Annonce
Sport

Ny Horsens-spiller er klar til sin hidtil største opgave

Emily Baunsgaard er klar til mødet med sin gamle klub Sønderjyske på lørdag. Foto: Michael Just

Emily Baunsgaard, 23, har spillet tre sæsoner sammen med spillerne på lørdagens modstanderhold.

Annonce

Horsens: Den tidligere ungdomslandsholdsspiller Emily Baunsgaard er klar til sin hidtil største opgave for Horsens HK på lørdag.

Det gælder udekampen mod Sønderjyske i Aabenraa.

Sidste år var Sønderjyske den onde ånd for Horsens-holdet, men der er en væsentlig forskel. Sidste år spillede Emily Baunsgaard for Sønderjyske, nu spiller hun for Horsens HK.

- Selv om vi vandt med 20 mål over AGF, som Sønderjyske spillede uafgjort mod, er jeg sikker på, det bliver en jævnbyrdig kamp, siger Emily Baunsgaard.

- Sønderjyske har stadig et fint hold, og alt kan ske i lørdagens kamp. Jeg kender næsten alle Sønderjyskes spillere fra mine tre sæsoner i klubben, og det bliver sjovt - især hvis jeg står med håneretten efter kampen, siger hun.

HH's træner Henrik Okkerstrøm kalder det den eneste kamp i denne sæson, da HH ikke er favorit.

- Emily er en intelligent og ærgerrig spiller, der har nogle store spidskompetencer både offensivt, defensivt og i kontraspillet, lyder Henrik Okkerstrøms beskrivelse af Emily Baunsgaard.

Hun kommer oprindeligt fra Slagelse, og det kan man stadig høre på hendes sprog.

- Ja, jeg løb rundt som lille pige, da Bojana Popovic og Anja Andersen spillede Champions League i Slagelse. Jeg startede med håndbold, fordi en af mine veninder spurgte, om jeg ville med, fortæller hun.

Hun fortsatte i TMS Ringsted i to sæsoner og tog på efterskole i GOG som 15-årig.

Her var hun kun et år, men drog videre til Viborg, hvor hun blev kåret som årets talent i klubben. Hun spillede på ligaholdet sammen med bl.a. Bella Gulldén, Grit Jurack og Rikke Skov.

- Jeg var med til at tage guldet, og fik nogle minutter, dels på fløjen, dels som playmaker, mindes hun.

Det blev til to sæsoner i Team Esbjerg og tre sæsoner i Sønderjyske.

- Det er ingen hemmelighed, at min spilletid ikke levede op til forventninger i min sidste sæson i Sønderjyske. Jeg havde en snak med Henrik Okkerstrøm og hørte om Horsens HK's store ambitioner, og det har til fulde levet op til mine forventninger. Vi har mange individualister, og vi kan sagtens blive bedre, når vi får justeret sammenspillet, men starten har været bedre, end jeg havde turdet tro på, siger Emily Baunsgaard.

Hun har spillet på alle ungdomslandsholdene og var meget tæt på at skifte til svenske LUGI, men i stedet for en svensk klub fik hun en svensk kæreste, Mathias Thynell. Han spiller i Kolding IF, og de bor sammen i Kolding. Så det er Emily, der må tage køreturen til Horsens og til Haderslev, hvor hun uddanner sig til fysioterapeut.

Hun tager køreturen til Horsens sammen med Kathrine Kubicki, der kommer fra Haderslev.

- Vi taler ikke om oprykning til ligaen, men jeg har prøvet at spille i ligaen tidligere og vil gerne opleve det igen. Jeg har også oplevet, hvor svært det kan være. I en mine sæsoner i Sønderjyske var jeg med til en barsk sæson, hvor vi ikke fik et eneste point i ligaen, siger Emily Baunsgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Lokale butikker har mundbind - men efterspørgslen er stor, og de kan løbe tør

Danmark For abonnenter

Smitten har bredt sig de seneste uger: Derfor er eksperter alligevel fortrøstningsfulde

Annonce