Annonce
FC Fredericia

Ny FC-spiller: FC Fredericia og jeg passer sammen

Kristian Kirkegaard optrådte ikke i fodboldtøj ved mandagens træning. Han manglede et lægetjek, før han kunne kalde sig FC Fredericia-spiller. Foto: Søren Gylling
Det var naturligt for Kristian Kirkegaard at vælge FC Fredericia. Han mener, at klubben passer til hans måde at spille fodbold på.
Annonce

Fredericia: Kristian Kirkegaard var blot tilskuer mandag formiddag.

Den offensive midtbanespiller manglede lægetjekket og de sidste formaliteter, før han kunne kalde sig FC Fredericia-spiller, og derfor måtte han kigge på, mens holdkammeraterne trænede i den bagende sol. Det forventes dog, at han er med ved tirsdagens træning.

Han har haft en kometkarriere. Fra Vejle Boldklubs ungdomsafdeling over danmarksserien i Kolding Boldklub, 2. division og oprykning med Kolding IF og nu professionelle rammer i FC Fredericia.

- Det er gået helt vildt stærkt. Jeg havde ikke regnet med, at jeg skulle stå her lige nu, sagde Kristian Kirkegaard og er tydeligvis tilfreds med sit valg af klub.

Han var ellers en markant spiller i Kolding. En af de første på holdkortet og vellidt af holdkammeraterne. Men han valgte alligevel en ny udfordring i Fredericia.

- For mig er skiftet naturligt. Man har et andet setup her, og man er en etableret del af 1. division, hvorimod man må forvente, at Kolding skal ligge og kæmpe mod nedrykning, sagde han.

Annonce

Spillestilen

Der er desuden noget ved spillestilen i FC Fredericia, som tiltaler ham.

- Fredericia er et hold, der gerne vil holde fast i bolden i stedet for bare at sparke langt. Kolding skal overleve, og jeg har en forventning om, at de kommer til at spille primitivt. Den måde, FC Fredericia spiller på, passer bare bedre til mig, forklarede han.

Han scorede ni mål i 2. division i sidste sæson, hvor han havde et fremragende efterår og et knap så fremragende forår. Selv mener han, at han har levet endnu flere oplæg, end han har scoret mål. Han har en forventning om, at han bliver bedre i FC Fredericia.

- Jeg har overvejet meget, hvad der skulle ske. Det her virker som det rigtige, og jeg tror på, at det kan være det første skridt mod noget større, siger han.

Kristian Kirkegaard spillede i Vejle på ungdomshold med Agon Mucolli, som også er i FC Fredericia. Desuden deler han lejlighed med Erik Nissen, som er fast stopper i klubben.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Brand på Søndergade blev seværdighed: Der har været tilskuere nok, men de kom ikke for tæt på

Horsens

Borgmester: Smittetallet stiger i Horsens - husk nu corona-retningslinjerne

Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Annonce