Annonce
Brædstrup

Ny forening vil støtte folkeskolebørn: Vi ved, det vil gøre en stor forskel

Børnene på Nim Skole, børnehus og sfo kan se frem til at få støtte til nye aktiviteter og oplevelser af foreningen Nims Børn. Arkivfoto: Søren E. Alwan
En forældregruppe på Nim Skole er gået sammen om at oprette en ny forening, Nims Børn, der har til formål at støtte arrangementer og oplevelser til børnene i Nim Skole, børnehus og sfo.

Nim: En ny støtteforening er på vej til at se dagens lys i Nim, hvor tre forældrepar på Nim Skole har lagt sig i selen for at oprette en ny forening, Nims Børn, der skal skabe bedre rammer og vilkår for børnene på byens folkeskole, børnehus og sfo.

Den nye forening holder stiftende generalforsamling mandag 9. september.

- Vi synes egentlig, vi har en veldrevet kommunal skole, men vi ved også, at det kan gøre en stor forskel for en lille skole, hvis forældre og andre i lokalområdet viser interesse for den lokale skole. Så i bund og grund handler det at støtte op om byens børn og om samskabelse og sammenhængskraft i et lille lokalsamfund. Vi ser gerne, at f.eks. pensionister, eller andre, som ikke har børn i skolen, kan være med og deltage i nogle arrangementer og på den måde få en tilknytning til skolen, siger Henrik Nielsen, som er én af initiativtagerne til den ny støtteforening.

Vi ser gerne, at f.eks. pensionister, eller andre, som ikke har børn i skolen, kan være med og deltage i nogle arrangementer og på den måde få en tilknytning til skolen.

Hjælp til oplevelser

Nims Børn vil få sin økonomi via kontingenter fra medlemmer og sponsorater, og foreningen får mulighed for at søge fondsmidler til større projekter.

- Vi regner derfor at kunne byde ind med arrangementer på skolen, foredrag, teaterture, og vi kan f.eks. hjælpe med bustransport i forbindelse med ture. Vi kan måske også hjælpe med et abonnement på en børneavis eller hjælp til en elev, hvis man ikke kan betale egenbetaling til lejrture. I forhold til at søge fondsmidler ved vi, at elevrådet har ønsker om en tarzanbane, så det kunne være et projekt, vi kunne søge midler til, siger Henrik Nielsen.

Den kommende forening har allerede fået styr på vedtægter, der er en hjemmeside på bedding, og den har oprettet en Facebook-gruppe, så der er mulighed for nemt at kommunikere ud til medlemmer og andre interesserede.

- Vi håber på et stort fremmøde til den stiftende generalforsamling. Her håber vi også på at få nogle gode ideer til, hvad den nye bestyrelse kan arbejde videre med, siger Henrik Nielsen.

Den stiftende generalforsamling holdes på Nim Skole mandag 9. september klokken 19.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce