Annonce
Horsens

Ny hjemmeside samler oplevelser langs Gudenåen

Horsens: Vil du nyde udsigten fra Sukkertoppen, finde sjældne planter i Uldum Kær eller finde den nærmeste cykelrute, er din vej blevet meget nemmere. Du behøver blot at besøge oplevgudenaa.dk.

På siden finder du et digitalt friluftkort, der også fungerer på din smartphone med sin "Her er jeg-funktion". På den måde kan du hurtigt se, hvor du er, og hvor du gerne vil hen. Kortet er lige ved hånden i jagten på Gudenåens oplevelser.

Kortet samler data, der tidligere lå spredt på nettet, så det nu er lettere at finde cykelruter, forslag til gåture, attraktioner, historiske sites, fiskevand og skjulte naturperler, når du skal på tur langs vandet. Kortet skal være med til at udbrede kendskabet til Gudenåens mange unikke oplevelsesmuligheder.

Syv østjyske kommuner omkring Gudenåen er i GudenåSamarbejdet gået sammen om at binde Gudenåen og oplandet bedre sammen som friluftsdestination i Østjylland. Samarbejdet står bag udviklingen af kortet sammen med turistorganisationer, Naturstyrelsen og museer.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tirsdag morgen går alting lidt hurtigere på hsfo.dk

Nye briller, ny frisure eller et slips, der matcher efterårets farver - de fleste af os trænger til at få vores "look", som det hedder på nydansk, forfrisket en gang imellem. Og det gælder såmænd også Horsens Folkeblads hjemmeside, www.hsfo.dk, som tusindvis af horsensianere - flere og flere - klikker ind på hver dag. Den tekniske stab, der designer hjemmesiden, har arbejdet længe og målrettet med en opdatering, og i morgen tidlig, tirsdag klokken 4, går det nye hsfo.dk så i luften. Helt synligt vil det være, at hjemmesiden har fået nyt design og nye skrifter - men opdateringen indeholder også en række tekniske forbedringer, som vil komme læserne til gavn. Først og fremmest er den nye hjemmeside endnu hurtigere med nyhederne end den nuværende. Nyhederne kommer hurtigere ud i verden, når vi på redaktionen trykker "offentliggør" - og hjemmesiden reagerer mere tjept, når du som læser klikker på artikler og/eller billeder. Det nye design gør det samtidig muligt for os at præsentere flere nyheder ad gangen, især for dem, der følger med på en pc. Den nye hjemmeside er naturligvis også tilpasset iPads og mobiltelefoner, men her sætter skærmstørrelsen en begrænsning for antallet af overskrifter. Det bliver nemmere at finde frem til dagens e-avis, hvor man kan bladre gennem siderne ligesom i den trykte avis. E-avisen får simpelthen en fast kasse på forsiden. Som noget nyt er det muligt at få en digital assistent - "hun" hedder Athena - til at læse nyhederne op. Det kan både være en fordel for dem, der måtte have svært ved at læse, og for dem, der for eksempel vil høre nyt, mens de kører bil. Endelig bliver det nemmere for læserne at udnytte og tilpasse vores nyhedsbreve, hvor man hver dag får en e-mail med de vigtigste overskrifter. Vi ved, at mange af jer, der læser den trykte avis, også følger med på nettet. Og vi håber og tror, at I vil synes godt om det nye hsfo.dk. Skulle der vise sig børnesygdomme - så tøv ikke med at kontakte redaktionen eller avisens Kundeservice. God fornøjelse i morgen klokken 4.

Annonce