Annonce
Østjylland

Ny kunst foran Retten i Aarhus: Kontroversiel kunstner står bag heroisk figur

Der rejses et nyt kunstværk på pladsen foran Retten i Aarhus. Indvielsen finder sted tirsdag. Foto: Axel Schütt
Aarhus Advokatforening har engageret Christian Lemmerz til at lave et kunstværk til opstilling foran Retten i Aarhus. Værket skal vække tanker om fundamentet for retsstaten og samfundets grundlæggende værdier. Der er indvielse tirsdag.

AARHUS: Vidner, tiltalte, dommere, advokater og andre med tilknytning til Retten i Aarhus får et nyt centralt kunstværk at kigge på.

Tirsdag 4. juni afsløres kunstværket "Justitia", der er skabt af kunstneren Christian Lemmerz.

Aarhus Advokatforening har engageret Christian Lemmerz til at udføre et kunstværk, der opstilles foran Retten i Aarhus.

Værket skal gavne såvel brugerne af Retten i Aarhus som de mange forbipasserende på det centrale sted i byen.

- Jeg ønskede at skabe en figur, der kræver retfærdighed. Et offer, som på trods af ydmygelser har bevaret sin værdighed. En skulptur, der står stolt og rank imod trusler og uretfærdighed. En heroisk figur, forklarer Christian Lemmerz, der i 1994 vakte opsigt med en kontroversiel udstilling af rådnende svinekroppe i en glasmontre i Esbjerg Kunstmuseum.

Annonce

Aarhus Advokatforening håber, at med vi dette kunstværk kan få folk til at stoppe op på en byens travle gader i byen og bruge lidt tid på at tænke over fundamentet for vores retsstat og de grundlæggende værdier, som vi bygger vores samfund på.

Per Bjerg Christensen, Aarhus Advokatforening.

Kunst til eftertanke

Afsløringen af kunstværket finder sted tirsdag 4. juni kl. 15.15 på arealet foran Retten i Aarhus i Vester Alle.

I begivenheden deltager borgmester Jacob Bundsgaard og kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad samt advokatforeningens medlemmer og rettens medarbejdere.

- Aarhus Advokatforening håber, at vi med dette kunstværk kan få folk til at stoppe op på en byens travle gader i byen og bruge lidt tid på at tænke over fundamentet for vores retsstat og de grundlæggende værdier, som vi bygger vores samfund på. Derudover vil vi gerne med dette kunstværk vise, at vi som advokatstand værdsætter samarbejdet med domstolene, forklarer advokat Per Bjerg Christensen fra Aarhus Advokatforening.

Retspræsident Bodil Ruberg og Aarhus Advokatforening indleder tirsdagens arrangement.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ikast-Brande

Navnet er: Artium

Annonce