Annonce
Horsens

Ny krimi på vej fra Horsens

Forfatteren Claus Hagstrøm fra Horsens er klar med den erotiske krimiroman "Måneskin", der er nummer to i en serie.

Horsens: Inden forfatteren Claus Hagstrøm fra Horsens blev succesfuld forfatter, havde han et travlt arbejdsliv.

Det er skiftet ud med timer ved tastaturet og succes som krimiforfatter. I fjor udkom hans debut, den erotiske krimi "Solstrejf". Nu er han ude med romanen "Måneskin", som er den anden bog i krimiserien om konsulent Kristian Wang.

Tredje bog i serien er ved at blive skrevet, og den udspiller sig i Horsens.

Annonce

Claus Hagstrøms arbejdsliv som selvstændig erhvervsdrivende førte til en akut stressrelateret blodprop i hjertet, da han var 32 år. Han er nu 44 år, og han har erstattet stress og sygdom med et lavere tempo, det skrevne ord og forfattersucces. Han har en akademisk baggrund inden for kommunikation og kulturformidling, alligevel var det ikke selvsagt, at han skulle være krimiforfatter. Det var først, da hans liv tog en kovending, at han valgte at bruge hovedparten af sin tid på at skrive.

Claus holder et pre-release eventet fredag 13. oktober kl. 15.30-17.30 i Horsens Bog og Idé i Søndergade. /EXP

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Inklusion skal være for barnets skyld, ikke for økonomiens

Læserbrev: Vi kendte ham godt. Vi lærere i skolens ældste klasser havde, med en vis ængstelse, på afstand fulgt Frederik op igennem de små klasser, hvor hans adfærd havde været ganske bekymrende. I frikvartererne var han nærmest mandsopdækket, for ellers endte det forudsigeligt nok i ballade. Da han nåede 7. klasse, gik Frederik stadig på skolen. I timerne sad han mest alene med hovedet begravet i computerspil. Af og til blev frustrationerne dog for store, og så måtte klassen gå et andet sted hen, hvis den ville undgå at dele skæbne med stole, borde og penalhuse, som blev kylet rundt i lokalet. Sidst i 7. klasse fik Frederik en plads i et specialtilbud. Alt, alt for sent. Man har I Vejle Kommune lovet at tilføre folkeskolen mere personale for et beløb stigende fra 10 mio. kr. i 2019 til 40 mio. kr. efter fire år. Det kvitterer vi lærere med glæde for. Men virkeligheden har vist, at vi alligevel ikke rigtig har fået flere kolleger ude på skolerne. En af grundene er, at flere og flere elever bliver skilt ud fra almenskolen og placeret i meget dyrere specialtilbud. Det betyder, at pengene går til dem og dermed ikke kan mærkes ude i skolen. I Vejle Kommune er det den enkelte skole, der skal finde pengene i budgettet til at sende elever i specialtilbud, og det er dyrt, så det fløjter. En folkeskoleelev koster 56.000 kr. om året, mens en plads i et specialtilbud kan koste 200.000 kr. Ideen fra kommunens side er at straffe skolen økonomisk, hvis den ikke magter at inkludere sine elever. Desværre betyder det, at børn med særlige behov bliver hængende alt for længe i folkeskolen, hvis skolen ikke har råd til andet. En af årsagerne til stigningen skal findes i, at inklusionsindsatsen i folkeskolen har været underfinansieret. Inklusionen har simpelthen været en spareøvelse. Derfor har disse børn ikke fået den hjælp, de har haft brug for, mens de kunne have haft glæde af den. Nu banker de så på til specialtilbuddene, bl.a. fordi de er blevet holdt for længe ude i almenskolen. Vi må gøre op med et system, der straffer skolerne, hvis man giver eleverne det tilbud, de har brug for, men der skal samtidig sikres ressourcer nok til at rumme børn som Frederik, både for Frederiks skyld, men også for Frederiks klasses. Især hvis folkeskolen fortsat skal være familiernes førstevalg.

Annonce