Annonce
HIC

Ny HIC-træner er det sikre valg i en usikker tid

Lukas Varga skal i de kommende to sæsoner stå i spidsen for HIC. Arkivfoto: Michael Bager
Lukas Varga begynder i sit nye job som cheftræner for HIC den 1. juni.

Horsens: Horsens IC har fundet afløseren for cheftræner Finnur Stefánsson. Valget er faldet på en gammel kending i skikkelse af Lukas Varga. Slovakken har skrevet under på en to-årig kontrakt og begynder officielt 1. juni.

HIC er gået efter det sikre valg i en usikker tid. På bagkant af coronakrisen og en turnering, der blev afsluttet før tid, og generel usikkerhed om økonomien på mange områder i Danmark har HIC prioriteret at få en driftsikker mand på sidelinjen.

- Det er der ingen tvivl om. Vi får en cheftræner, der arbejder hårdt. Han kender os, og vi kender ham. Han kan næppe overraske ret mange i klubben, og hvis det skulle ske, kan det kun være positivt, fordi han har udviklet sig i de år, han har været væk fra HIC, siger HIC-formand Lennart Jensen.

Lukas Varga kom til HIC som spiller tilbage i 2012 efter et par sæsoner i Vendsyssel. I 2015 var han med til at vinde både pokal og DM-titlen. I sæsonen efter var han assistenttræner under Arnel Dedic, da HIC genvandt DM-guldet, og i 2017 indtog han samme rolle.

Siden har Lukas Varga været et par sæsoner i svensk og tysk basket som assistenttræner, inden han for to år siden vendt tilbage til Danmark som cheftræner for Svendborg Rabbits.

Annonce

Vi får en cheftræner, der arbejder hårdt. Han kender os, og vi kender ham. Han kan næppe overraske ret mange i klubben, og hvis det skulle ske, kan det kun være positivt, fordi han har udviklet sig i de år, han har været væk fra HIC.

Lennart Jensen

To mand tilbage

Vedran Borovcanin og Frederik Rungby er de eneste, der er tilbage i HIC, fra sidst Lukas Varga var i klubben, og de to er også foreløbig de eneste, der er på kontrakt til den kommende sæson.

- 1. juni går vi i gang igen, når Lukas Varga flytter til byen, eller hjem, som han kalder det. Derefter begynder vi arbejdet med at få sammensat truppen til den kommende sæson, siger Lennart Jensen.

Der er mange usikkerhedsmomenter i forhold til den kommende sæson blandt i forhold til økonomien, da det er svært at spå om sponsormarkedets udviklingen på grund af corona-krisen.

- Vi er nødt til at være ekstra forsigtige til den kommende sæson, siger Lennart Jensen.

Lønkompensation

HIC har ligesom en række andre sportsklubber søgt om lønkompensation. Det har foreløbig givet en udbetaling på 123.262 kroner. Der er også mulighed for at søge kompensation for aflyste arrangementer i form af de hjemmekampe, der ikke blev til noget, da turneringen blev stoppet før tid.

- Vi er ved at undersøge mulighederne for at søge kompensation. Vi stod foran nogle af de sjove kampe både sportsligt og økonomisk, siger Lennart Jensen.

Semifinale- og finale-serien trækker traditionelt ekstra mange tilskuere, og oven i manglede HIC to hjemmekampe mod ærkerivalerne fra Bakken Bears i det grundspil, der aldrig blev spillet færdigt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Butikker skal holde åbent søndage i sommerferien - cafélivet skal være generatoren bag

Østjylland For abonnenter

Beskyldes for totalt svigt: Notat rejser kras kritik af Trafikstyrelsen efter den aflyste letbaneåbning

Annonce