Annonce
Ikast-Brande

Ny kirkegårds-bygning skal indvies

Med plads til både kontorer, maskiner og mennesker er den nye kirkegårdsbygning i Ejstrupholm et markant indslag i bybilledet. Her er det graver Mette Kempf, der ses foran bygningen. Foto: Peter Hald
Ejstrup-Gludsted Menighedsråd indvier 11. juni en kombineret kontor/personale- og maskinhusbygning ved kirkegården i Ejstrupholm.

Ejstrupholm: Et omfattende nybyggeri står klar på kirkegården i Ejstrupholm. Kirkens personale har for nylig sagt goddag til en bygning, hvor der både er maskinhus, kontorer til graveren og organisten, kantine, bad og toiletter - og et stort opvarmet værksted, hvor man kan vedligeholde maskinparken og værktøjet.

Det er faktisk et ganske omfattende projekt til 5,5 millioner kroner, der har varet næsten to år - lige fra de første ideer blev tænkt til huset stod færdigt for ganske nylig.

Arkitektonisk er det en markant bygning, der består af to afdelinger: Dels den hvidmalede offentlige bygning ud mod Stationsvej, hvor kontorer og personalefaciliteter er anbragt - og længere nede mod kirkegården kommer det store lade-agtige sortmalede maskinhus med træbeklædning. Med i projektet er en renovering og forbedring af kirkens materielplads og garage.

Annonce

Der er planlagt en officiel indvielse fredag 11. juni fra klokken 15 til 17, hvor alle er velkomne til at tage den nye bygning i øjesyn, oplyser næstformand i Ejstrup-Gludsted menighedsråd, Annette Magnussen.

- Vi glæder os til at vise bygningen frem. Vi giver en rundtur og serverer forfriskninger og fortæller gerne om projektet, siger hun.

Bedre arbejdsvilkår

Både Annette Magnussen og graver Mette Kempf er begejstrede for den nye bygning, for det vil medføre langt bedre arbejdsvilkår for kirkens personale, ikke mindst for de medarbejdere, der har med kirkegårdene at gøre.

- Nu kan vi spare rigtig mange skridt. Før havde vi spredt vores udstyr flere steder, forklarer Mette Kempf.

At have en samlet bygning betyder mere rationelle arbejdsgange, og samtidig er personalefaciliteterne betydeligt bedre end før, så der er ingen problemer med at leve op til Arbejdstilsynets krav.

Næstformand i Ejstrup-Gludsted menighedsråd, Annette Magnussen, glæder sig til at vise bygningen frem 11. juni. Foto: Peter Hald

Den hvidmalede kontorafdeling med det røde tegltag passer godt til kirken og de øvrige bygninger på kirkegården og i bybilledet, mener Annette Magnussen, der kan fortælle, at firmaet Arkitec i Herning har tegnet bygningen og stået for styringen af projektet, mens det lokale entreprenørfirma HD Byg har haft hovedentreprisen på byggearbejdet.

Det er ikke længe siden, at graver Mette Kempf og hendes kolleger kunne tage deres nye arbejdsbygning i brug. Det skete den 7. maj, så der har været travlhed i de senere uger med "komme-på-plads"-fasen, forklarer hun.

- Vi har brugt en del tid på at flytte ind, så hvis man synes, at vi mangler at gøre noget, så er det derfor, siger hun og tilføjer, at det bliver rart at kunne bruge det nye kirkegårdskontor. Under byggefasen det seneste års tid har man måtte nøjes med en skurvogn.

Maskinhuset er rummeligt og har plads til det meste, og det betyder, at her opbevares meget af det maskineri og værktøj, som kirkegårdenes personale bruger. Det er så at sige blevet den centrale bygning både for de to kirkegårde i Ejstrupholm og også Gludsted.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Restaurant med takeaway-succes klarede sig uden hjælpepakker, men andre spisesteder led hårdt under coronaen: Se 17 nye regnskaber

Annonce