Annonce
Odder

Ny forpagter af Tunø Købmandsgård er nærmest født i butikken

Henrik og Jette Agerholm Olsen kender rigtig meget til Tunø, blandt andet fordi Jette Agerholm Olsen er født på øen. Nu glæder parret sig til at overtage forpagtningen af Tunø Købmandsgård. Billedet her stammer fra Bornholm, hvor Henrik Agerholm Olsen er født. Privatfoto
50-årige Jette Agerholm Olsen og hendes familie vender tilbage til den dagligvarebutik, som hendes forældre drev, da hun blev født.

Tunø: Det er en særdeles "ø-kendt" kvinde, Jette Agerholm Olsen, som senest 1. januar overtager nøglen til Tunø Købmandsgård sammen med sin mand bornholmeren Henrik Olsen, der bliver ansat.

Jette Agerholm Olsen skrev under på forpagtningsaftalen for et par uger siden efter at have forhandlet med bestyrelsen for Tunø Fonden, som ejer købmandsgården. Fonden har været på jagt efter et nyt forpagterpar, siden de nuværende forpagtere, Jannie Pedersen og Gabriel Foullefack Nguessa opsagde aftalen midt på sommeren efter at have haft forpagtningen i godt halvandet år.

Hverken Jørgen Hastrup, der er formand for Tunø Fonden, eller det nu snart forhenværende forpagterpar ønsker at oplyse, hvorfor samarbejdet ophører efter så forholdsvis kort tid. Men Jørgen Hastrup fortæller gerne, hvor glad han er for, at det er lykkedes at findere et nyt par, som vil binde an med øens livsnerve, der er den eneste dagligvarebutik på Tunø.

Annonce

- Vi havde besøg af Jette og Henrik for godt en uges tid siden, og jeg må sige, at det faldt os meget nemt at lave en aftale med dem. Blandt andet fordi Jette er så bekendt med både købmandsgården og øen generelt, siger han.

Fast gæst hele livet

50-årige Jette Agerholm Olsen er nemlig født på Tunø, hvor hendes forældre, Svend og Lillian Agerholm, i hendes første leveår år faktisk drev den daværende brugsen, som senere blev til Tunø Købmandsgård. Hun voksede dog op i Rødekro, men har gennem hele livet haft sin gang på Tunø, specielt siden 2001, da hendes forældre returnerede til Tunø.

Ud over vores almindelige kærlighed til øen mener jeg også, at min mand og er yderst kvalificerede til at betjene både turister og de fastboende på Tunø. Vi er begge uddannet indenfor turistbranchen.

Jette Agerholm Olsen

- Ud over vores almindelige kærlighed til øen mener jeg også, at min mand og jeg er yderst kvalificerede til at betjene både turister og de fastboende på Tunø. Vi er begge uddannet indenfor turistbranchen og har derfor en idé om, hvor hårdt det må være at drive købmandsgården. Specielt i sommerperioden, siger Jette Agerholm Olsen, der de sidste 15 år  har arbejdet i borgerservice i Varde Kommune.

Ud over Jette og Henrik består familien Agerholm Olsen også af tre børn på 15, 20 og 23 år. Kun den yngste flytter med til Tunø.

Annonce
Horsens

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Horsens For abonnenter

Fra sofatid foran tv'et til huskøb i Stensballe: - I Horsens er der noget for alle

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Hun vil inspirere til flere kulører i boligen: I ny butik på Bjerrevej kan man hente gode ideer

Horsens For abonnenter

Tomt torv i Horsens skal snart være fortid, hvis det står til borgmesteren: Vi skal række ud til klyngen af stadeholdere

Hedensted

Politiet måtte tilkaldes til to kamphaner på bodega

Erhverv

Fra bekymrende forår til travl sommer: Turister har bidt på nyt maritimt ferietilbud i Juelsminde

Forsvaret: Det vil tage mere end 50 år at rydde op efter vores forureninger

HH Elite For abonnenter

Kvalitet og bredde til forskel: HH Elites ti måls-sejr afslørede disse fire afgørende styrker

Horsens

Huspriserne er steget 15 procent siden seneste kommunalvalg: Boligejere bør følge valgkampen tæt

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Horsens

Højere vandstand i Bygholm Sø end ved sidste års evakuering: Afspærring måtte skæres op og 4000 liter blev sendt videre i åen - i sekundet

For abonnenter

Mette Frederiksens brutale højre hånd fra Esbjerg i fokus for vilde sms’er

Hedensted

Hedensted får træls topplacering for hjemmehjælp: Ældre Sagen kalder til borgermøde på trods af usikre tal

Horsens For abonnenter

Stadeholderne bliver væk fra Horsens: 'Jeg har hørt, at det er helt dødt'

Horsens

Slingrende kørsel vakte opmærksomhed - nu er 68-årig sigtet for spritkørsel

Annonce