan begynde inden sommerferien og stå færdigt i oktober, siger Bille.

Banen i Lund, der umiddelbart kommer til at ligge i nærheden af byens nuværende multihal, skal lette presset på idrætsfaciliteterne i det voksende lokalsamfund. Men den skal også være en prøveklud, forklarer udvalgsformanden.

Annonce

Brug for erfaringer

På Horsens Rådhus gav politikerne ved forhandlingerne om 2019-budgettet hinanden hånd på, at der skal etableres flere kunstgræsbaner i de kommende år.

For at finde ud, hvordan man gør det bedst, og hvordan man får pengene på kommunens anlægsbudget til at strække længst, er der brug for at høste erfaringer. I det spil bliver Lund-banen en vigtig brik. - Jeg kan hverken sige, hvor mange andre baner der kommer, eller hvor de skal placeres i fremtiden. Kunstgræsbaner er ikke noget, vi bare kan købe til en bestemt stykpris. Det er individuelt, hvad de koster, og inden vi går videre med flere, vil vi gerne se, hvordan processen forløber i Lund, siger Jakob Bille, som dog slår fast, at der vil komme flere, nye kunstgræsbaner i kommunen i de kommende år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens For abonnenter

Wengel rejste fra Melbourne til Horsens: Det var den mest syrede tur

Annonce