Annonce
Rejser

Ny ferietendens: Hotelkæder bygger hele "byer" med egne hoteller, der henvender sig til forskellige målgrupper

Hoteller fra samme kæde ligger side om side og danner tilsammen en lille by, hvor gæsterne kan spise, ikke bare på deres eget hotel, men også de øvrige i kæden. Foto: Bahia Principe
Verden over skyder nye såkaldte hotelbyer op, hvor en række forskellige hoteller fra den samme kæde ligger side om side og appellerer til hver sin målgruppe.

Om rejsen

Rejsen var delvis betalt  af rejsebureauet TUI.

Den franske familie bestående af mor, far og to mindre børn er netop ankommet til hotellet. Efter endt indtjekning bevæger de sig fra lobbyen over mod deres nye værelse, og jeg ser dem, da de træder ud i solen. Her lyser de to børn op i et smil bredere end et biograflærred, da de ser ud over det store poolområde. Foran dem ligger nemlig et hotellandskab, der er som taget ud af et eventyr. I bedste Tornerose-stil ligger der to store eventyrslotte med diverse tårne, og flere vandrutsjebaner er også medvirkende til at tænde julelys i de netop ankomne børns øjne.

Da forældrene ser børnenes glæde, drager de tydeligvis et lettelsens suk i forvisning om, at de har valgt et hotel, der falder i podernes smag.

Vi befinder os på hotellet Bahia Principe Fantasia, der i høj grad lever op til sidste del af sit navn. Hotellet åbnede i 2017 og er med fuldt overlæg tegnet og indrettet, så det matcher børnefamiliers smag. Her er ud over et vandland med diverse vandrutsjebaner også legeplads og en såkaldt Kids Club, hvor de mindre børn kan møde hinanden.

Annonce

Børneklubben ligger i det ene af de to eventyrslotte, og det andet slot huser en af hotellets restauranter. Der er også tænkt på de større børn med en ungdomsklub fuld af spillemaskiner, videospil og biograf, og der arrangeres diverse aktiviteter for børn i alle aldre. Hver aften er der et lysshow, der ligesom de øvrige tiltag på hotellet gør sit bedste for at bibringe gæsterne illusionen om en eventyrverden.

Del af stort kompleks

Fantasia-hotellet ligger i den nordlige del af det langstrakte ferieområde Punta Cana i Den Dominikanske Republik - lige ned til den kendte Bavaro-strand. Hvis man ved ankomsten tror, at det femstjernede Fantasia blot er et enkeltstående hotel med børnevenligt indhold, tager man ganske fejl. For Fantasia er nemlig en del af en ny trend inden for hotelverdenen, der lige så stille breder sig over store dele af verden. Det handler om hotelbyer, hvor en række hoteller fra den samme kæde opføres side om side.

De store eventyrslotte præger poolområdet på Bahia Principe Fantasia. Foto: Bahia Principe

I dette tilfælde er det hotelgruppen Bahia Principe, der har opført ikke færre end syv hoteller, der grænser op til hinanden. De har hver sit navn og hver sit koncept, og formålet at naturligvis at tiltrække så mange forskellige gæster som muligt. Hvor Fantasia har fokus på børnefamilier, har et andet hotel fokus på vandaktiviteter, og to af hotellerne er såkaldte voksenhoteller, hvor kun gæster over 18 år har adgang.

Opførelsen af disse hotelbyer har flere årsager. Dels høster hotelkæderne naturligvis en række stordriftsfordele ved for eksempel indkøb af mad og serviceydelser, dels kan man nøjes med færre ansatte i forbindelse med visse personalefunktioner. Men formålet er også at optimere gæsternes tilfredshed.

Med flere forskellige hotelkoncepter er der større mulighed for, at gæsterne kan finde lige netop det, som de ønsker. Lidt ældre gæster kan for eksempel slippe for skrigende børn ved at vælge et voksenhotel, og børnefamilier kan omvendt finde aktiviteter og legekammerater til afkommet ved at vælge et familiehotel.

Annonce

Mange valgmuligheder

Derudover giver kompleksernes størrelse også en række muligheder, som man ellers ikke ville have på et enkeltstående hotel. I tilfældet Bahia Principe i Punta Cana kan man gå en ganske lang spadseretur uden at skulle ud på trafikerede veje uden for hotelområdet. Undervejs i de særdeles velholdte arealer kan man slentre langs den skønne strand med det turkise havvand, ligesom man kan nyde de mange palmer og andre eksotiske gevækster.

Vandrutsjebanerne er et vigtigt element i poolområdet. Foto: Bahia Principe

Der er masser af farvestrålende fugle, og komplekset råder desuden over sin egen lille mangroveskov. Det rummer også en såkaldt landsby med et torv, diverse butikker, kasino samt en stor scene med flere hundrede tilskuerpladser.

Som gæst på et hotel i Bahia Principe-komplekset kan man som udgangspunkt også benytte de øvrige hotellers faciliteter - dog med visse restriktioner. Nogle af hotellerne er mere eksklusive og dyre end de øvrige, og hvor gæsterne på de mest eksklusive har ubegrænset adgang til faciliteterne på de øvrige hoteller, har gæsterne på de billigste hoteller lidt mere begrænsede muligheder.

Spansk hotelkæde

Bahia Principe er en spansk hotelkæde, der ud over Spanien også har hoteller i Mexico, Den Dominikanske Republik og Jamaica.

Perioden fra januar til og med april er de bedste rejsemåneder i Den Dominikanske Republik. Her regner det mindst, ligesom temperaturerne er en anelse lavere end resten af året.

Alle de syv hoteller praktiserer all inclusive, så al mad og drikke er på forhånd betalt hjemmefra. Hvert hotel har en stor buffetrestaurant samt flere a la carte-restauranter. Fordelen ved hotelbyen er, at man også kan benytte restauranterne på de øvrige hoteller - igen med visse restriktioner. Så hvis man for eksempel er af sted i to uger, kan man prøve forskellige restauranter undervejs i stedet for at skulle spise på de samme par stykker hele ferien, og denne mulighed vil mange sætte pris på. Og har man ikke lyst til at fare rundt i et kæmpestort hotelkompleks og spise forskellige steder, har man altid muligheden for at blive på sit eget hotel.

Hotelkompleksets såkaldte landsby er et fællesområde med butikker og en række andre faciliteter. Foto: Bahia Principe
Annonce

Hotel-mastodont

Bahia Principe-komplekset i Punta Cana er samlet set en mastodont med i alt 4100 værelser og 5000 ansatte. Der er flest gæster fra Canada og dernæst USA, men antallet af europæiske gæster er stigende. Herhjemme sendte rejseselskabet TUI før coronapandemien danske gæster til komplekset, og TUI’s danske kommunikationschef, Mikkel Hansen, siger om hotelbyernes appel til det danske marked:

- En stor del af vores kunder efterspørger ting at lave på hotellerne, og i den sammenhæng er hotelbyer et oplagt valg, da flere hoteller jo giver flere aktivitetsmuligheder, end et enkelt gør. Samtidig forøger det udvalget af restauranter, hvilket også er vigtigt for mange gæster. Jeg tror dog ikke, at hotelbyer kommer til at tage en stor del af markedet, men de vil være et populært alternativ for en del rejsende.

Annonce
Horsens For abonnenter

132-årig bygning på Søndergade får nyt liv efter brand: 10 nye lejemål klar til december

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: 173 testet positiv det seneste døgn - antallet af indlagte stiger med fire

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Afføring over det hele og tisseri i Vitus Berings Park: Ulækre toiletter får folk til at finde alternative løsninger

Navne For abonnenter

S-nestor og eks-viceborgmester i Horsens er død

Horsens

Mønstereksempel på den gode idé: FC Horsens' prestigeprojekt henter over to millioner ind

Hedensted For abonnenter

Pårørende om kommende demensplejehjem: For flere kan det blive et problem med afstanden til Hedensted

Erhverv

Vinbutik lukker: Indehaver vil have mere tid til familien

Hedensted For abonnenter

Tidligere souschef brugte 51.000 kroner af sfo-forældres madpenge på at dække over sin spilafhængighed

Horsens

En kvælersnor for udviklingen: Det er alt for snævert, lyder det fra 20 landsbyer

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Kultur

Største koncert-satsning i flere år: Sir Elton siger farvel i Horsens

Danmark

Snart bliver toiletbesøg en del af corona-bekæmpelsen

Debat

S-spidser takker nej til S-udspil: Nye provinsstudiepladser skal ikke betales af ingeniørstudier i Horsens

Erhverv For abonnenter

Ny forsinkelse i betændt ådal-sag: - Den her sag er dybt uheldig, siger borgmester

AC Horsens

Her er hullerne: AC Horsens har mistet halvdelen af startopstillingen

Annonce