Annonce
Erhverv

Ny fond er klar til at betale penge til unge landmænd

Formanden for Østjysk Landboforening, Henrik Nielsen, ser frem til at kunne uddele de første legatportioner fra Rasmus Peter Nielsens Fond på landboforeningens generalforsamling i marts. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Om cirka tre måneder vil de første legater fra den nye Rasmus Peter Nielsens Fond blive delt ud af Østjysk Landboforening.

Brædstrup/Horsens: Østjysk Landboforening er nu for første gang ved at gøre klar til at uddele penge fra en nyoprettet fond, der skal støtte unge landmænd under deres uddannelse.

Der er tale om Rasmus Peter Nielsens Fond, der blev oprettet sidste år efter et meget langt "tilløb", fordi det juridiske forarbejde tog lang tid.

De første legatportioner fra den nye fond uddeles ved Østjysk Landboforenings generalforsamling den 5. marts næste år. Og formanden for landboforeningen Henrik Nielsen glæder sig:

- Jeg er rigtig glad for, at fonden kan dele penge ud - især når man tænker på, hvor lang tid det har taget. Nu håber jeg, at nogen vil søge legaterne - der vil umiddelbart være et stort beløb til uddeling, så jeg håber, at mange vil søge, siger Henrik Nielsen.

Præcis hvor store legatportionerne bliver, kan Henrik Nielsen ikke sige endnu. Det vil blandt andet afhænge af mængden af ansøgere og af det renteafkast, der er kommet ud af fondens midler.

Annonce

Landmænd under uddannelse

Det står fast, at det er unge landmænd under uddannelse, der kan gøre sig håb om at få et legat. På Østjysk Landboforenings hjemmeside står der følgende om Rasmus Peter Nielsens Fond: "Fonden har til formål at støtte unge landmænds skoleophold i forbindelse med landmandsuddannelse. Legatet kan tilfalde personer af begge køn. Fondens midler skal fortrinsvis uddeles til personer fra de oprindelige Brædstrup og Them kommuner, der søger uddannelse inden for landbrugsområdet."

Ansøgningsfristen er den 15. februar.

Den nye fond er oprettet med midler fra boet efter landmanden Rasmus Peter Nielsen, der døde for fem år siden. Rasmus Peter Nielsen drev en stor gård ved Slagballe i nærheden af Brædstrup, og i sit testamente havde han skænket en millionformue til fonden. Men der skulle gå hele fire år, før fonden blev stiftet, fordi det trak i langdrag med det juridiske arbejde.

Henrik Nielsen har tidligere oplyst, at hovedstolen i fonden er 8,2 millioner kroner, og de penge skal skabe noget afkast. Man må ikke tage af egenkapitalen, står der i fundatsen. I sit testamente havde landmanden lagt op til, at der hvert år skal udbetales 10 legater á 25.000 kroner, men det endelige beløb er altså ikke fastlagt endnu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted

Restaurantforpagter efter coronaudbrud og serieindbrud: Det kan ikke blive meget værre

Annonce