Annonce
Brædstrup

Ny kæmpesø er opstået i Brædstrup

I løbet af få dage er det store overløbsbassin ved Ny Tønningvej i Brædstrup blevet fyldt helt op. Foto: Peter Hald
Overløbsbassin i det nordlige Brædstrup er blevet helt fyldt med regnvand.

Brædstrup: De kraftige mængder regnvand har resulteret i, at det store overløbsbassin på nordsiden af Ny Tønningvej i Brædstrup mellem Nørregade og Galgehøj-udstykningen er blevet forvandlet til en gigantisk sø på flere hundrede kvadratmeter.

Men det er faktisk også meningen med den type overløbsbassiner, at de skal kunne opsuge regnvandet, når det vælter ned.

- Overløbsbassinet er beregnet til at opsuge vandet fra den megen nedbør, understreger det lokale byrådsmedlem Jørgen Korshøj (V), der er medlem af Horsens Kommunes teknik- og miljøudvalg.

- Men Galgehøj-udstykningen i nærheden er blevet tæt bebygget, og det er jo ikke sikkert, at de nye børnefamilier er så begejstrede for at være blevet naboer til en uindhegnet sø?

- Nej, men overløbsbassiner har i dag skråninger, så man ikke skal hegne dem inde mere. Det er ikke ofte, at der står så meget vand i bassinerne ved Ny Tønningvej, men jeg tror ikke, at det er planen at sætte tråd omkring dem. Vandet kan også hurtigt forsvinde igen. Det er måske væk om to dage. Og vi skal vel også lære vores børn at omgås vand - specielt i et land som Danmark, siger Korshøj.

Annonce
Beboerne på Galgehøj-udstykningen har nu fået sø-udsigt. Men vandet bliver der ikke permanent. Det kan hurtigt forsvinde igen, når (og hvis) det bliver tørvejr. Foto: Peter Hald

Rekreativt område?

- De nye overløbsbassiner, man laver i dag, er heller ikke hegnet ind, og mange ligger i boligområder for at kunne tage regnvandet. Flere af bassinerne er lavet til rekreative områder - blandt andet ved det nye boligområde ved Ring Sø. Bassinerne ved Ny Tønningvej er nok ikke de mest rekreative, men det kunne jo være, at man kunne snakke med Horsens Vand (Samn Forsyning, red.) om at gøre det mere rekreativt, nu da der er kommet et helt nyt boligområde, tilføjer Jørgen Korshøj.

Situationen er ekstrem med de voldsomme mængder regn, og mange kommuner må i gang med nye tiltag for at dæmme op for vandet, fordi åer og søer går over deres bredder.

- Klimaforandringerne er kommet for at blive. Det er jo også derfor, at kommunerne langs Gudenåen er begyndt at samarbejde om en fælles indsats, påpeger Jørgen Korshøj.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Liveblog: Kirkeminister dropper at arbejde for åbne kirker i påsken

Annonce