Annonce
Ikast-Brande

Ny kirkeklokke er bestilt

Den gamle klokke i Klovborg Kirke er mærket af tidens tand. En revne gør, at den ikke lyder godt. Privatfoto

Ny klokke til Klovborg Kirke skal støbes i Frankrig.

Klovborg: Nu varer det ikke så længe, før borgerne i Klovborg kan få en ny kirkeklokke at høre.

- Status lige nu er, at klokken er bestilt ved et firma i Vejle og skal støbes af det franske firma Paccard. Produktionstiden er cirka tre måneder, men vi håber at kunne indvie den nye klokke første søndag i advent, fortæller formanden for menighedsrådet, Vagn Hougaard Sørensen.

Menighedsrådet har fået om forslag til en inskription på den nye klokke. Og man har besluttet sig. Teksten vil komme til at lyde: "Klokkeslag med sikker ro, Guds ord hvor håbet gro".

Derudover kommer der til at stå årstal og navn på støberiet.

I alt vil opsætningen af den nye klokke komme til at koste mellem 200.000 og 250.000 kroner, hvoraf cirka halvdelen er betaling for selve klokken, og resten er konstruktionsændringer, opsætning (der skal blandt andet laves et hul i muren for at få klokken ud og ind), automatisk ringeanlæg med mere.

Den gamle klokke er fra 1591 og er et par gange blevet repareret - senest i 1936, hvor den blev svejset på grund af en revne. Og det er denne revne, der nu er ved at bryde frem igen og årsag til at klokken kasseres. Klovborgs borgere har således i flere generationer lyttet til en kirkeklokke, der både havde en meget dårlig lyd og meget ringe efterklang. Det rådes der nu bod på med den nye klokke, oplyser Vagn Hougaard Sørensen.

Menighedsrådet har endnu ikke taget endelig stilling til placering af den gamle klokke, men ønsker at den skal stå et sted ved kirken, hvor den kan beses af besøgende ved kirken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce