Annonce
Brædstrup

Ny formand vil brande Brædstrup som en god handelsby

Janne Skov Hansen står sammen med en helt ny bestyrelse i spidsen for Brædstrup Handel og Erhverv. Foreningen arbejder nu efter en klar strategi, der skal gøre Brædstrup mere synlig som handels- og erhvervsby. Foto: Søren E. Alwan
Brædstrup skal være mere synlig og profilere sig som en attraktiv handelsby, mener den nye formand for Brædstrup Handel- og Erhverv, Janne Skov Hansen. Foreningen vil derfor støtte den positive udvikling i byen.
Annonce

Brædstrup: Den nye formand for Brædstrup Handel og Erhverv har langt fra fået en ønskestart.

57-årige Janne Skov Hansen fra delikatesse- og livsstilsbutikken Fru Skov på Bredgade blev valgt som ny formand for erhvervsforeningen på en generalforsamling 26. februar i år.

Kort tid efter - helt præcis 12. marts - valgte statsminister Mette Frederiksen at lukke landet delvist ned på grund af coronafaren.

Alligevel ser den nyvalgte detail- og erhvervsformand fortrøstningsfuldt på butikslivet i Brædstrup, som for de fleste vedkommende kommer relativt helskindet igennem krisen.

- Mange butikker i Brædstrup har valgt at holde åbent under coronakrisen, og det er jeg egentlig rigtig glad for, at så mange har valgt at gøre. Hvis byens butikker begynder at miste kunder, er de svære at få tilbage igen, fordi de måske får nye vaner, mens nedlukningen står på. Mange butikker er lige nu ramt af coronakrisen, og det gør også ondt nogle steder, men jeg fornemmer ikke, at der er nogen panik på i øjeblikket. De fleste butikker har fortsat en handel, siger Janne Skov Hansen.

Det må gerne være sådan, at folk kører endnu mere til Brædstrup for at handle, end de gør i forvejen.

Janne Skov Hansen, formand for Brædstrup Handel & Erhverv

Annonce

Med service kommer man langt

Hun peger på, at mange af byens butikker har været dygtige til at tænke kreativt under krisen. Flere er begyndt at levere varer ud, andre sender for eksempel gaver for folk, eller har skruet op for servicen på en anden måde for at sikre omsætning og holde på kunderne.

- Der er stadig mange muligheder, og kunderne er der jo stadig. De har måske bare fået andre behov under krisen.

- Mange af byens butikker er heldigvis gode til at yde en god service. Detailhandlen og fysiske butikker har derfor stadig en berettigelse, hvis man kan give folk en oplevelse, når de kommer ind i butikken, så det er interessant at være der. Hvis man samtidig har nogle interessante varer, som er værd at køre efter, og holder kunden i centrum, så skal kunderne nok komme. Folk værdsætter stadig god service, og får de det, er de meget loyale. I nethandel er folk f.eks. slet ikke loyale, siger Janne Skov Hansen.

Annonce

Synlig handelsby

Detail- og erhvervsforeningen Brædstrup Handel og Erhverv arbejder for at skabe rammer for et godt handels- og erhvervsklima i området og sørge for at sikre, at der er en sund udvikling i området.

Derfor har den nye bestyrelse også valgt at arbejde efter en strategi, der skal gøre Brædstrup mere synlig som handelsby. Der skal således skruet op for aktiviteterne, når coronakrisen engang er ovre. Derudover skal der etableres netværksgrupper for byens erhvervsvirksomheder, og så vil foreningen arbejde for, at nytilflyttere får en pæn modtagelse fra foreningen, hvilket på sigt skal være med til at understøtte udviklingen i byen og sikre flere tilflyttere og arbejdspladser.

- Vi vil gerne profilere Brædstrup som en aktiv og god by og handelsby. Det må gerne være sådan, at folk kører endnu mere til Brædstrup for at handle, end de gør i forvejen. Samtidig vil vi også gerne, at byen bliver lidt mere festlig, når der er arrangementer i byen. Det kan måske være at bruge flagalléen lidt mere, så det er synligt for folk, at nu sker der noget. Fra vores egen verden fylder Brædstrup Handel og Erhverv 100 år i år, og det skal vi naturligvis også have fejret, siger Janne Skov Hansen.

Hun ser også gerne, at der bliver skruet op for halloween-festlighederne, som var et stort tilløbsstykke i byen sidste år, og at der kan holdes spændende erhvervsforedrag for byens virksomheder i foreningen.

Janne Skov Hansen tog for fem år siden springet fra en attraktiv stilling som kundeservicechef i en virksomhed til at blive selvstændig. I dag driver hun således delikatessebutikken Fru Skov i Brædstrup. Foto: Søren E. Alwan
Annonce

Blev selvstændig

Byens nye erhvervsformand åbnede for fem et halvt år siden sin butik Fru Skov på Bredgade, efter hun kom fra en stilling som kundeservicechef i SuperGros A/S. Janne Skov Hansen valgte imidlertid at prøve lykken som selvstændig, da muligheden bød sig.

- Det har virkelig overgået alle mine forventninger, og jeg er så glad for, at jeg tog springet. Jeg nyder arbejdet og samværet med kunderne, og jeg synes selv, det er lykkedes mig at skabe en speciel butik, som man ikke ser mange steder. Det er også derfor, at jeg får kunder fra hele landet, fortæller butiksejeren.

Janne Skov Hansen har i de seneste 30 år boet i Ring ved Brædstrup med sin mand, Olav Holst Hansen, som driver firmaet Holst Bygherrerådgivning.

Det er ikke kun køkkenudstyr og delikatesser som te, chokolade, kaffe og specielle dressinger og spiseolier, man kan købe i Fru Skovs butik. Kunderne bliver også præsenteret for store malerier, som butiksejeren selv har malet.

- Jeg er en meget kreativ sjæl, og jeg får hele tiden nye ideer til butikken, så det er blevet lidt af et barn for mig. Der var derfor også svært at forholde sig til, da vi pludselig blev ramt af coronaen. Heldigvis synes jeg, at folk har været gode til at følge regeringens retningslinjer, og jeg tror aldrig, jeg har gjort så meget rent og sprittet af, siger Janne Skov Hansen med et grin.

Den nye formand for Brædstrup Handel og Erhverv har også en kunstnerisk åre. Hun har således malet billedet i baggrunden. Foto: Søren E. Alwan
Annonce

Stærkere sammen

Som ny formand for den lokale erhvervsforening ønsker Janne Skov Hansen, at hun kan få samlet flere af områdets butikker og virksomheder under Brædstrup Handel og Erhverv, så foreningen står stærkere, når den skal udtale sig om fælles anliggender.

- Vi er allerede godt repræsenteret, men det vil være til gavn for alle at stå sammen allesammen. Det er selvfølgelig et stort ønske, men jeg synes også, at virksomhederne får meget ud af at være med i foreningen. På den måde er man med til at sikre, at Brædstrup er en god handelsby og være med til at understøtte, at den gode udvikling, som byen er i, fortsætter hun.

- I foreningen er vi glade for, at der er så mange nybyggerier og renoveringer i gang. Det er med til at skabe udvikling og give nye tilflyttere og på sigt også flere arbejdspladser, og den udvikling skal gerne fortsætte, siger Janne Skov Hansen.

Som ny formand vil Janne Skov Hansen gerne arbejde for, at Brædstrup bliver en mere levende handelsby. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce