Annonce
Horsens

Ny Horsens-café åbner snart: Bliver testkørt på Wall of Sound

Under Wall of Sound er Julie Due Steffensen travlt optaget af at holde gang i snakkene på festivalens talk-scene. Snart håber hun også at give folk i Horsens kulturliv noget at snakke om, når hun åbner sin ny café i midtbyen. Foto: Morten Pape
Julie Due Steffensen tør nu sætte åbningstidspunkt på sit kommende mekka for byens hverdagskultur. - Jo, jeg er da sindssygt bange, siger den 27-årige iværksætter.

Horsens: Om få uger er Horsens med al sandsynlighed blevet en café rigere.

Ikke et af den slags steder, hvor man kun kan sætte sig for at sludre og slubre en kop kaffe eller spise en sandwich, men en levende kulturcafé. Et sted for det, som ophavskvinden Julie Due Steffensen kalder hverdagskulturen i Horsens.

27-årige Julie Due Steffensen har i de seneste måneder arbejdet med projektet, som hun kalder Grus.

- Jeg mangler lige at få det sidste på plads med lokalerne, men jeg forventer at åbne omkring efterårsferien, afslører iværksætteren, som fredag og lørdag testkører konceptet på Horsens-festivalen Wall of Sound på Fængslet.

Annonce

Hold da kæft, jeg er bange. Men jeg tror på Horsens, på at vi kan klare det sammen. Det er jeg nødt til at tro på, og jeg er klar til at prøve, men Grus skal også ses som en udstrakt hånd til byen.

Julie Due Steffensen

Få grænser

Her har den unge idémager, som har været væk fra Horsens i flere år, men nu er flyttet tilbage, fået ansvaret for programmet på festivalens talkscene. I løbet af de to dage, Wall of Sound varer, vil hun have haft en lang række vidt forskellige personligheder på scenen, og under overskriften Grus Talks vil de have fortalt festival-gæsterne om alt fra skægpleje og bæredygtig mode til klima, rapmusik og ølbrygning.

Grænserne for emnerne på festivalen er brede, og det samme kommer til at gælde for Grus-cafeen.

- Det, der bliver det spændende, er, at jeg gerne vil lave en kulturændring i Horsens omkring den måde, man tænker kultur på; at man skal tage pænt tøj på og komme sent hjem. Der findes anden kultur; en hverdagskultur, hvor man godt kan gå til et spændende foredrag, inden man tager på arbejde om morgenen, eller man kan tage til et arrangement lige efter jobbet og stadig nå hjem til 21-nyhederne, siger hun om cafeen, der efter planen skal være åben i dagtimerne.

- Jeg tror på Horsens

Stedet skal være en platform for både musik, kunst og mindre iværksættere, et rum for kreative, der måske mangler et sted at arbejde eller sælge deres produkter. Derudover har Julie Due Steffensen planer om faste indslag i cafeen; fra strikkeklub til film og fællesspisning, tøjbyttedage og drag queen-banko. Alle de små ting, der kan være med til at binde Horsens kulturliv mere sammen på kryds og tværs.

- Jeg ser meget frem til at gå i dialog med mine kolleger i byen om, hvordan vi kan udvikle de kulturelle flader, og hvor Grus kan gå ind i det, forklarer Julie Due Steffensen, som finansierer cafédriften af egen lomme med lån fra familie og bank.

- Er du ikke bange for, at Horsens ikke er klar til sådan en café?

- Jo, jeg er da sindssygt bange, hold da kæft, jeg er bange, siger hun grinende.

- Men jeg tror på Horsens, på, at vi kan klare det sammen. Det er jeg nødt til at tro på, og jeg er klar til at prøve, men Grus skal også ses som en udstrakt hånd til byen; en mulighed, som jeg har brug for opbakning til, for at den kan overleve.

- Jeg håber, der kommer en masse kreative partnerskaber i gang nu, siger den 27-årige iværksætter, der drømmer om at drive cafeen i mange år fremover og gerne se den vokse.

I første omgang gælder det dog Wall of Sound. Her er Julie Due Steffensen på plads med sine gæster frem til kl. 20.30 lørdag aften.

Hvis man vil læse mere om hendes projekt, kan man blandt andet følge Grus på Instagram, søg på gruskultur, og via hjemmesiden www.gruskultur.dk.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Dårligt argument for dyrere børnepasning

Fra nytår bliver det dyrere at få passet sine børn i Horsens Kommune. Den slags er en politisk beslutning, og Horsens Byråd er naturligvis i sin gode ret til at sætte prisen op og ned alt efter politisk prioritering. Så langt så godt, og indrømmet, det er svært tit og ofte at skulle forklare prisstigninger, men det er er altså tæt på være verdens dårligste argument, når man forklarer prisstigningen med, at kommunen tilfører syv millioner kroner ekstra til området. Flere kommunale kroner er altså lig med, at man som forældre skal betale mere, lyder logikken. Argumentet holder også så langt, at for at få økonomien til at hænge sammen, når vi skal have passet de små i vuggestue, dagpleje, børnehave eller sfo, er der også en forældrebetaling. Den må maksimalt andrage 25 procent. En sats, der er indført, så ingen kommuner uhæmmet bruger den knap at skrue på, når der skal lægges budget. Nøgleordet her er maksimalt. For det er klart, at forældrebetalingen stiger, når procentsatsen fastholdes, og det samlede budget stiger, men i ordet maksimalt ligger også, at man selvfølgelig kan sætte satsen ned, så forældrene ikke skal betale mere for at få passet børn efter nytår. Der kan være mange gode argumenter for at tilføre midler til børnepasning og at lade forældrebetalingen stige, men der er ingen sammenhæng mellem flere midler og øget forældrebetaling. Horsens Byråd kunne uden problemer vedtage, at det fra nytår skulle være billigere for forældrene at sende deres børn i kommunale pasningstilbud og samtidig tilføre flere midler for at kunne ansætte eksempelvis flere pædagoger. Det kunne eksempelvis være begrundet i at ville tiltrække flere børnefamilier til kommunen. Det er en politisk beslutning med tilhørende solide argumenter, som man så kan være enig eller uenig i, men at sige, at forældrene skal betale mere, fordi kommunen bruger flere penge på området, har ingen logisk sammenhæng.

Annonce