Annonce
Odder

Ny formand for museumsforeningen

Jens Henrik Sørensen er ny formand for Odder Museums- og Arkivforening. Pressefoto
Jens Henrik Sørensen har mange års erfaring med bestyrelsesarbejde

Odder: Jens Henrik Sørensen er navnet på den nye formand for Odder Museums- og Arkivforening.

Han blev nyvalgt til bestyrelsen ved foreningens generalforsamling, og på bestyrelsens konstituerende møde blev han valgt som ny formand.

Jens Henrik Sørensen afløser Claus Andreasen, der efter fem års bestyrelsesarbejde, heraf tre som formand, har valgt at trække sig for at hellige sig sin forskning.

Annonce

Slægtsforsker

Odder Museum og det lokalhistoriske arkiv er ikke en fremmed verden for den nye formand, idet han dels har arbejdet med slægshistorie og dels er aktiv i det møllelaug, der arbejder på at vedligeholde den gamle mølle i museumsbygningen. Både hans far og farfar var i øvrigt møllere, så det er en mand med god indsigt i mølledrift, der nu har sat sig i formandsstolen.

Jens Henrik Sørensen er 71 år. Han er uddannet maskinmester, og har haft ledende jobs i internationale produktionsvirksomheder. I forbindelse med sin pensionering for nogle år siden valgte han og hans hustru at flytte fra Syddjurs til Hou. Han har solid erfaring i bestyrelsesarbejde, idet han har siddet som formand i flere og arbejdet i forskellige bestyrelser siden 1980.

Estrid Bay har også valgt at træde ud af bestyrelsen. Hun blev i 1995 indvalgt i foreningen bag Odder Lokalhistoriske Arkiv, og hun var foreningens formand i en årrække. Hun blev helt naturligt næstformand, da Arkivforeningen og Museumsforeningen i 2011 blev lagt sammen til én forening i forbindelse med Odder Museums fusion med Moesgaard Museum.

Efter ti års bestyrelsesarbejde træder også Camilla With Aasager ud af bestyrelsen, og hun erstattes af Gitte Soelberg. Derudover består bestyrelsen af Margit Nielsen (kasserer), Jette Sørensen, Maiken Slater Johannsen og Roald Kramer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Borgmester vil diskutere togstop i Hovedgård: Det ligger lige til højrebenet

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];