Annonce
Erhverv

Ny investeringsfond går efter modne virksomheder med potentialet i orden

Ole Trudslev blev per 1. juni udnævnt til direktør for Investor Hub Viborg, hvor han står for at gennemføre kommende projekter, drive værdiskabelsen og realisere investeringen, når den tid kommer. Han har store forventning til investorhubben, som 30 lokale erhvervsfolk har samlet sig i: - Den almindelig business angel-tilgang er, at én person forelsker sig i en virksomhed, men her deler investorerne risikoen og er fælles om at bidrage med kvalitet i investeringerne. Det ser man ikke andre steder på samme måde. Foto: Henrik Skov Anhøj
30 succesrige erhvervsfolk har slået sig sammen i Investor Hub Viborg for at hjælpe både virksomheder på udkig efter nye vækstveje og hinanden som aktive business angels i et bredt spektret netværk af kompetencer. - Det kan være til et generationsskifte eller at trænge ind på et nyt marked, forklarer direktøren.
Annonce

VIBORG: Hvor går ejerlederen hen, når der er brug for ekstra finansiering i forbindelse med et generationsskifte, udviklingen af nyskabende produkter eller erobringen af et nyt marked?

Og hvor går investoren hen, når han eller hun ikke ønsker at stå alene som business angel med alt, hvad det indebærer af tid og ressourcer, men alligevel gerne vil sætte både penge og viden på højkant i et nyt væksteventyr uden at være parkeret på sidelinjen?

I Viborg er svaret nu samlet ét og samme sted.

For i den nyetablerede Investor Hub er mere end 30 lokale erhvervsfolk med masser af succes på cv'et gået sammen i en fond, som stiller 25 mio. kroner til rådighed i risikovillig kapital. Målgruppen er små og mellemstore virksomheder, der på den ene eller anden måde har behov for hjælp til at tage næste skridt i retningen af at forløse et større potentiale.

- I stedet for at være business angels hver for sig, så er de her samlet sig i et setup om professionel kapitalfond med fordelen af risikospredning og med masser af kompetencer til stede, og hvor de hver især selv byde ind og deltage i driften dér, hvor det er relevant for dem, forklarer direktør for Investor Hub Viborg, Ole Trudslev.

Investor Hub Viborg

Investor Hub Viborg har til formål at investere penge og viden i perspektivrige virksomheder, så de kan realisere deres vækst- og indtjeningspotentiale.

Målgruppen er primært mindre og mellemstore virksomheder, der eksempelvis står over for et generationsskifte, indtræden på et nyt marked, lancering af ny produktgruppe eller lignende samt iværksættere med et ekstraordinært markedspotentiale.

Personerne bag Investor Hub Viborg er alle erfarne forretningsfolk, der i egne virksomheder har været i stand til at skabe både vækst og god indtjening.

Gruppen tæller mere end 30 erhvervsfolk, der alle er indstillet på at stille kapital, kompetencer og netværk til rådighed. Investorerne repræsenterer en bred vifte af brancher og specifik viden.

Fonden har 25 mio. kroner på kontoen.

Torben Christensen, Tefcold, er bestyrelsesformand, mens Ole Trudslev er direktør.

Læs mere på Investorhub.dk

Annonce

Et hul i markedet

Investor Hub Viborg blev stiftet i slutningen af 2018, og direktøren er netop ansat. Ole Trudslev kommer med en baggrund, der blandt andet tæller en række forretningsudviklingsprojekter hos det børsnoterede konglomerat Schouw & Co. og senest Xergi samt 10 år i venturekapital-industrien med investering og udvikling af vækstvirksomheder for øje.

En tilsvarende rolle vender han nu tilbage til som frontfigur for den nye investorhub.

- Det unikke her er, at der ikke alene er tale om penge i en fond, men der er også adgang til stor ekspertise inden for et bredt felt af brancher i gruppen, og det får du ikke umiddelbart andre steder. Især inden for fremstillingsindustri, detailhandel, it-sektoren, grossistvirksomhed og import/eksport er der masser af sparring at hente i gruppen, siger Ole Trudslev.

Han mener samtidig, at Investor Hub Viborg rammer et stort hul i markedet med SMV-segmentet som primær målgruppe:

- Der er fonde for iværksættere, som for eksempel Vækstfonden, og der er også fonde for de store vækstvirksomheder. Her går store business angels typisk ind, men de er passive omkring driften. Der er derimod ikke så mange fonde for de små og mellemstore virksomheder, som vi gerne vil ramme. Mere modne selskaber kan også behov for risikovillig kapital og hjælp til at komme videre og skabe vækst.

Annonce

Rolle i ny erhvervsfremme

Direktøren ser også Investor Hub Viborg spille en rolle i etableringen af det nye erhvervsfremmesystem i Danmark.

- Der er store forandringer i gang. Der er tale om en centralisering fra væksthusene til mere regionale erhvervshuse, og jeg er sikker på, at det kan blive godt i samspil med de lokale erhvervsråd, som har fingeren på pulsen. Der er fordele i at samle ekspertisen, og jeg ser for eksempel Innovationsfonden som et godt supplement til os. Det kan enten være i forløb, før vi kommer ind, eller som del af et samarbejde, siger han.

Selv om den nye kapitalfond bærer navnet Investor Hub Viborg, så er der ikke tale om geografisk afgrænsning i forhold til investeringer, forklarer Ole Trudslev:

- Det vil sikkert komme mange cases fra området. Det er naturligt for netværket, men det er først og fremmest forretningsidéen, konceptet og potentialet, der er afgørende her. Står det rette team bag? Er ambitionen rigtig? Er der tale om et marked, som vi tror på? Hvad med value proposition - altså løser produktet et problem eller skaber værdi? Og er der et match med de kompetencer, som vi har i gruppen. Det er det, som vi kigger efter.

Annonce

Flere projekter i pipeline

De første projekter ligger allerede i pipelinen, og direktøren er gået i gang med at kvalificere investeringsmulighederne.

- Jeg synes, at det ser lovende ud, og der er gjort et godt forarbejde, før jeg begyndte her 1. juni. Investor Hub Viborg har eksisteret i godt et halvt år, og der er kommet en del henvendelser - især fra it-relaterede virksomheder samt flere iværksættere og startups. Nu er opgaven at finde de rigtige cases, som passer ind hos os, fortæller Ole Trudslev og fortsætter:

- Der er også virksomheder iblandt, der har været i markedet i nogle år, men enten ikke har skabt den fornødne skala og skal have tilført finansiering for at komme videre, eller som står over for et generationsskifte, fordi ejeren nærmer sig pensionen.

Direktøren for Investor Hub Viborg tør dog ikke annocere tidspunktet for den første investering endnu:

- Det er ikke afgørende for os, hvornår det bliver. Det skal i stedet være det rigtige projekt, men vi skal se noget i løbet af 2019.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce