Annonce
Horsens For abonnenter

Ny formand: Her skal folk have noget at grine af og synge med på

Formand Anton Madsen (t.v.) og kasserer Kent Jacobsen er gamle kammerater og kender ikke kun hinanden fra Seniorteateret. Kent Jacobsen er et kendt ansigt i Horsens, hvor han blandt har arbejdet i bankbranchen. Da han drev bank på Nørretorv omkring 1970 kom et - med hans ord - dengang ungt og smukt par ind i banken. Det var Anton Madsen og hans kone, som gerne ville låne penge til en byggegrund. Hvorhenne, spurgte Kent Jacobsen. Det vidste parret ikke, og tilfældet ville, at der var ledige grunde i Jacobsens daværende nabolag på Klarinetvej i Torsted. Kent Jacobsen viste dem stedet, Anton Madsen og frue endte med at bygge, og siden har de været en del af hinandens liv. Mens Seniorteateret stimulerer stemmebånd og smilemuskulatur nyder de blandt andet også hinandens selskab i et lokalt fitnesscenter, hvor de holder den fysiske form ved lige. Kent Jacobsen er i dag 82 år, men arbejder stadig med ejendomsadministration og revision - dog i mindre målestok end tidligere. 75-årige Anton Madsen trak sig fra arbejdsmarkedet som 70-årig efter 50 år som sælger, primært inden for landbruget. Foto: Morten Pape
Det populære seniorteater i Horsens har fået ny formand. 75-årige Anton Madsen og en ny teater-bestyrelse lægger fra land med en salgssucces.
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe?

Læserbrev: Da jeg i sin tid underviste elektrikerlærlinge, sagde jeg til dem, når de skulle beregne en kondensator, at de lige skulle stoppe op og spørge sig selv: "Kan det nu også passe?" Ellers kunne man med alle de mange millioncifre få en kondensator ud af det, som rent fysisk næppe kunne være i en stor beboelsesejendom. På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe? Ida Auken fortæller verdens mægtigste mand, hvordan han skal bære sig ad - for hun ved det om nogen. Jeg er bestemt heller ikke enig i Trumps klimapolitik, men Ida Auken ved godt, hvad der giver pote i medierne. Macron rider med på den klimabølge, der giver bonus i øjeblikket, og siger om brandene i Amazonas regnskove, at Jordens lunger brænder, vi må gøre noget! Den går rent ind - eller gør den? Er lunger ikke noget, der optager ilt? Og er der ikke forskere, der siger, at underskoven i regnskoven forbruger næsten lige så megen ilt, som træerne producerer? Det er havet, der er verdens iltmager. Selvfølgelig skal man ikke underkende træernes optag af CO2, som er meget vigtig. Et stort problem ved de skovbrande er også den CO2, der dannes. Greta Thunberg sejler til USA under stor bevågenhed og flyver hjem i hemmelighed! Dansk Folkeparti er nu også klimabevidste, for i fortvivlelsens stund er man jo nødt til at få surfbrættet op på den klimabølge, hvor man før skred i kultveilten op til valget til stor glæde for Danmarks Radios journalister, der jo nødigt ser deres grønne gren savet over af DF. Jeg er ikke på Facebook, så alle I, der nu vil give mig en over nakken med svulstige gloser over dette indlæg, må finde jer i, at jeg ikke kan læse det. Jeg vil så i sandhedens navn lige nævne et par ting: Jeg cykler, når jeg skal købe ind, og har min cykelkurv med til varerne, så jeg ikke skal bruge plastposer. Jeg har aldrig været i Thailand på ferie - jeg foretrækker at cykle på ferien i vort dejlige land, som jeg holder af og er så heldig at leve i.

Annonce