Annonce
Ikast-Brande

Ny indbrudsbølge i Brande

Politiet har noteret ikke mindre end 16 indbrud i løbet af 14 dage. Arkivfoto: Michael Bager

Brande: I bededagsweekenden var den gal igen, da Brande blev ramt af en tredje bølge, ikke af corona-smitte, men af indbrud. I alt syv indbrud, heraf fire på Skovbrynet, har politiet modtaget anmeldelse af, og politiet sætter nu sin lid til, at der er nogen, som har bemærket noget usædvanligt, der kan bidrage med oplysninger, som kan føre frem til tyvene.

- Vi har sat det i værk, vi kan sætte i værk, oplyser politikommissær Henning Præstegaard fra Midt- og Vestjyllands Politi. Det betyder, at politiets mobile tyverigruppe i Holstebro er sat på sagen.

I løbet af en periode på 14 dage fra 17. april til 2. maj er der foreløbig anmeldt 17 indbrud i Brande, og flere af dem er med sikkerhed begået af de samme personer.

Annonce

På Skovbrynet er der således anmeldt fire indbrud, som alle er begået natten til søndag, og alle fire steder har fremgangsmåde været den samme: Et håndtag til en terrassedør er blevet underboret, hvorefter tyvene har kunnet påvirke låsemekanismen indefra ved hjælp af et redskab.

Et par af stederne var der mandag morgen ikke overblik over udbyttet, et tredje sted var der bl.a. stjålet en taske med ukendt indhold samt en MacBook Pro, og det fjerde sted havde tyvene snuppet en lyddæmper til en riffel, to bærbare pc’er af mærkerne Lenovo og HP samt et guldarmbånd.

På Skjoldborgs Allé er et vindue blevet brudt i tidsrummet fra tirsdag til lørdag; heller ikke her var der i første omgang overblik over udbyttet.

På Lars Nielsensvej har der været ubudne gæster på en adresse fra tirsdag til torsdag formiddag, hvor en terrassedør er brudt op, hvorefter der er rodet rundt i huset, men om der er stjålet noget er indtil videre uvist.

Endelig har der været indbrud på Linde Allé i perioden fra torsdag kl. 15 til søndag kl. 13.15, men her er det formentlig nogle andre tyve, der har været på spil, oplyser Henning Præstegaard.

Dels fordi fremgangsmåden er en anden, dels fordi udbyttet også adskiller sig fra de øvrige indbrud: seks syver-stole, forskellige PH-lamper, Kay Bojesen-figurer med videre.

Det er muligvis en af lamperne fra dette indbrud, et vidne fandt i en hæk på Porsbakken fredag morgen, og lampen er nu i politiets varetægt.

Henning Præstegaard oplyser, at man har fået et enkelt tip i sagen: et vidne har set og hørt nogle personer af udenlandsk oprindelse i forbindelse med et af indbruddene.

Han oplyser videre, at Brande ikke er den eneste by, der er ramt af indbrud. Det samme er tilfældet for rigtig mange andre byer beliggende langs motorvejsnettet, så derfor er man ret sikre på, at der er flere forskellige tyvebander på spil.

Har man set eller hørt noget, kan man som altid kontakte politiet på tlf. 114 – alle henvendelser, der kan bringe politiet videre i efterforskningen, modtages med kyshånd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce