Annonce
Horsens

Ny FGU-direktør tager de unge i hånden - og hun giver ikke slip

53-årige Gitte Blaabjerg Jensen kommer fra en stilling som vicedirektør hos Social- og Sundhedsskolen STV. Pressefoto

Gitte Blaabjerg Jensen er ansat som direktør i FGU Sydøstjylland, der har skolestart for første gang i august 2019.

Horsens: Hun har erfaringen, og hun har baggrunden, men frem for alt har Gitte Blaabjerg Jensen et par trygge, vedholdende hænder.

Hænder, der ikke sådan lige giver slip, når først de har taget et ungt menneske i hånden.

Dem skal hun bruge, når hun 1. januar tiltræder stillingen som direktør for det helt nye FGU (Forberedende GrundUddannelse) Sydøstjylland, der får base i Horsens.

- Min interesse er unge, som ikke nødvendigvis finder den lige vej, efter de er kommet ud fra folkeskolen. Den gruppe unge, som har svært ved at tage steppet ud i voksenlivet, siger 53-årige Gitte Blaabjerg Jensen.

Annonce

Gitte Blaabjerg Jensen

53 årAnsat som direktør for FGU Sydøstjylland fra 1. januar

Kommer fra en stilling som vicedirektør for Social- og Sundhedsskolen STV

Er i gang med en masteruddannelse i business administration, strategic thinking & leadership psychology

Har lederuddannelse og har taget forløb i pædagogik og coaching. Er desuden uddannet fysioterapeut

Bor i Skive

Mor til to døtre

Skal kun gennem én dør

Gitte Blaabjerg Jensen var en blandt 23 ansøgere, der søgte stillingen som direktør for den ny uddannelsesinstitution, der tilbyder unge et ekstra skoletilbud mellem folkeskolen og ungdomsuddannelsen. Et skoletilbud, hun glæder sig til at være med til at forme.

- Med FGU'en vil det ikke være de unge mennesker, der skal finde vejen gennem alle dørene og forsøge at undgå at fare vild, siger Gitte Blaabjerg Jensen med tanke på de talrige tilbud, der findes i dag, så som VUC, produktionsskole, erhvervsgrunduddannelsen og den kombinerede ungdomsuddannelse.

- Nu skal de unge kun gennem én dør, og så er det os professionelle, der har ansvar for, at de kommer i mål, siger hun.

FGU Sydøstjylland byder ind til undervisning for første gang i august 2019 på en eller flere endnu ukendte adresser i Horsens.

Fjerner snublesten

Gitte Blaabjerg Jensen er oprindelig uddannet fysioterapuet, men har siden 2005 været ansat på Social- og Sundhedsskolen STV, der har afdelinger i Skive, Thisted og Viborg. Siden 2010 har hun været vicedirektør på STV.

Blandt de erfaringer, hun har gjort sig gennem årene i uddannelsessystemet, er, at der er behov for en mere enkel indretning af skolesystemet for unge, der har brug for en hjælpende hånd.

- Det bidrager FGU'en med. Den forenkler og fjerner rigtig mange af de snublesten, der kan være i vejen. Hidtil har de unge skiftet mange hænder og hele tiden skulle finde en ny at holde i hånden. Den her forenkling er et rigtig godt afsæt for at skabe resultater i samarbejde med de unge, siger hun.

Gitte Blaabjerg Jensen, der er mor til to døtre, bor i øjeblikket i Skive, men er på udkig efter bolig i Østjylland.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Inklusion skal være for barnets skyld, ikke for økonomiens

Læserbrev: Vi kendte ham godt. Vi lærere i skolens ældste klasser havde, med en vis ængstelse, på afstand fulgt Frederik op igennem de små klasser, hvor hans adfærd havde været ganske bekymrende. I frikvartererne var han nærmest mandsopdækket, for ellers endte det forudsigeligt nok i ballade. Da han nåede 7. klasse, gik Frederik stadig på skolen. I timerne sad han mest alene med hovedet begravet i computerspil. Af og til blev frustrationerne dog for store, og så måtte klassen gå et andet sted hen, hvis den ville undgå at dele skæbne med stole, borde og penalhuse, som blev kylet rundt i lokalet. Sidst i 7. klasse fik Frederik en plads i et specialtilbud. Alt, alt for sent. Man har I Vejle Kommune lovet at tilføre folkeskolen mere personale for et beløb stigende fra 10 mio. kr. i 2019 til 40 mio. kr. efter fire år. Det kvitterer vi lærere med glæde for. Men virkeligheden har vist, at vi alligevel ikke rigtig har fået flere kolleger ude på skolerne. En af grundene er, at flere og flere elever bliver skilt ud fra almenskolen og placeret i meget dyrere specialtilbud. Det betyder, at pengene går til dem og dermed ikke kan mærkes ude i skolen. I Vejle Kommune er det den enkelte skole, der skal finde pengene i budgettet til at sende elever i specialtilbud, og det er dyrt, så det fløjter. En folkeskoleelev koster 56.000 kr. om året, mens en plads i et specialtilbud kan koste 200.000 kr. Ideen fra kommunens side er at straffe skolen økonomisk, hvis den ikke magter at inkludere sine elever. Desværre betyder det, at børn med særlige behov bliver hængende alt for længe i folkeskolen, hvis skolen ikke har råd til andet. En af årsagerne til stigningen skal findes i, at inklusionsindsatsen i folkeskolen har været underfinansieret. Inklusionen har simpelthen været en spareøvelse. Derfor har disse børn ikke fået den hjælp, de har haft brug for, mens de kunne have haft glæde af den. Nu banker de så på til specialtilbuddene, bl.a. fordi de er blevet holdt for længe ude i almenskolen. Vi må gøre op med et system, der straffer skolerne, hvis man giver eleverne det tilbud, de har brug for, men der skal samtidig sikres ressourcer nok til at rumme børn som Frederik, både for Frederiks skyld, men også for Frederiks klasses. Især hvis folkeskolen fortsat skal være familiernes førstevalg.

Annonce